Single Blog Title

This is a single blog caption

TELSTAR BEKERT VERDER IN EXTRA TIJD

Het enige dat telt is winst. Hoe? Maakt niet uit. Met de hakken over de sloot. Moeizaam. Zwaar bevochten. Door twee doelpunten uit dode spelmomenten. Eentje van Anthony Berenstein uit een vrije trap. De andere van Reda Kharchouch vanaf de stip. Zij maken een vroeg opgelopen achterstand goed. Wie wordt de volgende tegenstander?

Telstar start in Haarlem nog altijd zonder de geblesseerden Kick Groot en Tuur Houben. Bij hen voegen zich na Helmond Sport Charlie Gilmour en Elayis Tavsan. Deze twee spelers worden in de basis door Sven van Doorm en Glynor Plet vervangen. Koninklijke HFC – Telstar is de wedstrijd van Frank Korpershoek. De twee clubs waar hij de meeste tijd doorbrengt en doorgebracht heeft. Notabene op zijn 35e verjaardag.

Het eerste half uur is het een genot om beide ploegen aan het werk te zien. In de 10e minuut blundert Anthony Swolfs wat te opzichtig. Hij weet de bal van Khalid Tadmine te keren. Floris van der Linden pikt de bal op. Hij legt af op Khalid Tadmine en hij schiet raak: 1-0. Telstar deelt wat plaagstootjes uit in de persoon van Marcus McGuane en Benaissa Benamar. Beiden hebben het geluk niet aan hun zijde. In de 22e minuut is het wel raak. De bal uit een vrije trap van Anthony Berenstein verdwijnt in één keer achter de 43-jarige doelman Gerard van Rossum: 1-1. Nog geen twee minuten later is het bijna 1-2. Sven van Doorm waagt een poging van afstand. Via de handschoen van keeper Van Rossum tikt de bal de paal aan. In de rebound scoort Glynor Plet. Het doelpunt vindt geen doorgang want de spits staat buitenspel, aldus de arbitrage. Even later is diezelfde Glynor Plet dicht bij een treffer. Hij heeft de hoek voor het uitzoeken maar zijn kopbal belandt recht in de handen van Gerard van Rossum. In de 33e minuut laat Sam van Huffel zijn voeten spreken. Anthony Swolfs duikt op de bal voordat deze de doellijn gaat passeren. Vijf minuten later wordt Marcus McGuane net buiten de zestien ten val gebracht. Een vrije trap is het gevolg. Deze keer schiet Anthony Berenstein het ronde speeltuig in de muur. Vlak voor het verstrijken van de eerste helft neemt Anthony Berenstein een hoekschop. Hij speelt de bal kort op Senne Lynen. De verdediger ontvangt het leer terug en krult de bal op doel. Van Rossum redt. Wel met een moeizame redding. Dat wel.

De tweede helft komt maar stroef op gang. Er gebeurt weinig voor beide doelen. En als er eens wat gebeurt, zijn de keepers de situaties meester. Pas in de 80e minuut, negen minuten nadat Rashaan Fernandes als invaller het veld betreedt, valt er weer wat te noteren. De invaller zet Glynor Plet aan het werk. De spits heeft te veel tijd nodig om iets met de bal te doen. De thuisclub grijpt op tijd in. Vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd gooit Ilias Bronkhorst, de bal ver in. De verdediging van de Haarlemmers werkt de bal weg. De leren knikker rolt voor de voeten van deze invaller. Hij krult de bal het vijandelijke strafschopgebied in. Glynor Plet kopt het ronde speeltuig naast. Oud-Telstarspeler Floris van der Linden is nog dicht bij de winnende treffer. Hij faalt. In de drie minuten extra speeltijd trekt Telstar alsnog het bekerduel naar zich toe. De bal uit een voorzet van de rechterflank wordt door Vincent Volkert licht met de hand beroerd. Scheidsrechter Dröge wijst resoluut naar de stip. In de consternatie die hierop volgt strooit de arbiter met een aantal gele kaarten. Nadat de rust wedergekeerd is blijft Reda Kharchouch uiterst kalm en schiet Telstar naar de tweede ronde door de strafschop feilloos tegen de touwen te schieten: 1-2.

STATISTIEKEN

Opstellingen
Koninklijke HFC: 1. Gerard van Rossum, 5. Vincent Volkert, 9. Khalid Tadmine (17e min. 11. Joël Donald), 10. Franklin Lewis, 13. Floris van der Linden, 14. Jacob Noordmans, 15. Lars Weistra, 16. André Morgan, 17. Sam van Huffel, 18. Wessel Boer en 21. Paul Kok. Wel op de bank maar niet ingevallen: 3. Oscar Wilffert, 8. Jeffrey Sam-Sin, 22. Tom Boks, 23. Louk Dekkers, 25. Noud Kaagman, 26. Thijs Haarman, 27. Adil Kaychohi en 36. Darrin de Meza.

Telstar: 1. Anthony Swolfs, 6. Frank Korpershoek (58e min. 5. Redouan El Yaakoubi), 8. Senne Lynen, 9. Reda Kharchouch, 11. Anthony Berenstein, 14. Marcus McGuane (87e min. 13. Ilias Bronkhorst), 17. Sven van Doorm, 18. Benaissa Benamar, 21. Anass Najah, 25. Shayne Pattynama (71e min. 15. Rashaan Fernandes) en 29. Glynor Plet. Wel op de bank maar niet ingevallen: 2. Shaquill Sno, 5. Redouan El Yaakoubi, 10. Melle Springer, 12. Sven van der Maaten, 16. Sam Aarts en 19. Richelor Sprangers.

Scoreverloop
10e min. 1-0 Khalid Tadmine
22e min. 1-1 Anthony Berenstein
90e min. + 2 1-2 Reda Kharchouch

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer S. Dröge
Assistent-scheidsrechters: de heren R.H. Langeland en R. van Marrewijk
Vierde official: de heer P. Henshuijs

Gele kaarten
59e min. Anass Najah
68e min. Lars Weistra
90e min. +2 Vincent Volkert
90e min. +2 Wessel Boer
90e min. +3 Gertjan Tamerus
90e min. +4 Reda Kharchouch

Toeschouwers
1.263