Single Blog Title

This is a single blog caption

Telstar al snel door de knieën

 

We moeten deze Noord-Hollandse derby maar heel snel vergeten. Binnen een kwartier was het duel reeds gespeeld. FC Volendam leidde toen met 2-0. Na het eerste bedrijf stond de eindstand van 3-0 op het scorebord. Telstar herstelde zich enigszins na rust maar gescoord werd er niet meer.

Trainer/coach Michel Vonk had voor de weer herstelde Crescendo van Berkel en Fabian Serrarens een plaats in de basiself ingeruimd. Hun terugkeer ging ten koste van Jordy Tutuarima en de geblesseerde Tom Beissel. Robert Molenaar, de oefenmeester van het andere Oranje, had één wijziging in zijn ploeg toegepast. Hij gaf in de spits de voorkeur aan Kevin van Kippersluis boven Bert Steltenpool.

De wedstrijd was drie minuten onderweg toen de thuisclub op voorsprong kwam. Het schot van Gyliano van Velzen kreeg Wesley Zonneveld niet onder controle. Vervolgens kreeg de Velsense verdediging het leer niet uit de zestien. Voor Rihairo Meulens was het een koud kunstje om zijn ploeg op voorsprong te schieten, 1-0. Vijf minuten later snelde Gyliano van Velzen voorbij Stefano Lilipaly en Bryan Ottenhoff. Uit zijn voorzet had Kevin van Kippersluis de hoek voor het uitzoeken, maar hij schoot het ronde speeltuig voorlangs het Velsense doel. In de 15e minuut breidden de Volendammers de stand uit naar 0-2. De bal uit een voorzet van Paul Kok liet Wesley Zonneveld wederom los. Op de rand van het strafschopgebied nam Jack Tuijp dit cadeautje dankbaar in ontvangst, 2-0. Vier minuten verder had oud-Volendammer Guyon Philips Telstar terug in de wedstrijd kunnen brengen. Zijn inzet werd door Hobie Verhulst gekeerd. In de rebound schoot Denis Mahmudov de bal tegen de reclameborden. Tot aan de 3-0 kreeg Jack Tuijp nog twee kansen op een doelpunt maar beide keren faalde hij in de afwerking. Ook Bryan Ottenhoff kreeg aan de andere kant van het speelveld een mogelijkheid. Net over de middenlijn kreeg de verdediger de bal aangespeeld. Hij dacht niet na en haalde uit. Doelman Verhulst zag van ver de kanonskogel aankomen en ving de bal. Acht minuten voor het rustsignaal van scheidsrechter Manschot was Jack Tuijp de aangever en Gyliano van Velzen de afmaker, 3-0. In de slotseconde van de eerste helft zette Bryan Ottenhoff de bal voor. De kopbal van Liban Abdulahi eindigde naast.

Bij aanvang van de tweede helft bleef Crescendo van Berkel in de kleedkamer achter. Jordy Tutuarima was zijn vervanger. In de 55e minuut leed Liban Abdulahi balverlies. De omschakeling van de Volendammers was snel. Uiteindelijk kwam Jack Tuijp aan de bal. Zijn stiftbal belandde op het dak van het doel. Vanaf minuut 60 kreeg Telstar een aantal kansen op een treffer. Guyon Philips schoot van buiten de zestien de bal in. Hobie Verhulst lette goed op en ving het ronde speeltuig. Vijf minuten later was ook Stefano Lilipaly dicht bij een doelpunt. De bal uit zijn vrije trap werd door keeper Verhulst ternauwernood tot hoekschop verlengd. Even later moest Wesley Zonneveld twee keer handelend optreden op schoten van Kevin van Kippersluis en Kees Kwakman. In de slotfase was weer Stefano Lilipaly dicht bij de eretreffer. Hobie Verhulst voorkwam met twee goede reddingen een Velsense treffer. Na ruim 92 minuten floot de heer Manschot voor het einde van een voor Telstar zeer teleurstellende wedstrijd.
STATISTIEKEN

Opstellingen
FC Volendam: 1. Hobie Verhulst, 2. Ties Evers, 3. Henny Schilder, 4. Erik Schouten, 5. Paul Kok, 6. Kevin Visser, 7. Rihairo Meulens (71e min. 17. Daniel van Son), 8. Kees Kwakman, 9. Jack Tuijp, 10. Kevin van Kippersluis (89e min. 12. Jermano Lo Fo Sang) en 11. Gyliano van Velzen (78e min. 18. Bert Steltenpool). Wel op de bank maar niet gespeeld: 13. Raoul Esseboom, 14. Rafik El Hamdi, 15. Gerry Vlak en 16. Jordi van Stappershoef.

Telstar: 1. Wesley Zonneveld, 4. Bryan Ottenhoff, 5. Thomas van den Houten, 7. Fabian Serrarens (74e min. 8. Çağri Kodalak), 9. Guyon Philips, 11. Denis Mahmudov, 12. Donny van Iperen, 13. Benjamin van den Broek, 14. Liban Abdulahi (74e min. 25. Oussama Zamouri), 23. Crescendo van Berkel (46e min. 15. Jordy Tutuarima) en 26. Stefano Lilipaly. Wel op de bank maar niet gespeeld: 10. Mohammed Ajnane,18. Edo Knol, 19. Floris van der Linden en 20. Boy de Jong.

Scoreverloop
03e min.​1-0​Rihairo Meulens
15e min.​2-0​Jack Tuijp
37e min​3-0​Gyliano van Velzen

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer J. Manschot
Assistent-scheidsrechters: de heren J. Balder en E. Kleinjan
Vierde official: de heer E. Bijl

Gele kaart
64e min.​Henny Schilder

Toeschouwers
2.718