Single Blog Title

This is a single blog caption

Standaardsituaties breken Telstar op in Limburg

Telstar leed in Kerkrade een kansloze nederlaag. In een tijdsbestek van zes minuten, vlak voor het rustsignaal, gaven de Velsenaren het duel uit handen. Het eerste deel van de wedstrijd ging het duel nog gelijk op. Beide ploegen kregen in die periode een aantal kansjes. Na de 1-0 was het gedaan met Telstar en liep de thuisclub simpel weg naar een 3-0 zege.

Trainer/coach Mike Snoei ziet met de week de ziekenboeg leger worden. De enige patiënt is Jordie van der Laan. Vanmorgen kreeg Rodny Lopes Cabral goed nieuws vanuit Zeist te horen. Zijn rode kaart werd door de tuchtcommissie geseponeerd. Overigens net als de rode kaart van Mario Engels van Roda JC. Bij de Limburgers miste trainer/coach Robert Molenaar de geblesseerden Ognjen Gnjatic, Radomir Novakovic, Ba-Muaka Simakala, Gyliano van Velzen en Daryl Werker.

Het eerste kwartier ging de wedstrijd gelijk op. Beide teams kregen een aantal mogelijkheden maar gescoord werd er nog niet. In de 14e minuut was Mario Engels dicht bij de openingstreffer. De redding van Wesley Zonneveld was formidabel. Drie minuten later werd Terell Ondaan op rechts de diepte ingestuurd. De bal uit zijn voorzet was net te scherp voor Adham El Idrissi. Telstar bleef in balbezit. Terell Ondaan werd voor het vijandelijke strafschopgebied ten val gebracht. De bal uit de vrije trap van Elso Brito belandde recht in de handschoenen van Tom Muyters. Het spel bleef op en neer golven. Echter zonder dat de keepers Wesley Zonneveld en Tom Muyters handelend moesten optreden. In de 38e minuut kwam de thuisclub op voorsprong. De bal uit een vrije trap van Mario Engels ging voorbij alles en iedereen en plofte achter Wesley Zonneveld tegen de touwen: 1-0. Eén minuut voor rust werd het 2-0. Donny van Iperen werd op de achterlijn door Mart Remans uitgekapt en ging daarna in de fout door Remans te haken. Strafschop oordeelde scheidsrechter Makkelie. Mario Engels schoot de penalty feilloos binnen: 2-0. In de twee minuten extra speeltijd hielp Niels Verburgh Telstar bijna een handje. Een terugspeelbal op zijn keeper werd Roda JC bijna fataal. Tom Muyters had zijn plek tussen de palen verlaten en stond aan de zijkant van zijn doel. Hij was net op tijd terug om de bal net voor de doellijn weg te schieten. Of was het net nadat het ronde speeltuig de doellijn was gepasseerd? Waar was de VAR wanneer wij deze nodig hebben?

Beide ploegen begonnen met één wissel aan de tweede helft. Bij Telstar was Donny van Iperen door Daryl Mertens vervangen. Bij de Kerkradenaren kwam Henk Dijkhuizen niet meer terug en kwam Mitchel Paulissen voor hem het veld in. Het tweede bedrijf was nauwelijks onderweg toen Telstar gevaarlijk werd. Een schot van Dylan Mertens werd door Tom Muyters over de lat getikt. Zes minuten later kreeg Roda JC een vrije trap en Toine van Huizen een gele kaart. De bal uit de vrije trap werd door Livio Milts op het Velsense doel geschoten. Via de vingertoppen van Wesley Zonneveld eindigde de bal op de paal. In de 57e minuut was het wel raak. Mitchel Paulissen schoot de bal uit een vrije trap onder de springende Velsense muur door en liet Wesley Zonneveld kansloos: 3-0. In de 77e minuut kwam Anass Najah goed weg. Telstar was in de aanval en leed balverlies. De omschakeling van de Koempels was razendsnel. Op de hoek van het strafschopgebied hield de middenvelder een tegenstander vast. Scheidsrechter Makkelie was mild en gaf de boosdoener geen tweede gele kaart en Roda JC wel een vrije trap. Mitchel Paulissen schoot de bal in het tweemansmuurtje. De wedstrijd zakte in het laatste deel naar een bedenkelijk niveau. Beide teams creëerden weinig tot niets meer De heer Makkelievoelde dit goed aan en floot na precies negentig minuten voor het einde van de wedstrijd.


STATISTIEKEN

Opstellingen
Roda JC: 1. Tom Muyters, 2. Henk Dijkhuizen (46e min. 19. Mitchel Paulissen), 4. Richard Jensen, 5. Jannes Vansteenkiste, 6. Mohamed El Makrini, 14. Mario Engels (53emin. 13. Pepijn Schlösser), 18. Mart Remans, 20. Roshon van Eijma, 22. Niels Verburgh (81e min. 23. Daniele Zotti), 24. Nicky Souren en 25. Livio Milts.
Wel op de bank maar niet gespeeld: 7. Tim Värynen, 17. Thomas Paumen, 21. Celestin Djim, 26. Raf Mertens, 27. Mitchel Keulen, 28. Dico Jap Tjong, 29. Tiemen Wijnen en 30. Fons Flapper.

Telstar: 20. Wesley Zonneveld, 2. Rodny Lopes Cabral, 3. Donny van Iperen (46e min. 7. Dylan Mertens), 4. Jasper van Heertum, 5. Elso Brito, 6. Frank Korpershoek, 10. Kyle Scott(73e min. 11. Shaquill Sno), 15. Anass Najah, 21. Toine van Huizen, 34. Adham El Idrissi (61e min. 14. Danny van Haaren) en 77. Terell Ondaan.
Wel op de bank maar niet gespeeld: 1. Jeroen Houwen, 8. Senne Lynen, 18. Darren Rosheuvel, 23. Kick Groot, 29. Sven van Doorm en 30. Melle Springer.

Arbitrage
scheidsrechter: de heer D.D. Makkelie
Assistent-scheidsrechters: de heren de heer M. Diks en de heerH. Steegstra
vierde official: de heer R.N. de Cock

Scoreverloop
38e min.10Mario Engels​​
44e min.20Mario Engels (pen.)
57e min.30Mitchel Paulissen

Gele kaarten
53e min.Toine van Huizen
69e min.Anass Najah
72e min.Livio Milts​​

Toeschouwers
6.192