Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar bereikt halve finale!

Het is definitief! Telstar heeft zich na de nipte 1-0 zege op Jong FC Utrecht geplaatst voor de tweede ronde van de play-offs. 

Telstar – Jong FC Utrecht werd een levendige pot voetbal. Er was een hoofdrol voor beide keepers weggelegd. Vooral het eerste deel van de eerste helft waren de withemden een aantal keren dicht bij een treffer. Zo ook in de 12e minuut. Jerdy Schouten speelde de leren knikker naar Melvin Platje. De aanvaller leek de bal binnen te tikken. Met een reflex voorkwam Thijmen Nijhuis een vroeg doelpunt. Vier minuten later zette Elso Brito een aanval op. Hij ging een combinatie met Andrija Novakovich aan. De spits omspeelde drie Utrechtenaren en schoot de bal in. Weer stond keeper Nijhuis op de goede plaats en voorkwam met een geweldige redding de 1-0. In de 21e minuut was wederom Andrija Novakovichdicht bij zijn twintigste competitietreffer. De spits kreeg de bal van Junior Toretta aangespeeld. Met een gekruld schot verraste hij bijna Thijmen Nijhuis. De bal verdween net langs de paal en tegen de reclameborden. Twee minuten verder liet ook Mohamed Hamdaoui zijn voeten spreken. Zijn inzet werd door Thijmen Nijhuis gekeerd. In de rebound werd het schot van Jerdy Schouten gekraakt. Vijf minuten voor het rustsignaal van scheidsrechter Van Herk zette Shaquill Sno de bal voor. Mohamed Hamdaoui schoot de bal in. Het ronde speeltuig zou ruim naast gegaan zijn. Andrija Novakovichstond in de baan van het schot. In riante positie hakte hij de bal naast het doel. Even later ging Redouan El Yaakoubi in de fout. In het strafschopgebied haakte hij Andrija Novakovich. Penalty besliste de arbiter van dienst. Melvin Platje schootfeilloos vanaf de stip zijn ploeg op voorsprong: 1-0. Een meevaller zo vlak voor rust. In de eerste helft kregen Jeredy Hilterman en Sylla Sow namens de bezoekers nog een aantal mogelijkheden maar hun afstandsschoten troffen geen doel.

Na het bekertje thee duurde het tien minuten voordat de detweede helft echt op gang kwam. In de 56e minuut zette Shaquill Sno de bal voor. Andrija Novakovich kwam aan de bal maar stuitte weer op Thijmen Nijhuis. In het laatste kwartier kregen beide ploegen nog volop kansen. Namens Telstar waren Andrija Novakovich en Mohamed Hamdaoui dicht bij een tweede Velsense treffer. Oog in oog met doelman Nijhuis faalden zij in de afwerking. Aan de andere kant van het speelveld kreeg in de 80e minuut Shayne Pattyname een goede mogelijkheid om de gelijkmaker te scoren. Hij schoot de bal in het zijnet. In de absolute slotfase hield Rody de Boer de Witte Leeuwen op de been. Hij redde uitstekend op schoten van Sylla ASow en Mohamed Mallahi. Na ruim negentig minuten vond scheidsrechter Van Herk het welletjes en floot hij voor het einde. Het bleef nog lang onrustig rondom het Rabobank IJmond Stadion.


STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 1. Rody de Boer, 4. Jasper van Heertum, 5. Elso Brito,6. Frank Korpershoek, 7. Melvin Platje, 9. Andrija Novakovich, 10. Jerdy Schouten (58e min. 8. Senne Lynen),11. Shaquill Sno, 14. Junior Toretta (62e min. 19. Liban Abdulahi), 21. Toine van Huizen en 47. Mohamed Hamdaoui(90e min. 23. Floris van der Linden). Wel op de bank maar niet gespeeld: 3. Donny van Iperen, 15. Anass Najah, 16. Sven van der Maaten, 17. Oussama Zamouri en20. Joakim Balmy.

Jong FC Utrecht: 31. Thijmen Nijhuis, 32. Redouan El Yaakoubi, 34. Robin Zwartjens, 35. Tim Brinkman (81e min. 48. Louk Dekkers), 36. Rick van der Meer, 38. Rick Mulder (58e min. 42. Bart Sinteur), 41. Sylla Sow, 49. Jeredy Hilterman (70e min. 51. Jan-Willem Tesselaar), 50. Shayne Pattynama, 53. Ruben Hoogenhout en 59. Mohamed Mallahi. Wel op de bank maar niet gespeeld: 33. Maarten Peijnenburg, 44. Junior van der Velden, 54. Dragos Albu en 56. Fabian de Keijzer.

Arbitrage
scheidsrechter: de heer F.A. van Herk
Aassistent-scheidsrechters: de heer R.H. Langeland en mevrouw C.F. Overtoom
vierde official: de heer J. Rozendal

Scoreverloop
43e min.10Melvin Platje (pen.)

Gele kaarten
74e min.Redouan El Yaakoubi
89e min.Senne Lynen

Toeschouwers
2.514