Single Blog Title

This is a single blog caption

Ruime overwinning op FC Dordrecht

Telstar heeft in het eigen Rabobank IJmond Stadion een vrij eenvoudige zege op FC Dordrecht geboekt. Door doelpunten van Andrija Novakovich (vanaf de stip), Mohammed Osman en Toine van Huizen stond na ruim 96 minuten de eindstand van 3-0 op het scorebord. Mede door deze overwinning is de Velsense eerstedivisionist opgeklommen naar een zevende positie op de ranglijst van de Jupiler League.

Na een aftastende beginfase van beide ploegen kwam naar mate de minuten verstreken Telstar steeds meer aan voetballen toe. Waar tegenstander FC Dordrecht eindeloos de diepe, hoge bal hanteerde, probeerde de thuisclub met verzorgd voetbal de tegenstander terug op eigen helft te dwingen. En dit lukte. In de eerste twintig minuten was Mohammed Osman met schoten een aantal keren knap gevaarlijk. Op weg naar een vroege treffer vond de Syriër doelman Renze Fij op zijn weg. De wedstrijd kabbelde voort en het tempo lag niet al te hoog. Na 35 minuten schroefde Telstar het tempo op. Dit resulteerde in een prima voorzet van Rodney Lopes Cabral. Er stonden in het vijandelijke strafschopgebied drie withemden te wachten om af te drukken. Geen van hen kreeg een voetbalschoen tegen de bal. Zestig tellen later prijkte wel de 1-0 op het scorebord. Een individuele actie van Andrija Novakovich lag hieraan ten grondslag. De spits speelde in de zestien de bal voorbij Mawouna Amevor. Op weg naar het doel werd hem door Erol Alkan een halt toegeroepen. Dit deed de Dordtse verdediger onreglementair. Met als gevolg een strafschop. Vanaf de stip scoorde de huurling van Reading FC zijn vijfde treffer van het seizoen: 1-0. Na 46 minuten vond de debuterende scheidsrechter Teuben (nog maar 21 jaren jong) het welletjes en floot hij voor de verplichte vijftien minuten rust.

Na de thee ging Telstar onverdroten door met aanvallen. Vrijwel direct na de aftrap was Mohamed Hamdaoui dicht bij de 2-0. Uit een voorzet van Melvin Platje kopte hij de bal buiten het bereik van doelman Fij op de lat. Acht minuten later had diezelfde Hamdaoui weer kunnen scoren maar hij faalde in de zicht van de haven. In de 60e minuut werd er wel gescoord. En hoe! Melvin Platje gaf de assist en Mohammed Osman drukte vanaf 25 meter fantastisch af: 2-0. Wat een goal! Met een aantal plaagstootjes kwamen de Dordtenaren wel in de buurt van het Velsense doel. Maar altijd stonden de verdedigers met aan het hoofd doelman Rody de Boer hun mannetje. In de 74e minuut breidde Telstar de score uit. Uit een hoekschop van Mohammed Osman tikte Toine van Huizen de derde treffer achter Renze Fij: 3-0. Een smetje op de wedstrijd was de rode kaart voor Gerson Rodrigues. De invaller mocht vijf minuten voor tijd inrukken nadat hij zich niet kon beheersen. Een terechte beslissing van de heer Teuben. Na vijf minuten extra speeltijd floot de leidsman voor de laatste keer en was de tweede zege op rij een feit.
STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 1. Rody de Boer, 2. Rodney Lopes Cabral, 4. Jasper van Heertum, 5. Elso Brito, 6. Frank Korpershoek, 8. Mohammed Osman (81e min. 18. Anass Najah), 9. Andrija Novakovich, 10. Jerdy Schouten, 11. Melvin Platje (75e min. 7. Gerson Rodrigues), 21. Toine van Huizen en 47. Mohamed Hamdaoui (90e min. 13. Donny van Iperen). Wel op de bank maar niet gespeeld: 14. Oussama Zamouri, 16. Sven van der Maaten, 17. Leo Johnson, 18. Edo Knol, 19. Floris van der Linden, 20. Shaquill Sno en 23. Junior Toretta.

FC Dordrecht: 1. Renze Fij, 2. Anthony Stankov, 3. Mawouna Amevor, 4. Erol Alkan (53e min. 23. Danny Bakker), 5. Cendrino Misidjan, 6. Gustavo Hamer, 8. Tom Rosenthal (64e min. 7. Terence Groothusen), 9. Jafar Arias, 10. Denis Mahmudov, 11. Robert Mutzers (53e min. 18. Mailson Lima Duarte Lopes) en 24. Andreias Calcan. Wel op de bank maar niet gespeeld: 12. Clarence Bijl, 13. Nick Wolters, 15. Matheus Menezes, 16. Luivienno Statia, 17. Julius Bliek, 25. Raïes Roshanali en 26. Dalvin Havertong.

Scoreverloop
39e min. ​1-0 ​Andrija Novakovich (pen.)
60e min. ​1-1 ​Mohammed Osman
74e min.​3-0​Toine van Huizen

Arbitrage
scheidsrechter: de heer S.P.M. Teuben
assistent-scheidsrechters: de heren J.M. de Smalen en T. Krijt
vierde official: de heer B.R. Annegarn

Gele kaarten
38e min.​Erol Alkan
79e min.​Toine van Huizen
83e min.​Anthony Stankov
85e min.​Mawouna Amevor
89e min.​Rody de Boer

Rode kaart
85e min.​Gerson Rodrigues

Toeschouwers
2.249