Single Blog Title

This is a single blog caption

Spektakelstuk levert een punt op

 

Telstar heeft tegen SBV Excelsior met 3-3 gelijkgespeeld. Telstar krijgt in Rotterdam de meeste kansen, maar moet genoegen nemen met een punt. Het wordt een spektakelstuk. De toeschouwers hebben zich geen moment verveeld. Wat een wedstrijd!

Trainer/coach Andries Jonker moet het in Rotterdam doen zonder de geblesseerde Anthony Berenstein, de geschorsten Charlie Gilmour, Elayis Tavsan en de op een transfer loerende Marcus McGuane. Zij worden door Rashaan Fernandes, Senne Lynen en Redouan El Yaakoubi binnen de krijtlijnen van sportpark Woudenstein vervangen. Bij tegenstander Excelsior ontbreken de geschorste Luigi Bruins en de geblesseerden Robin van der Meer, Arsenio Valpoort. Hun vervangers zijn Elias Már Ómarsson en Thomas Verhaar.

Vanaf de eerste minuut is het een aantrekkelijke wedstrijd. Beide teams zoeken veelal de aanval. In de 4e minuut neemt namens de thuisclub Thomas Verhaar een vrije trap. De bal wordt voor Sven van der Maaten een makkelijke prooi. Zestig tellen later wordt op het middenveld door Anass Najah de bal afgepakt. Hij speelt direct Reda Kharchouch aan. Op het moment dat hij wilt uithalen, glijdt hij weg. Zijn inzet gaat naast. Vijf minuten later slalomt Kyle Ebecilio door de Velsense defensie. Ook nu komt doelman Van der Maaten als winnaar uit de strijdt. Weer één minuut later lijdt Telstar balverlies. Excelsior schakelt snel om. Het schot van Thomas Verhaar gaat naast het doel van Van der Maaten. Vier minuten later prijkt de 0-1 op het scorebord. Ilias Bronkhorst zet de bal hoog voor. Shayne Pattynama neemt direct de bal op zijn schoen en schiet het leer in de verre hoek binnen: 0-1. Wat een fantastisch doelpunt! Zeven minuten later is Stijn Meijer dicht bij de gelijkmaker. De spits ziet zijn lob op het doelnet eindigen. In de 29e minuut wint op eigen speelhelft Reda Kharchouch het duel om de bal van Sander Fischer. Met het leder aan zijn voeten rent hij naar het doel van Alessandro Damen. De spits wint het sprintduel van de Rotterdamse aanvoerder op punten. Zijn schot gaat naast. Even later proberen Sven van Doorm en Rashaan Fernandes het van afstand. Beiden mikken te gehaast de bal naast de verkeerde kant van de paal. In de absolute slotfase leidt Telstar balverlies. De kans op 1-1 is niet aan Thomas Verhaar besteed. Hij schiet ruim naast.

Direct na rust lijkt Telstar op 0-2 te komen. Shayne Pattynama haalt de achterlijn en trekt de bal voor. Reda Kharchouch mikt naast. Twee minuten later is het wel raak. Aan de andere kant van het speelveld. Elias Már Ómarsson is de naam van de doelpuntenmaker. Acht minuten later mag hij zich weer laten feliciteren. Hij scoort ook de tweede Rotterdamse treffer. Tussen de 1-1 en 2-1 neemt Benaissa Benamar een vrije trap. Doelman Alessandro Damen tikt de bal over de lat. Een hoekschop zal je zeggen. In de ogen van arbiter Cantineau niet. Hij geeft een doeltrap. In de 64e minuut nemen de zwarthemden een corner. Sven van Doorm pikt de bal ter hoogte van zijn eigen strafschopgebied op. Hij rent tot aan de vijandige zestien, geeft de bal mee aan Reda Kharchouch. De topscorer van Telstar scoort zijn 15e competitiedoelpunt. In de 70e minuut komen de Rotterdammers weer op voorsprong. Rai Vloet schiet de bal keihard op de lat. De terugspringende bal wordt heel ongelukkig door captain Frank Korpershoek in het verlaten doel geschoten: 3-2. Telstar geeft de moed niet op en blijft de aanval zoeken. Eén minuut later staat het 3-3. De withemden nemen een corner en Glynor Plet schiet raak: 3-3. In de slotfase kan het nog alle kanten op. Beide ploegen kunnen de vierde treffer scoren. Excelsior doet dit, maar de goal van Stijn Meijer wordt wegens buitenspel geannuleerd. In de drie minuten extra speeltijd zijn Melle Springer met een kopbal en Reda Kharchouch met een schot dicht bij de 3-4 maar beiden falen in de afwerking zodat de eindstand 3-3 blijft.

STATISTIEKEN

Opstellingen
SBV Excelsior: 1. Alessandro Damen, 2. Siebe Horemans, 3. Hervé Matthys, 4. Thomas Oude Kotte, 7. Stijn Meijer, 8. Kyle Ebecilio (73e min. 22. Jeffrey Fortes), 9. Elias Már Ómarsson, 11. Joël Zwarts, 16. Sander Fischer, 17. Thomas Verhaar (73e min. 18. Ahmad Mendes Moreira) en 20. Rai Vloet. Wel op de bank maar niet ingevallen: 6. Abdallah Aberkane, 23. Maarten de Fockert, 28. Nathan Tjoe-A-On, 32. Niek den Heeten en 36. Tuana Ozdemir.

Telstar: 12. Sven van der Maaten, 5. Redouan El Yaakoubi, 6. Frank Korpershoek, 8. Senne Lynen (61e min. 2. Shaquill Sno), 9. Reda Kharchouch, 13. Ilias Bronkhorst, 15. Rashaan Fernandes (61e min. 29. Glynor Plet) 17. Sven van Doorm, 18. Benaissa Benamar, 21. Anass Najah en 25. Shayne Pattynama (89e min. 10. Melle Springer). Wel op de bank maar niet ingevallen: 1. Anthony Swolfs, 16. Sam Aarts, 23. Cas Dijkstra, 20. Abdel El Ouazzane en 27. Roscello Vlijter.

Scoreverloop
15e min. 0-1 Shayne Pattynama
49e min. 1-1 Elias Már Ómarsson
57e min. 2-1 Elias Már Ómarsson
64e min. 2-2 Reda Kharchouch
70e min. 3-2 Frank Korpershoek (eigen doel)
71e min. 3-3 Glynor Plet

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer L.E. Cantineau
Assistent-scheidsrechters: de heer D. Frijn en M.A.S. Beijer
Vierde official: de heer L. Timmer

Gele kaarten
58e min. Rai Vloet
67e min. Shaquill Sno

Toeschouwers
2.755