Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar besluit open dag met zege

Telstar heeft de drukbezochte Open Dag met een oefenwedstrijd tegen tweededivisionist Rijnsburgse Boys afgesloten. Vanaf de penaltystip schoot Melvin Platje de enige treffer achter doelman Richard van Nieuwkoop: 1-0. Door dit resultaat sloot Telstar de oefencampagne af zonder ook maar een nederlaag.

In dit laatste oefenduel voor aanvang van de officiële start van het seizoen 2017/’18 in de Jupiler League moest trainer/coach Mike Snoei het doen zonder de geblesseerden Liban Abdulahi, Benjamin van den Broek (binnenkort gaat hij onder het mes voor een lichte ingreep aan zijn knie) en Wesley Zonneveld. Wel van de partij was Melvin Platje. De aanvaller kwam, na een succesvolle stage, transfervrij over van het Belgische SK Lommel.

De Velsense eerstedivisionist kreeg in de eerste helft een aantal goede kansen om de score te openen. In de 6e minuut zette Jerdy Schouten spits Andrija Novakovich vrij voor de keeper van Rijnsburgse Boys. Met een goede redding voorkwam Richard van Nieuwkoop een vroege achterstand. In het verdere verloop van het eerste bedrijf kregen wederom Andrija Novakovich, Gerson Rodrigues, Donny van Iperen en Jerdy Schouten voldoende mogelijkheden maar misten de scherpte voor het Rijnsburgse doel.

Na rust, met Melvin Platje voor Edo Knol, kreeg Andrija Novakovich de eerste kans om wederom de score te openen. Op weg naar de 1-0 vond hij de goed keepende Van Nieuwkoop op zijn weg. Voordat Telstar in de 70e minuut op een 1-0 voorsprong kwam, toucheerde Melvin Platje na goed voorbereidend werk van Rodny Cabral de paal. Even later scoorde Melvin Platje wel. Mohammed Hamdaoui werd in het vijandelijke strafschopgebied door Masies Artien ten val gebracht. Melvin Platje nam plaats achter de bal en schoot het ronde speeltuig onberispelijk binnen: 1-0. Tot aan het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Smit kreeg de thuisclub nog voldoende kansen om de score naar een hoger plan te tillen, maar Mohammed Hamdaoui, Elson Brito en Jerdy Schouten hadden het geluk niet aan hun zijde.
STATISTIEKEN

Opstelling
Telstar: 1. Rody de Boer, 2. Rodny Cabral (69e min. 15. Shaquill Sno), 3. Toine van Huizen, 4. Donny van Iperen (76e min. 13. Jasper van Heertum), 5. Elson Brito, 6. Frank Korpershoek, 7. Gerson Rodrigues (79e min. 20. Oussama Zamouri), 8. Edo Knol (46e min. 24. Melvin Platje), 9. Andrija Novakovich (69e min. 19. Floris van der Linden), 10. Jerdy Schouten en 11. Junior Toretta (61e min. 14. Mohammed Hamdaoui). Wel op de bank maar niet gespeeld: 16. Boy de Jong, 17. Anass Najah, 18. Mike van den Steenhoven en 21. Leo Johnson.

Rijnsburgse Boys: 1. Richard van Nieuwkoop, 2. Roderick Gielisse, 3. Masies Artien, 4. Hidde Prijs, 5. Jordy Strooker (58e min. 8. Marciano Aalders), 6. Wesley Goeman (79e min. Dirk Jan van den Oever), 11. Donny van Oijen (53e min. 7. Max Hudepohl), 14. Carlos Opoku, 15. Maikey Parami, 22. Joël Tillema (66e min. 9. Giovially Serbony) en 29. Jayson Halman (75e min. Çağri Kodalak). Wel op de bank maar niet gespeeld: 17. Niek Ossevoort, 18. Joey Zandbergen en 21. Alessandro Kwant.

Scoreverloop
70e min.​1-0​Melvin Platje (pen.)

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer N. Smit
Assistent-scheidsrechters: de heren J. Westhof en J. Waleveld

Gele kaarten
15e min.​Wesley Goeman
70e min.​Masies Artien

Toeschouwers
563
RESULTATEN OEFENWEDSTRIJDEN SEIZOEN 2017/’18
Telstar – VV IJmuiden​​​5-1
Telstar – ADO’20​​​5-2
BVV De Kennemers – Telstar​​0-9
Koninklijke HFC – Telstar​​0-1
Telstar – Achilles’29​​​3-1
S.C. Eendracht Aalst – Telstar​1-2
Telstar – Rijnsburgse Boys​​1-0

DOELPUNTENMAKERS OEFENWEDSTRIJDEN SEIZOEN 2017/’18
Andrija Novakovich​​​8
Floris van der Linden​​​5
Mohammed Hamdaoui​​2
Jerdy Schouten​​​2
Junior Toretta ​​​2
Donny van Iperen​​​1
Frank Korpershoek​​​1
Anass Najah​​​​1
Melvin Platje​​​​1
Gerson Rodrigues​​​1
Shaquill Sno​​​​1
Oussama Zamouri​​​1