Single Blog Title

This is a single blog caption

Spelhervattingen breken Telstar op in Eindhoven

Twee corners deden in het uitduel tegen FC Eindhoven Telstar de das om. Door een goal van Tarik Tissoudali kwamen de withemden nog wel op voorsprong. Twee onoplettendheden bij de hoekschoppen van Dario van den Buijs betekende een 2-1 nederlaag.

Voor aanvang van deze wedstrijd kregen Tarik Tissoudali, Jinty Caenepeel en Mitchell van der Gaag ieder een Bronzen Stier uitgereikt voor resp. de beste speler, het talent en beste trainer van de derde periode in de Jupiler League.

In de eerste vijftien minuten gebeurde er weinig voor beide doelen. Beide ploegen kregen ieder één kans om de score te openen. In de 8e minuut waagde Stefano Lilipaly met een afstandsschot Ruud Swinkels te verschalken. De bal werd een makkelijke prooi voor de doelman. Acht minuten verder had Jinty Caenepeel de 1-0 op zijn schoen. Zijn schot sprong via de binnenkant van de paal het veld weer in. In de 28e minuut kreeg Tarik Tissoudali dè kans om zijn club op voorsprong te koppen. De bal uit een vrije trap van Tim Keurntjes werd gemist. Drie minuten later kopte Tom Boere de bal uit een vrije trap van Dario van den Buijs over het doel van Wesley Zonneveld. Zestig tellen later had Tarik Tissoudali de bal voor het inschieten. Uit een voorzet van Fabian Serrarens kreeg hij de bal niet over de doellijn. Weer een minuut later speelde Wimilio de bal naar Jinty Caenepeel. Hij leek op weg naar de 1-0. Echter had hij nooit meer op de correcte sliding op de bal van Frank Korpershoek gerekend. In het verdere verloop van de eerste helft gebeurde er weinig meer zodat de rust met 0-0 bereikt werd. Het enige dat nog gebeurde was een opstootje tussen Bryan Ottenhoff en Gervane Kastaneer. Beide boosdoeners kregen terecht een gele prent van scheidsrechter Kamphuis. Voor Ottenhoff betekende deze kaart zijn vijfde van het seizoen. Dus een schorsing.

In de tweede helft kwam het eerste wapenfeit van Gevane Kastaneer. Twee minuten na de hervatting kreeg Telstar de bal uit de eigen verdediging niet weg. De huurling van ADO Den Haag kon hiervan profiteren. Zijn inzet vloog ruim naast het Velsense doel. In de 52e minuut schoot Mohammed Ajnane op het Eindhovense doel. Met zijn verraderlijke schot had doelman Swinkels de grootste moeite. Hij kreeg de bal niet onder controle. Tarik Tissoudali kwam te laat om de bal in het doel te schieten. In de 58e minuut moest Frank Korpershoek met een knieblessure het veld verlaten. Anthony Correia was zijn vervanger. Drie minuten later kwam Telstar op 0-1. Een diepe bal van Bryan Ottenhoff werd door Thomas Horsten op zijn goalie terug gekopt. Hij deed dit te zacht. Tarik Tissoudali onderschepte de bal en lobde het ronde speeltuig over Ruud Swinkels in het verlaten doel: 0-1. Telstar kon niet lang van deze voorsprong genieten. Drie minuten later stond de gelijkmaker op het scorebord. Uit een hoekschop van Dario van den Buijs kopte Anthony van den Hurk raak: 1-1. Een gouden wissel. In de 77e minuut mocht Dario van den Buijs weer een hoekschop nemen. Weer was het raak. Nu was het aanvoerder Chiró N’Toko die raak kopte: 2-1. In het resterende gedeelte van de tweede helft kon Telstar nog maar weinig druk naar voren zetten. De thuisclub was met schoten van Wimilio Vink en Tom van Imschoot dicht bij een treffer. Gescoord werd er niet meer. Na ruim vier minuten extra speeltijd maakte leidsman Kamphuis een einde aan de wedstrijd en bleven de punten in de lichtstad.

STATISTIEKEN

Telstar: 20. Wesley Zonneveld, 4. Bryan Ottenhoff, 5. Thomas van den Houten, 6. Frank Korpershoek (58e min. Anthony Correia), 7. Fabian Serrarens, 8. Tim Keurntjes, 10. Mohammed Ajnane (75e min. 15. Jordy Tutuarima), 13. Benjamin van den Broek, 17. Tarik Tissoudali, 23. Crescendo van Berkel (87e min. 11. Rafael Uiterloo) en 26. Stefano Lilipaly. Wel op de bank maar niet ingevallen: 18. Edo Knol, 21. Liban Abdulahi, 24. Calvin Valies en 30. Blake Horton.

FC Eindhoven: 1. Ruud Swinkels, 3. Dario van den Buijs, 4. Chiró N’Toko, 6. Thomas Horsten, 8. Jinty Caenepeel, 10. Tom Boere (62e min. 9. Anthony van den Hurk), 15. Milan Massop, 17. Tom van Imschoot, 21. Tibeau Swinnen, 25. Wimilio Vink (88e min. 20. Ivo Rossen) en 29. Gervane Kastaneer (67e min 7. Roald van Hout). Wel op de bank maar niet ingevallen: 11. Jari Vandeputte, 12. Chiel Kramer, 18. Anil Koç en 27. Ayrton Statie.

Scoreverloop
61e min.    0-1    Tarik Tissoudali
64e min.    1-1    Anthony van den Hurk
77e min.    1-2    Chiro N’Toko

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer J. Kamphuis

Gele kaarten
45e min.    Gervane Kastaneer
45e min.    Bryan Ottenhoff
68e min.    Anthony van den Hurk
71e min.    Benjamin van den Broek
75e min.    Tibeau Swinnen
85e min.    Jinty Caenepeel

Toeschouwers
2.872