Single Blog Title

This is a single blog caption

Pattynama schiet Telstar voorbij FC Eindhoven

Telstar heeft in Eindhoven de plaatselijke FC op een nederlaag getrakteerd. In het Jan Louwers Stadion winnen de withemden het tweede duel in de Keuken Kampioen Divisie. De Velsense club gaat rusten met een 1-0 voorsprong. Na rust neemt de thuisclub het heft direct in handen en komt binnen tien minuten op 2-1. In het verloop van de tweede helft herstelt Telstar zich en wordt de wedstrijd weer in handen genomen. Met als eindresultaat een knappe 2-3 zege.

Telstar speelt zonder Siebe Vandermeulen. De Belgische international is op pad met het nationale jeugdelftal van België. Zijn positie in de achterhoede wordt door Yael Liesdek ingenomen. De Witte Leeuwen nemen vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Gerrets het initiatief. Met een vrije trap, een verre ingooi en een hoekschop heeft Telstar binnen vijf minuten een aantal mogelijkheden om tot score te komen. Dit lukt nog niet. FC Eindhoven heeft met Ruud Swinkels een ervaren keeper in huis. Hij is de beginfase nog niet te passeren. In de 10e minuut twijfelt Jasper Schendelaar met het uitkomen. Hij herstelt zich goed want in dezelfde aanval redt hij fantastisch op de kopbal van Jort van der Sande. Vijf minuten later stuurt Benaissa Benamar Ilias Bronkhorst diep. Zijn schot gaat voorlangs het vijandelijke doel. In de 29e minuut kopt Jort van der Van der Sande de bal in de handschoenen van Jasper Schendelaar. De actie wordt door de arbitrage teruggefloten. Eén minuut later is het wel raak. Wel aan de andere kant van het speelveld. Het is weer de dekselse Ilias Bronkhorst die scoort. Via Glynor Plet en Welat Cagro krijgt hij de bal. De spits kopt de bal op zichzelf door en schiet het leer tussen de paal en doelman Swinkels binnen: 1-0. Tot aan de rust gebeurt er voor beide doelen niets meer zodat Telstar na ruim 45 minuten met een voorsprong de kleedkamer opzoekt.

Telstar begint niet goed aan de tweede helft. Direct vanaf de aftrap is het raak. Zonder tussenkomst van een withemd. Hugo Botermans staat vrij voor het Velsense doel. Hij krijgt de bal door Kaj de Rooij aangespeeld en faalt niet: 1-1. Zeven minuten later is Telstar op de helft van FC Eindhoven te vinden. De ploeg leidt balverlies. De omschakeling van de thuisclub is snel. Nu is Kaj de Rooij de afmaker. Hij schiet de bal hard in de kruising: 2-1. Telstar gaat niet bij de pakken neerzitten. Herstelt zich wonderbaarlijk snel. In de 64e minuut ontwijkt Yael Liesdek een aantal tackles en zet de bal goed voor. Shayne Pattynama is goed meegelopen, komt voor zijn tegenstander en schiet het ronde speeltuig tegen de touwen: 2-2. Zes minuten later is Telstar weer doeltreffend. Met een stuiterbal schiet Shayne Pattynama de 2-3 op het scorebord. Tot aan het allerlaatste fluitsignaal van de heer Gerrets gebeurt er weinig meer voor beide doelen. In de 71e minuut mag Benaissa Benamar een vrije trap nemen. Net buiten de zestien. Zijn schot vliegt door een lichte aanraking van een Eindhovenaar net naast. In de 93e confrontatie tussen beide clubs trekt Telstar de overwinning over de streep.

STATISTIEKEN

Opstelling FC Eindhoven: 1. Ruud Swinkels, 3. Mawouna Amevor, 4. Bart Biemans, 6. Maarten Peijnenburg (74e min. 25. Alef João), 7. Lorenzo van Kleef, 8. Iker Pozo, 9. Jort van der Sande, 11. Kaj de Rooij, 15. Hugo Botermans, 16. Jens van Son en 19. Dico Jap Tjong (46e min. 26. Pieter Bogaers).
Wel op de bank maar niet gespeeld: 5. Ze Pedro Da Cruz Sousa, 12. Thom Jonkermans, 14. Flor van den Eynden, 20. Valentino Vermeulen, 22. Quinten Huybers, 29. Mitchel van Rosmalen en 30. Jort Borgmans.

Opstelling Telstar: 1. Jasper Schendelaar, 2. Ilias Bronkhorst, 4. Benaissa Benamar, 5. Redouan El Yaakoubi, 6. Frank Korpershoek, 8. Sven van Doorm, 9. Glynor Plet, 10. Daniel Adshead (90e min. +1 13. Vincent Regeling), 25. Shayne Pattynama, 28. Welat Cagro (78e min. 23. Cas Dijkstra) en 43. Yael Liesdek (65e min. 19. Richelor Sprangers).
Wel op de bank maar niet gespeeld: 12. Trevor Doornbusch, 15. Redouan Taha, 16. Niels van Wetten, 20. Abdel Elouazzane en 27. Roscello Vlijter.

Scoreverloop
30e min. 0-1 Ilias Bronkhorst
46e min. 1-1 Hugo Botermans
53e min. 2-1 Kaj van Rooij
64e min. 2-2 Shayne Pattynama
70e min. 2-3 Shayne Pattynama

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer L.J. Gerrets
Assistent-scheidsrechters: de heren D. Frijn en J.P. Been
Vierde official: mevrouw S. Shukrula

Gele kaarten
05e min. Glynor Plet
39e min. Sven van Doorm
44e min. Iker Pozo
65e min. Redouan El Yaakoubi
71e min. Kaj de Rooij
90e min. +2 Jens van Son

Toeschouwers
746