Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar bekert verder

Na twee kwalificatieronden met alleen amateurverenigingen ging het toernooi om de KNVB Beker vanavond verder met de eerste ronde. Telstar reisde af naar Cuijk waar de plaatselijke JVC de tegenstander was. Door een moeizame 1-3 zege op de derdedivisionist bekert Telstar door.

Trainer/coach Michel Vonk had tegen de amateurs uit Cuijk nog altijd niet de beschikking over de geblesseerden Blake Horton, Frank Korpershoek, Fabian Serrarens en Calvin Valies. De oefenmeester had vier wijzigingen in zijn basiself aangebracht. Wesley Zonneveld, Stefano Lilipaly, Naoyuki Yamazaki en Oussama Zamouri werden door resp. Boy de Jong, Toine van Huizen, Mohammed Ajnane en Denis Mahmudov vervangen. Bij tegenstander JVC Cuijk had trainer/coach Ruud Kaiser niet de beschikking over Frenk Schaap en Dominique Scholten. Na een aantal weken van blessureleed was spits Gianluca Maria wel weer van de partij.

In de eerste helft had Telstar weinig van JVC Cuijk te duchten. Eén mogelijkheid om te scoren kreeg de thuisclub. Dat was in de 23e minuut toen Gianluca Maria met een schot in de korte hoek Boy de Jong op de proef stelde. De keeper redde bekwaam. Toen leidde Telstar al. Na wat plaagstootjes van Guyon Philips en Denis Mahmudov in de eerste fase van de eerste helft opende in de 14e minuut Mohammed Ajnane de score. Een prachtige solo van Liban Abdulahi ging hieraan vooraf. De aanvaller werd net buiten het strafschopgebied door Jorrit Ritzen onreglementair gestuit. De aanvoerder kreeg voor deze overtreding een gele kaart en Telstar een vrije trap. Mohammed Ajnane nam plaats achter de bal en via de muur schoot hij de 0-1 binnen. In de 38e minuut trok Toine van Huizen mee ten aanval. Via Guyon Philips kwam hij aan de bal en waagde een poging om de score naar een hoger plan te tillen. Zijn schot werd door keeper Bart Tinus gekeerd. Op de rebound van Denis Mahmudov moest de Cuijkse goalie het antwoord schuldig blijven: 0-2. Al voor rust leek Telstar op rozen te zitten.

Ik zeg leek, want na rust waren de in het zwart gestoken Witte Leeuwen geen schim meer van het elftal dat in het eerste bedrijf JVC Cuijk de duimschroeven had aangedraaid. In de rust bleef Denis Mahmudov in de kleedkamer achter en werd hij door Joël Donald vervangen.  Het eerste wapenfeit kwam in de 51e minuut van Liban Abdulahi. De aanvaller schoot van buiten de zestien het leer fraai in. Met een moeizame redding voorkwam Bart Tinus een derde Velsense treffer. Na deze doelpoging ging JVC Cuijk zich meer met aanvallen bemoeien. In de 53e minuut resulteerde dit in een kans voor Jay van Boxtel. Zijn kopbal ging ruim naast. Zestig tellen later waagde Thomas Schilders een schot op het doel van Boy de Jong. De bal werd een makkelijke prooi voor de doelman. Telstar had toen al gewaarschuwd moeten zijn. In de 61e minuut verkleinde de thuisclub de achterstand naar één doelpunt verschil. Namens de thuisclub nam Rik Renirie een corner. Jorrit Ritzen kopte de bal achter Boy de Jong: 1-2.
Na deze tegentreffer kreeg Telstar via een fraaie individuele actie van Guyon Philips en een kopbal van Joël Donald de kans om de score uit te breiden. Beide aanvallers vonden Bart Tinus op hun weg naar een treffer. In de vier minuten extra speeltijd beging Orhan Džepar net voor zijn eigen strafschopgebied een overtreding. De bal uit de vrije trap werd door Ilias Zaïmi geschoten. De redding van Boy de Jong was voortreffelijk. In de rebound schoot Boy Visser de bal het stadion uit. In de laatste minuut van de extra speeltijd ging Joël Donald goed door. Zijn inzet werd door Bart Tinus gered. In de rebound was Liban Abdulahi er als de kippen bij om de bal tegen het net te knallen: 1-3. Direct floot de heer Mulder voor het einde van dit bekerduel.

STATISTIEKEN

Opstellingen
JVC Cuijk: 1. Bart Tinus, 2. Charles Kazlauskas, 5. Stevie Hattu, 6. Simon van Zeelst, 8. Rik Renirie (81e min. 12. Boy Visser), 9. Gianluca Maria, 11. Thomas Schilders, 14. Ilias Zaïmi, 20. Jay van Boxtel (61e min. 15. Bjenze Graat), 21. Jorrit Ritzen en 22. Jurre Grotenhuis. Wel op de bank maar niet gespeeld: 4. Sjoerd van der Looy, 16. Sergi Simons, 17. Shant Bedrosian, 18. Stefan Maletic en 26. Yorrit Kanters.

Telstar: 20. Boy de Jong, 3. Toine van Huizen, 4. Bryan Ottenhoff, 9. Guyon Philips, 10. Mohammed Ajnane (66e min. 5. Thomas van den Houten), 11. Denis Mahmudov (46e min. 27. Joël Donald), 12. Donny van Iperen, 13. Benjamin van den Broek (66e min. 18. Edo Knol), 14. Liban Abdulahi, 15. Jordy Tutuarima en 17. Orhan Džepar. Wel op de bank maar niet gespeeld: 1. Wesley Zonneveld, 2. Tom Beissel, 19. Floris van der Linden, 23. Crescendo van Berkel, 25. Oussama Zamouri en 26. Stefano Lilipaly.

Scoreverloop
14e min.0-1 Mohammed Ajnane
38e min.0-2Denis Mahmudov
61e min.1-2Jorrit Ritzen
90e min.+41-3Liban Abdulahi

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer C. Mulder
Assistent-scheidsrechters: de heren R. Beijer en D. Janssen
Vierde official: de heer B. Sahiner

Gele kaarten
14e min.Jorrit Ritzen
85e min.Guyon Philips

Toeschouwers
777