Single Blog Title

This is a single blog caption

Regen kan gezellige open dag niet verpesten

De handtekeningenkaarten waren snel vol voor de meesten. De spelers waren weer beschikbaar voor alle aanwezige supporters van de Witte Leeuwen. Vele jonge fans maakten gretig gebruik van de aanwezigheid en de activiteiten in en rond het Rabobank IJmond Stadion, kochten het nieuwe thuisshirt of maakte gebruik van de stuntprijzen van de fanshop.

Ook de wat meer ervaren Telstar supporter kon zijn Telstar hart sneller laten kloppen. Onder leiding van Gertjan Huijbens werd kennis gemaakt met de nieuwe trainer Andries Jonker. De supporters maakten gretig gebruik van de mogelijkheid om de trainer het hemd van het lijf te vragen. De trainer ontweek geen vraag en gaf zo de supporters wat meer inzicht in zijn denkwijze, patronen maar ook het naderende seizoen. Het was Steef Hammerstein die het meeste bekijks trok. De commercieel directeur presenteerde vakkundig de plannen die Telstar de komende seizoenen naar een hoger niveau moeten stuwen. De bomvolle zaal luisterde aandachtig en een enkeling legde de enthousiaste commercieel directeur het vuur aan de schenen. Aan de andere kant van het stadion was het Leo Driessen die met de enthousiaste jeugd het leven van een commentator doornam en daarbij ook zijn eigen carrière onder de loep neem. Al met al een gezellige middag waarbij de regen een spelbreker genoemd mocht worden, maar het kon echter het plezier niet bederven.

Telstar – VV IJmuiden

Telstar heeft net als vorig seizoen het oefenduel tegen buurman VV IJmuiden met 6-0 gewonnen. Deze uitslag kwam eenvoudig tot stand. Met de rust leidden de withemden reeds met 4-0. Na de thee bepaalde Zep Swijghuisen Reigersberg met twee treffers de eindstand op 6-0.

Bij Telstar is dit seizoen veel veranderd. Een groot deel van de selectie van het seizoen 2018/’19 is vertrokken. Net als Mike Snoei. Als nieuwe trainer/coach werd Andries Jonker aangesteld. De 56-jarige Amsterdammer stond aan het roer van o.a. FC Volendam, Willem II, MVV Maastricht en was in het buitenland actief bij VfL Wolfsburg, Barcelona, Bayern München en Arsenal FC.
Telstar is nog volop bezig de selectie op orde te brengen. Andries Jonker gaat ervan uit dat hij bij aanvang van het eerste competitieduel 26 spelers tot zijn beschikking heeft. De Velsenaren zijn bezig een aantal ervaren spelers naar het Rabobank IJmond Stadion te halen. Wordt vervolgd.

Telstar startte tegen zaterdagderdeklasser VV IJmuiden voortvarend. De withemden kregen in de beginfase al direct een aantal kansen maar die werden nog niet benut. In de 19e minuut scoorde Melle Springer de eerste treffer van de oefencampagne. De oud-speler van VV IJmuiden kreeg de bal van Tuur Houben aangespeeld en maakte de 1-0. Nog geen zestig tellen later lag ook bal twee achter doelman Max Wester. Dit doelpunt kwam op naam van Richelor Sprangers. De oud-speler van NAC en Helmond Sport schatte de bal uit een voorzet van Senne Lynen op juiste waarde in. Na deze voorsprong haperde de doelpuntenmachine. Kansen werden er wel gecreëerd maar gescoord werd er echter niet. Vlak voor rust verdubbelden Senne Lynen en opnieuw Melle Springer de voorsprong: 4-0.

Na het verplichte kopje thee paste trainer/coach Andries Jonker maar liefst negen wissels toe. De 17-jarige Cas Dijkstra en stagiair Denzel Budde waren de enige spelers die na de rust terugkeerden. Al snel stond de 5-0 op het scorebord. De maker van deze treffer was de van FC Utrecht afkomstige Zep Swijghuisen Reigersberg. In de 74e bepaalde diezelfde Zep Swijghuisen Reigersberg de eindstand op 6-0. Dicht bij de 7-0 was Denzel Budde. De op proef zijnde verdediger schoot van net over de middenlijn de bal op het doel van Max Wester. De goalie zag dat de bal ternauwernood luttele centimeters over zijn doel scheerde.

VOLGENDE OEFENWEDSTRIJD
dinsdag 9 juli 2019 – 19.00 uur: Telstar – BVC Bloemendaal
De toegang is gratis

STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar, eerste helft: 1. Sven van der Maaten, 6. Frank Korpershoek, 8. Senne Lynen, 10. Melle Springer, 13. Ilias Bronkhorst, 17. Redouan Taha, 19. Richelor Sprangers, 21. Anass Najah, 23. Cas Dijkstra, 28. Denzel Budde en 30. Tuur Houben.

Telstar, tweede helft: 1. Anthony Swolfs, 3. Kick Groot, 4. Charlie Gilmour, 5. Bradley Vliet, 9. Reda Khardouch, 11. Anthony Berenstein, 16. Sam Aarts, 18. Zep Swijghuisen Reigersberg, 23. Cas Dijkstra (70e min. 8. Senne Lynen), 27. Roscello Vlijter en 28. Denzel Budde.

VV IJmuiden: 1. Max Wester, 2. Ian Hille, 3. Jeff Prinsse, 4. Floyd Hille, 5. Sem Blok (58e min. 12. Daan Heinemeijer), 6. Raoul van den Berg, 7. Niels Stoker (58e min. 14. Justin Balm), 8. Wesley Heeres (58e min. 15. Donny Rijs), 9. Milan van Essen, 10. Delano Post (58e min. 16. Iw Stoianov) en 17. Stan Eefting (58e min. 11. Joshua Dominggus).

Arbitrage
scheidsrechter: de heer W. Wiersma
assistent-scheidsrechters: de heren R. Miedema en Y.R. Weterings

Scoreverloop
19e min. 1-0 Melle Springer
20e min. 2-0 Richelor Sprangers
42e min. 3-0 Senne Lynen
43e min. 4-0 Melle Springer
53e min. 5-0 Zep Swijghuisen Reigersberg
74e min. 6-0 Zep Swijghuisen Reigersberg

Gele kaart
69e min. Raoul van den Berg