Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar besluit seizoen in mineur

Telstar heeft het seizoen in mineur afgesloten. Jong PSV won het duel met 2-0 waar een gelijkspel beter op zijn plaats geweest zou zijn. Deze wedstrijd werd niet gespeeld op De Herdgang maar in het Philips Stadion, omdat de grasmat op De Herdgang vervangen wordt: van kunstgras naar echt gras.

De eerste selectie van PSV had dit weekend geen competitieverplichtingen. Vandaag speelde dit elftal een oefenwedstrijd achter gesloten deuren tegen Vitesse. De rood/witte formatie won met 0-5. Zo speelden tegen Telstar van het eerste alleen Mauro Junior, Bart Ramselaar en Dante Rigo mee. Bij Telstar keerde Toine van Huizen in de basiself terug. Zijn terugkeer ging ten koste van Donny van Iperen. Bij Telstar zitten Danny van Haaren en Jasper van Heertum wederom in de lappenmand.

Voor aanvang van het duel ontving Terell Ondaan het Bronzen Schild. Hij was de beste speler van de vierde periode in de Keuken Kampioen Divisie geworden. Terell, gefeliciteerd!

Jong PSV begon goed aan het duel. Na 21 seconden stond bijna de 1-0 op het scorebord. Joel Piroe werd diep gestuurd. De Eindhovense aanvoerder strandde op Sven van der Maaten. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Telstar meer en meer aan de bal. Dat resulteerde in de 10e minuut in een kans voor Terell Ondaan. Aan de rechterkant ging hij met de bal aan zijn voeten er vandoor. Zijn schoot ging voorlangs het doel van Mike van de Meulenhof. Even later ging Elso Brito de fout in na een matige uittrap van Sven van der Maaten. Gelukkig wist Jong PSV geen raad met deze geboden kans. Weer twee minuten later draaide Mauro Junior weg bij Anass Najah. Hij stak het middenveld over. De bal vloog net over het Velsense doel. Niet veel later rukte Anass Najah op. Hij had het vizier niet op scherp staan. Zijn schot ging ruim naast. In de 27e minuut zette Sven van Doorm een aanval op. Van Rodny Lopes Cabral kreeg hij de bal op het juiste moment terug. Hij speelde het leer direct door naar Terell Ondaan. Zijn schot was hard en met een lastige stuit verdween de bal tussen de palen. Keeper Mike van de Meulenhof had goed zicht en dook op de bal. In de 35e minuut bleek een rugblessure het verder spelen onmogelijk te maken voor Elso Brito. Hij werd door Donny van Iperen vervangen. In de 40e minuut was daar bijna de 1-0. Toine van Huizen gaf Joel Piroe iets te veel ruimte. Met een geweldige redding voorkwam Sven van der Maaten de openingstreffer.

Na rust was Jong PSV het eerste kwartier veel aan de bal. Kansen werden er niet gecreëerd. In de 60e minuut kon Terell Ondaan in het vijandelijke strafschopgebied ongehinderd zijn gang gaan. Hij speelde de bal breed om de meegelopen Rodny Lopes Cabral. Zijn schot ging ruim voorlangs het Jong PSV-doel. In deze fase vergat Telstar de trekker over te halen. Vier minuten later speelde Melle Springer naar Anass Najah. Hij schoot de bal van ver hard en laag in. Ook nu stond Mike van de Meulenhof op de juiste plaats en ving de bal. Ook Senne Lynen en Joel Piroe probeerde het met gerichte schoten. Het schot van de Belg werd gekraakt. Het schot van de PSV-er werd een makkelijke vangbal voor Sven van der Maaten. In de 75e minuut ging Senne Lynen kermend van de pijn naar de grond. Scheidsrechter Cantineau liet doorspelen. Mauro Junior kwam aan de bal en schoot het leer in. Met een geweldige redding voorkwam Sven van der Maaten de 1-0. Twee minuten later moest Sven van der Maaten zich toch gewonnen geven. Op een steekpass reageerde Mauro Junior alert. Hij schoot de bal voorbij Sven van der Maaten tegen de touwen: 1-0. Met een dubbele probeerde trainer/coach Mike Snoei nog een terechte gelijkmaker uit het vuur te slepen. Dat leek in de 84e minuut te gebeuren. Ik zeg leek, want het doelpunt van Terell Ondaan werd wegens vermeend buitenspel geannuleerd. Telstar ging nog nadrukkelijker op jacht naar de gelijkmaker. De withemden kregen een aantal kansen maar strandden in het zicht van de haven. Uiteindelijk werd het nog een zure nederlaag. Net voor het verstrijken van de drie minuten extra speeltijd scoorde invaller Jaëll Hattu de 2-0. Niet veel later floot de heer Cantineau voor het einde van de wedstrijd. En voor het einde van het seizoen voor Telstar.

STATISTIEKEN

Opstellingen
Jong PSV: 1. Mike van de Meulenhof, 2. Baggio Wallenburg (68e min. 13. Marlon Frey), 3. Tijn Daverveld, 4. Maxime Soulas, 5. Steven Theunissen (68e min. 17. Lennerd Daneels), 6. Dante Rigo, 7. Mauro Junior, 8. Matthias Verreth, 9. Joel Piroe (86e min. 12. Jaëll Hattu), 10. Bart Ramselaar en Justin Lonwijk. Wel op de bank maar niet gespeeld: 14. Robin Schoonbrood, 15. Amar Catic en 16. Youri Roulaux.

Telstar: 25. Sven van der Maaten, 2. Rodny Lopes Cabral, 5. Elso Brito (35e min. 3. Donny van Iperen), 6. Frank Korpershoek, 8. Senne Lynen, 10. Ahmad Mendes Moreira, 15. Anass Najah (83e min. 18. Darren Rosheuvel), 21. Toine van Huizen, 29. Sven van Doorm (83e min. 7. Dylan Mertens), 30. Melle Springer en 77. Terell Ondaan. Wel op de bank maar niet gespeeld: 9. Karim Rossi, 11. Shaquill Sno, 20. Wesley Zonneveld, 23. Kick Groot en 33. Elvio van Overbeek.

Arbitrage
scheidsrechter: de heer L.E. Cantineau
assistent-scheidsrechters: de heren R.F.A. van Vlokhoven en S.R. de Groot
vierde official: de heer L. Timmer

Scoreverloop
77e min. 1-0 Mauro Junior
90e min. +2 2-0 Jaëll Hattu

Gele kaart
25e min. Matthias Verreth
47e min. Justin Lonwijk
59e min. Dante Rigo

Toeschouwers
2.574