Single Blog Title

This is a single blog caption

Slechte generale voor Telstar

Telstar heeft vandaag haar oefencampagne afgesloten met een nederlaag tegen Jong Ajax. In het druilerige Amsterdam werd er relatief kansloos met 3-0 verloren van Jong Ajax.

Telstar, dat aan leek te treden in de beoogde basiself, en Jong Ajax maakten er in de beginfase geen al te spannende strijd van. Pas na circa een kwartier kwam de wedstrijd wat los en nam Jong Ajax het initiatief. Wesley Zonneveld verspeelde de bal in zijn eigen zestien en moest alle zeilen bijstellen om de bal uit het doel te houden. Toch leek Telstar hier niet wakker door te zijn geschut. De snel combinerende Amsterdammers speelde zich regelmatig gemakkelijk door de verdediging heen. Jong Ajax kwam via Muric op een 1-0 voorsprong nadat Zonneveld het afstandsschot van Cerny niet onder controle kreeg.

Ook na de openingstreffer bleef het initiatief bij Jong Ajax. Nouri raakte de paal na een harde knal van afstand en Zonneveld moest een paar keer handelend optreden om erger te voorkomen. Balverlies op het middenveld zorgde er voor dat Jong Ajax over de linkerkant via Cerny er snel uit kon komen. De laatstgenoemde rondde via een Telstar been af en zette daarmee de 2-0 ruststand op het bord.

Na de rust, en een aantal wisselingen aan Telstarzijde, kreeg Telstar iets meer initiatief. Liban Abdulahi was nog het dichtste bij. Hij zag zijn inzet op de lat belanden. Telstar had een groot deel van de tweede helft controle, maar wist zelden gevaarlijk te worden. Opnieuw lag balverlies op het middenveld aan de basis van de 3-0 van Jong Ajax. Cerny kon opnieuw gemakkelijk binnenschieten. De 3-0 eindstand was daarmee een hard feit. Michel Vonk heeft nog 6 dagen om