Single Blog Title

This is a single blog caption

#Pieter

Beste mensen,

Iedereen betrokken bij de club hoopt op een overwinning van Just Spee. Telstar is trots dat de KNVB vandaag de kandidatuur van Pieter de Waard als bondsvoorzitter bekend maakte. De Waard treedt in het strijdperk tegen Just Spee, de kandidaat die door het bondsbestuur naar voren is geschoven. De Waard is door twaalf bondsafgevaardigden, onder wie Telstar, kandidaat gesteld. Maandagavond 27 mei a.s. zal er in het Zeister bos de verkiezing tussen bestuurder Spee en clubman De Waard plaatsvinden.

Als algemeen directeur is Pieter sinds november 2006 aan Telstar, de Witte Leeuwen, verbonden. Hij laat zich zien als kandidaat van de breedte en krijgt daar in de pers uitgebreid aandacht en waardering voor. De Waard ziet kansen om ons (top)voetbal nog verder te brengen. Hij pleit daarom sinds jaar en dag voor meer evenwicht bij het verdelen van kosten en opbrengsten. Opleiden is een ander speerpunt: nog beter opgeleide trainers zorgen voor betere voetballers. Dit geldt niet alleen in de top, juist ook daaronder. Dit ook om de uitstroom van jonge leden te stoppen en om breder en sterker te worden. De topclubs moeten het lastig krijgen in de Nederlandse competitie, zodat ze in Europa (nog) beter spelen en nog meer gaan winnen.

Zijn benadering is simpel; beter breder voetbal leidt tot een groeiende bond. Een bond die floreert in het zand, in de hal en op het land. Door jongens, meiden, mannen en vrouwen, die samen met betrokkenen, supporters en sponsors wekelijks in onbeperkte vrijheid het voetbal vieren en, van de ontmoeting en spannende competities genieten.

Omdenken, innoveren en veranderen loopt als een rode draad door Pieter’s werkzaam leven. Het zit in zijn bloed. Hij heeft samen met vele anderen Telstar weer smoel gegeven. De Witte Leeuwen krijgen daarvoor steeds vaker erkenning. Hij staat wijd en zijd bekend als een open, humorvolle vent, een spitsvondig spreker, een doener en denker. Als algemeen directeur en clubman staat hij met zijn poten in de klei. Een man die wensen en ideeën van Telstar in wandelgangen en vergaderlokalen weet te slijten.

De Waard is opgegroeid langs het veld en in voetbalkantines. Zijn vader en moeder hebben -ons voetbal- beide als vrijwilliger gediend. Pieter is getrouwd met Jiska en samen hebben zij twee zoons. Als fanatiek supporter van hun jongens is hij wekelijks langs de velden van West 1 te vinden. Voor hun club, de Koninklijke HFC, verricht hij sinds jaar en dag uiteenlopende klussen.

Iedereen betrokken bij de club hoopt op een overwinning van Just Spee. Onze Pieter willen wij niet kwijt!

Vriendelijke groet, tot snel,
Collega’s en commissarissen Telstar 1963 NV

Nb. Pieter kan niet voetballen, zijn vrouw wel.