Single Blog Title

This is a single blog caption

Seager neemt Telstar bij de hand in oefenduel

Ook eersteklasser Legmeervogels werd met speels gemak aan de kant geschoven. Mede door vier goals van Ryan Seager won Telstar dit oefenduel met duidelijke cijfers: 8-0.

Bij Telstar was Hakeem Araba, hij speelde mee tegen RKVV DEM, weer weg. Begin deze week besloot Telstar niet verder te gaan met de spits. Tegen Legmeervogels kregen de Argentijnse Italiaan Facundo Lescano van Parma en Jordie van der Laan van DOVO de kans om zich in de kijker te spelen. Beiden lieten in mijn ogen een goede indruk achter. Lescano speelde de volle negentig minuten, Van der Laan speelde de laatste twintig minuten.

Na de eerste helft bleek al dat Telstar een maatje te groot was voor de club uit Uithoorn. De Velsenaren gingen met een 4-0 voorsprong rusten. Ook deze wedstrijd liet Ryan Seager zien over het juiste killersinstinct te beschikken. De huurling van Southampton nam na 45 minuten de gehele doelpuntenproductie voor zijn rekening. Bij de eerste twee goals ging de goalie van de geelhemden nogal opzichtig in de fout. Van dit geblunder kon Ryan Seager optimaal profiteren. Rond het half uur voltooide Ryan Seager zijn hattrick door de bal over de uitgelopen Caine Brunings te stiften. Bij het vierde doelpunt schatte hij de bal uit een steekpass van Sven van Doorm op juiste waarde in en tekende zo voor zijn vierde treffer van de avond. Eigenlijk had de score toen al hoger moeten uitvallen. Sven van Doorm met een afstandsschot en Frank Korpershoek met een schot op de lat hadden het geluk niet aan hun zijde.

Vlak na de start van de tweede helft was Senne Lynen dicht bij de vijfde Velsense treffer. De Belg schoot vanuit een moeilijke hoek de bal op de bovenkant van de lat. In de 58e minuut probeerde Facundo Lescano met een vlammend schot een treffer te produceren. Hij schoot de bal net aan naast. Zestig tellen later was het wel raak. Nu wist Facundo Lescano, na een steekpass van Sven van Doorm, wel te scoren. Drie minuten later werd de stagiair weer gefeliciteerd. Uit een ingooi van Toine van Huizen kopte hij raak. Na de 6-0 wisselde trainer/coach Mike Snoei in fases bijna zijn gehele elftal. Ook Jordie van der Laan kreeg nog speelminuten om aan de technische staf te laten zien wat hij in zijn mars heeft. Met nog een kwartier op de klok was Kenneth van der Nolk van Gogh zo ongelukkig zijn eigen doelman te passeren. In de absolute slotfase bepaalde IJmuidenaar Melle Springer de eindstand op 8-0.

STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 1. Joey Roggeveen, 2. Rodny Lopes Cabral (68e min. 13. Ilias Bronkhorst), 3. Donny van Iperen 5. Elso Brito (82emin. 33. Kaloudis Lemonis), 6. Frank Korpershoek (71e min. 30. Melle Springer), 8. Senne Lynen (82e min. 18. Darren Rosheuvel), 9. Ryan Seager (71e min. 12. Jordie van der Laan), 10. Kyle Scott (71e min. 14. Danny van Haaren), 19. Facundo Lescano, 21. Toine van Huizen (68e min. 23. Kick Groot) en Sven van Doorm (68e min. 15. Anass Najah).

Legmeervogels: 1. Caine Brunings, 2. Jimmy Spruit, 4. Mitchel Verschut, 5. Anwar Akrouh, 6. Othman Lechkar, 7. Puck Postma, 8. Dennis Bakker, 10. Rodney Smorenberg, 22. Kenneth van der Nolk van Gogh, 24. Noud Schartman en 31. Jordan de Jong. Na rust maakten hun opwachting: 3. Dalian van Damme, 11. Mouad Tissoudali, 14. Yorick van der Deijl, 17. Lev Persoon, 18. Mitch Vernooy, 25. Jordi van Gelderen, 27. Joey Sack, 28. Martijn Tjon-A-Njoek en 29. Xavier Milan.

Scoreverloop
09e min.​1-0​Ryan Seager​
25e min.​2-0​Ryan Seager
29e min.​3-0​Ryan Seager
43e min.​4-0​Ryan Seager
59e min.​5-0​Facundo Lescano
62e min.​6-0​Facundo Lescano
74e min.​7-0​Kenneth van der Nolk van Gogh (eigen doel)
90e min.​8-0​Melle Springer

Arbitrage
scheidsrechter: de heer B. Benlakkadem
assistent-scheidsrechters: de heren M. Baloochi en R. ten Hoeve