Single Blog Title

This is a single blog caption

Teleurstellende start van de competitie

Telstar is de competitie begonnen met een domper. In Waalwijk wist Telstar niet tot scoren te komen, terwijl tegenstander RKC Waalwijk wel het net wist te vinden. Telstar start daarmee de competitie teleurstellend met een 1-0 nederlaag.

RKC Waalwijk kende een beginfase met veel balbezit, maar zonder veel gevaar. Beide ploegen konden niet echt een vuist maken en waren voornamelijk met schoten van afstand gevaarlijk. Telstar, dat moet Thomas van den Houten startte nadat Toine van Huizen met een voetblessure moest afhaken in de warming-up, kon evenmin aanvallend veel indruk maken. Toch was de eerste echte goede kans voor de Witte Leeuwen. Philips stuurde Mahmudov alleen op de keeper af, maar hij zag zijn inzet op de rechtervoet van de keeper eindigen. Niet veel later moest ook Zonneveld gestrekt. RKC’er van Arnhem zag zijn kans schoon de bal in te schieten. In de korte hoek was Zonneveld paraat om de bal te keren. Ook de vele corners van beide ploegen leverde amper gevaar op voor beide doelen.

De tweede helft begon uitstekend voor de Waalwijkers. Kenny Anderson kreeg alle ruimte om in te koppen. Hij liet doelman Zonneveld kansloos en zette de 1-0 op het scorebord. Niet veel later moest Zonneveld, met gevaar voor eigen leven, optreden toen RKC Waalwijk op weg leek naar de 2-0. Zonneveld moest wel behandeld worden, maar kon de wedstrijd gewoon uitspelen. Inmiddels wisselde trainer Michel Vonk aanvallend en bracht het onder andere Zamouri en Floris van der Linden. Telstar kreeg met name uit de standaard situaties nog wel de mogelijkheid om zich terug te knokken, maar het zat er niet in. In de slotfase vierde de slordigheid van beide ploegen de boventoon waardoor het geen leuk schouwspel werd voor de kijker. De punten bleven in Waalwijk en Telstar bleef gedesillusioneerd achter. Deze start hadden wij ons anders voorgesteld.

Vrijdag krijgt Telstar al de kans zich te revancheren. Fortuna Sittard komt dan op bezoek in het Rabobank IJmond Stadion.