Single Blog Title

This is a single blog caption

Slechte minuut breekt Telstar op

Na zes wedstrijden op rij niet verloren te hebben vond Telstar in ’s-Hertogenbosch zijn Waterloo. FC Den Bosch trok met een nipte 3-2 overwinning de drie punten naar zich toe. Het breekpunt in dit duel was het wegzenden van Donny van Iperen na zijn tweede gele kaart. Uit de vrije trap die hieruit voortkwam scoorde Dennis Kaars het derde, en winnende, Bossche doelpunt.

Vooraf. Tijdens de winterse transferwindow heeft Telstar zich aardig geroerd. Na het vertrek eind december van Benjamin van den Broek naar Koninklijke HFC vertrokken deze week ook Mohammed Osman en Gerson Rodrigues. De Syriër werd door Heracles Almelo voor 2,5 jaar vastgelegd. De middenvelder kwam lopende dit seizoen de gelederen van Telstar versterken. Hij speelde 19 duels, scoorde 7 doelpunten en gaf 8 assists waaruit gescoord werd. Gerson Rodrigues liep onlangs bij een aantal clubs in het buitenland stage. Uiteindelijk koos hij voor FC Sheriff Tiraspol. Deze club speelt op het hoogste niveau in Moldavië. De aanvaller speelde 12 wedstrijden, maakte 3 treffers en gaf 1 assist. Mohammed en Gerson, ik wens jullie veel succes bij jullie nieuwe clubs.
Joakim Balmy is na een succesvolle stage de eerste aanwinst. Hij bestrijkt de gehele linkerflank. De Fransman is op 17 september 1997 te Mantes-la-Jolie geboren. Hij maakt de overstap van OGC Nice. Senne Lynen wordt tot het einde van dit seizoen van Club Brugge gehuurd. De Belgische jeugdinternational is op 19 februari 1999 te Borsbeek geboren. Hij is een defensieve middenvelder. De laatste speler die de Velsense gelederen komt versterken is Shadrach Eghan. De voormalig jeugdinternational van Ghana zag het levenslicht op 4 juli 1994 in Akosombo. Via de Golden Boot Football Academy maakte de middenvelder in de winterstop van 2013 de overstap naar FC Twente. Via clubs in Noorwegen en Denemarken kwam de Ghanees in de zomer van 2017 naar Go Ahead Eagles. Mede door blessures speelde hij in Deventer slechts 6 duels. Hij wordt voor de rest van het seizoen van de Eagles gehuurd. Welkom in Velsen, Joakim, Senne en Shadrach.

Telstar begon goed aan het duel der subtoppers. In de 7e minuut zette Andrija Novakovich zijn directe tegenstander Bart Biemans op een dwaalspoor. De bal uit zijn voorzet ging voorbij alles en iedereen. Drie minuten later ging diezelfde Novakovich in het strafschopgebied onderuit. Geel was er voor boosdoener Sam Kersten. Namens de geelhemden mocht Melvin Platje vanaf de stip aanleggen. De bal werd zuiver en met voldoende vaart ingeschoten: 0-1. Al zat keeper Kees Heemskerk wel in de goede hoek. Telstar kon niet lang van deze voorsprong genieten. Drie minuten later kopte Niek Vossebelt uit een hoekschop van Danny Verbeek raak: 1-1. Hierna kreeg de thuisclub een aantal mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar Sven Blummel en Muhammed Mert strandden op goalie Rody de Boer. Aan de andere kant van het speelveld waren Melvin Platje en Mohamed Hamdaoui ook dicht bij een treffer. In de 24e minuut kopte Platje na een snelle ingooi de bal recht in de handschoenen van Kees Heemskerk. In de 35e minuut draaide Hamdaoui weg bij zijn tegenstander. Zijn schot miste de nodige vaart om doelman Heemskerk te verschalken. Tussen deze twee mogelijkheden in had scheidsrechter Blank de bal voor de tweede keer op de stip kunnen en moeten leggen. Andrija Novakovich werd door Bart Biemans binnen de lijnen van de zestien ten val gebracht. De arbiter liet echter doorspelen. Vijf minuten voor het verstrijken van de eerste helft kwamen de Bosschenaren op 2-1. Jordy van der Winden trok mee ten aanval. Hij speelde het leer naar Zija Azizov. Op zijn beurt kaatste de invaller, hij verving al vroeg de geblesseerde Danny Verbeek, de bal terug. Op zijn inzet had Rody de Boer het nakijken: 2-1. Wat een domper net voor het rustsignaal.

Ook in de tweede helft kwam Telstar sterk uit de startblokken, kreeg een aantal kansjes maar gescoord werd er nog niet. Dat gebeurde wel in de 51e minuut. In de kluts rolde de bal voor de voeten van Jerdy Schouten. Hij dacht niet na, haalde uit en liet keeper Heemskerk kansloos: 2-2. Telstar voerde het tempo na deze gelijkmaker op. Echter kansen werden er nauwelijks gecreëerd. In de 62e minuut ging Donny van Iperen, al met geel op zak, ter hoogte van de middenlijn in de fout. De verdediger maakte een overtreding op Mats Deijl die goed was voor een gele kaart. Het was zijn tweede. Wegwezen dus. Uit de vrije trap die hierop volgde kopte aanvoerder Niek Vossebelt de bal door op Dennis Kaars. Met een volley bracht hij zijn ploeg de zege: 3-2. In het verdere verloop van de wedstrijd gebeurde er weinig meer zodat de punten in ’s-Hertogenbosch bleven.
STATISTIEKEN

Opstellingen
FC Den Bosch: 1. Kees Heemskerk, 3. Bart Biemans, 6. Jens van Son, 7. Sven Blummel, 8. Niek Vossebelt, 9. Dennis Kaars, 10. Muhammed Mert (82e min. 18. Jort van der Sande), 11. Danny Verbeek (34e min. 14. Zija Azizov), 12. Sam Kersten, 16. Jordy van der Winden en 19. Mats Deijl (70e min. 22. Jeremy Fernandes). Wel op de bank maar niet gespeeld: 2. Kahraman Demirtas, 13. Mattias Andersson, 21. Nick Leijten, 23. Konrad Sikking, 35. Kevin Felida en 37. Don Bolsius.

Telstar: 1. Rody de Boer, 2. Rodny Lopes Cabral, 3. Donny van Iperen, 5. Elso Brito, 6. Frank Korpershoek, 7. Melvin Platje, 8. Senne Lynen (72e min. 15. Anass Najah), 9. Andrija Novakovich, 10. Jerdy Schouten, 21. Toine van Huizen (78e min. 19. Shadrach Eghan) en 47. Mohamed Hamdaoui (66e min. 4. Jasper van Heertum). Wel op de bank maar niet gespeeld: 14. Oussama Zamouri, 16. Sven van der Maaten, 18. Edo Knol en 23. Floris van der Linden.

Scoreverloop
11e min.​0-1​Melvin Platje (pen.)
14e min.​1-1​Niek Vossebelt
40e min.​2-1​Jordy van der Winden
51e min.​2-2​Jerdy Schouten
63e min.​3-2​Dennis Kaars

Arbitrage
scheidsrechter: de heer E. Blank
assistent-scheidsrechters: de heren E. Koopman en K. Bodde
vierde official: de heer R. de Cock

Gele kaarten
10e min.​Sam Kersten
38e min.​Donny van Iperen
55e min.​Mats Deijl
62e min.​Donny van Iperen
76e min.​Bart Biemans
79e min. ​Jeremy Fernandes
80e min.​Frank Korpershoek
89e min.​Elso Brito

Rode kaart
62e min.​Donny van Iperen​(twee keer geel)

Toeschouwers
2.615