Single Blog Title

This is a single blog caption

Prachtig afscheid met winst

 

 

Vrijdag 29 april 2016: Telstar – Helmond Sport, 1 – 0

Telstar heeft het seizoen 2015/’16 met een 1-0 overwinning op Helmond Sport afgesloten. Halverwege de tweede helft scoorde Stefano Lilipaly de enige treffer van deze wedstrijd. Even ervoor, om precies te zijn in de 63e minuut, ging Anthony Correia onder begeleiding van een staande ovatie naar de kant. Na 355 competitiewedstrijden voor Telstar vond hij het welletjes. De Velsenaar gaat zich op een trainerscarrière richten.

Beide teams hadden veel spelers in de lappenmand. Bij Telstar ontbraken om die reden Mohammed Ajnane, Crescendo van Berkel, Benjamin van den Broek, Jordy Tutuarima, Calvin Valies en Cor Varkevisser. Thomas van den Houten en Frank Korpershoek waren wegens een schorsing afwezig. Bij tegenstander Helmond Sport kon trainer/coach Remond Strijbosch niet beschikken over Maiky Fecunda, Sven van de Kerkhof, Marc Koot, Jeffrey van Nuland, Charlton Vicento en Kevin Visser.

De eerste helft was van beide kanten niet best. Telstar viel vooral op als de aanvallers ten strijde trokken. Ze werden veelal door de arbitrage wegens buitenspel teruggefloten. Aan de andere kant van het speelveld kreeg Gyrano Kerk, na een inschattingsfout van Tim Keurntjes, een niet te missen kans. De aanvaller had zijn vizier zo vroeg in de wedstrijd nog niet op scherp staan. In de 12e minuut leed Telstar op het middenveld balverlies. De naar RKC Waalwijk vertrekkende Roel van de Sande kreeg de bal aangespeeld. Zijn lob over de te ver voor zijn doel staande Wesley Zonneveld mislukte. De bal verdween meters naast het Velsense doel. Rond het half uur moest doelman Van Gassel voor het eerst zijn klasse tonen. Dit deed hij door een schot van Stefano Lilipaly onschadelijk te maken. Even later bleef de vlag omlaag en werd Gévero Markiet een vrije doortocht geboden. Doelman Wesley Zonneveld was vandaag een niet te nemen horde. Tot aan het rustsignaal was er nog één goede mogelijkheid voor Telstar om met een goed gevoel de rust in te gaan, maar Liban Abdulahi faalde hopeloos.

Na rust had Telstar het betere van het spel. De tweede helft was nog maar twee minuten onderweg toen de withemden Liban Abdulahi, Stefano Lilipaly, Edo Knol en Tarik Tissoudali uit een scrimmage de bal niet achter Stijn van Gassel kregen. Drie minuten verder stoomde Anthony Correia langs de zijlijn op, kapte een tegenstander uit en gaf de bal af aan Marko Maletić. Zijn inzet werd onderweg nog van richting veranderd en ging rakelings langs de paal. In de 56e minuut had het ook zomaar 0-1 kunnen staan maar Gyrano Kerk schoot de bal op de onderkant van de lat. Even later was het aan de andere kant bijna raak. Na een knappe aanval schoot Marko Maletić uit de draai de bal net naast. In de 63e minuut kwam er een einde aan de voetballoopbaan van Anthony Correia als Witte Leeuw. In 1996 begon hij als aanvaller in de B-junioren van Telstar. Nu vele seizoenen later en 355 duels verder sloot hij zijn voetbalcarrière af. Hij heeft bij VVH Velserbroek al aan het trainerschap mogen ruiken. Volgend seizoen wordt hij oefenmeester van VV IJmuiden. Deze functie gaat hij combineren met de opleiding TC1. Om dit diploma te behalen, gaat hij twee dagen in de week stage bij Telstar lopen. Vier minuten later stuurde Edo Knol Stefano Lilipaly diep. Met een prima schot hoog tegen de touwen zette hij zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Zeven minuten later kreeg Tarik Tissoudali een gele kaart voorgehouden. Het zetje in de rug van een Helmonder was er wel degelijk. Misschien dat deze actie voor de scheidsrechter niet goed te zien was. De toeschouwers in de vakken A en B konden dit wel goed beoordelen. In de 80e minuut mocht Helmond Sport een vrije trap nemen. De bal werd door Wesley Zonneveld gepakt. Zijn uittrap op Marko Maletić was perfect. Jammer dat de spits de bal in riante positie te zwak inschoot. De weer fitte Tom Beissel en Toine van Huizen kregen in de slotfase nog wat speelminuten toebedeeld. Beide verdedigers hebben de gehele competitie door een knieblessure aan zich voorbij moeten laten gaan. Ze zijn weer fit en haken bij de eerste training van het seizoen 2016/’17 weer bij de selectie aan.

Na afloop werd er afscheid van het seizoen 2015/’16 genomen en dan in het bijzonder van Anthony Correia, Ton Offerman (hij hanteerde 20 seizoenen de wonderspons) en Cor Varkevisser. Het bleef nog lang onrustig in het Rabobank IJmond Stadion …..

STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 20. Wesley Zonneveld, 2. Anthony Correia (63e min. 14. Tom Noordhoff), 4. Bryan Ottenhoff, 7. Fabian Serrarens (89e min. 3. Toine van Huizen), 8. Tim Keurntjes (84e min. 16. Tom Beissel), 9. Marko Maletić, 17. Tarik Tissoudali, 18. Edo Knol, 19. Dustin Mijnders, 21. Liban Abdulahi en 26. Stefano Lilipaly. Wel op de bank maar niet ingevallen: 11. Rafael Uiterloo, 28. Yemaro Hoogdorp, 29. Donovan Deekman en 30. Blake Horton.

Helmond Sport: 30. Stijn van Gassel, 2. Gévero Markiet, 3. Kai Heerings, 5. Gillian Justiana, 8. Roel van de Sande, 10. Mounir el Allouchi (72e min. 18. Sam Strijbosch), 11. Carlo de Reuver, 14. Stephen Warmolts (67e min. 29. Tim Rerimassie), 15. Gyrano Kerk, 24. Yannick Cortie en 26. Jeroen Verkennis. Wel op de bank maar niet ingevallen: 1. Wouter van der Steen, 7. Steven Edwards, 16. Thomas Schilders, 17. Colin van Gool en 25. Marijn van Heugten.

Scoreverloop
67e min.               1-0         Stefano Lilipaly

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer  I.G.M. Oostrom
Assistent-scheidsrechter: de heren M. Ketting en R. Honig
Vierde official: de heer B.S. Selier

Gele kaart
74e min.               Tarik Tissoudali

Toeschouwers
2.632