Single Blog Title

This is a single blog caption

Opnieuw winst voor Telstar!

Waar eindigt dit? Telstar blijft maar winnen. Ook Go Ahead Eagles werd aan de zegekar gebonden. Na overwinningen op FC Volendam, FC Dordrecht, Helmond Sport en Almere City FC werden de Deventernaren het vijfde achtereenvolgende slachtoffer van de dadendrang van de withemden. Door doelpunten van Mohammed Osman 2x, Jerdy Schouten en Sam Hendriks werd het uiteindelijk 3-1 op de grasmat van het Rabobank IJmond Stadion.

Voor aanvang van deze subtopper kreeg Sam Hendriks, spits van de bezoekers, uit handen van Eaglessupporter Twan Bolink de Bronzen Stier voor beste speler van de eerste periode uitgereikt. Nog geen tien minuten later moest doelman Sonny Stevens voor de eerste keer de gang naar het net maken. In de eerste acht minuten kreeg Melvin Platje namens de withemden al twee mogelijkheden om de score te openen. Na twee minuten schoot hij de bal recht in de handschoenen van Sonny Stevens. In de 7e minuut kreeg Melvin Platje de bal aangespeeld. In riante positie mikte hij te hoog. Even later was het wel raak. En hoe! Een diepe bal van Toine van Huizen werd door Melvin Platje verlengd tot bij Mohammed Osman. De middenvelder legde het leer terug op Jerdy Schouten. Met een fantastische volley en via de binnenkant van de paal scoorde hij de eerste treffer: 1-0. In de 16e minuut kwam Telstar goed weg. Jasper van Heertum dacht een bal over de achterlijn te laten lopen. Hij had niet op de felheid van Joey Suk gerekend. Gelukkig was er geen Eagle in de buurt om de teruggelegde bal in te schieten. In de 26e minuut prijkte de 2-0 op het scorebord. Mohammed Osman nam van ver een vrije trap. Via de muur en een aantal withemden rolde de bal weer voor zijn voeten. Hij dacht niet na en haalde uit. Door de stuit was keeper Stevens kansloos: 2-0. Nog voor rust had Andrija Novakovich de score naar een hoger plan moeten tillen. De huurling van Reading FC faalde in de afwerking, zodat Telstar maar met een 2-0 tussenstand ging rusten.

Direct na rust tapte de rood/gele formatie uit een ander vaatje. Echter duurde dit slechts een minuut of tien, twaalf. Telstar was hiervan niet onder de indruk en hield zich makkelijk staande. De thuisclub kreeg na zestig minuten zelfs nog kansen op 3-0 en zelfs op 4-0 maar Mohammed Osman en Shaquill Sno hadden pech in de afwerking. In de 70e minuut kwam Go Ahead Eagles op 2-1 toen Sam Hendriks een steekpass van Brem Soumaoro tot doelpunt promoveerde. Lang kon de ploeg van trainer/coach Leon Vlemmings van dit doelpunt genieten want drie minuten later gooide Mohammed Osman de wedstrijd definitief in het slot. Een vrije trap van Elso Brito rolde via de Eaglesmuur voor de voeten van Mohammed Osman. Hij nam de bal aan en wipte direct de bal achter de vertwijfelde Sonny Stevens: 3-1. Wat een goal! Met deze stand kwam in het resterende deel de zege geen moment meer in gevaar. Het bleef nog lang gezellig in en rondom het Rabobank IJmond Stadion.
STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 1. Rody de Boer, 2. Rodney Lopes Cabral, 4. Jasper van Heertum, 5. Elso Brito, 6. Frank Korpershoek (87e min. 15. Edo Knol), 7. Shaquill Sno (74e min. 18. Anass Najah), 8. Mohammed Osman, 9. Andrija Novakovich, 10. Jerdy Schouten, 11. Melvin Platje (80e min. 3. Donny van Iperen) en 21. Toine van Huizen). Wel op de bank maar niet gespeeld: 14. Oussama Zamouri, 16. Sven van der Maaten, 17. Leo Johnson, 19. Floris van der Linden en 20. Junior Toretta.

Go Ahead Eagles: 1. Sonny Stevens, 3. Rick Ketting, 8. Joey Suk, 9. Leon de Kogel (78e min. 21 Givan Werkhoven), 11. Pieter Langedijk, 14. Sjoerd Overgoor, 19. Sam Hendriks, 22. La’Vere Corbin-Ong, 31. Sam Beukema (64e min. 6. Brem Soumaoro), 32. Joey Groenbast en 37. Tim Hölscher (31e min. 26. Patrick Maneschijn). Wel op de bank maar niet gespeeld: 16. Maarten de Fockert, 23. Mark Spenkelink, 24. Orhan Džepar, 25. Thijs Dekker, 27. Dennis Hettinga en 28. Sander Thomas.

Scoreverloop
09e min. ​1-0 ​Jerdy Schouten
26e min.​2-0​Mohammed Osman
70e min.​2-1​Sam Hendriks
73e min.​3-1​Mohammed Osman

Arbitrage
scheidsrechter: de heer S. Mulder
assistent-scheidsrechters: de heren T. Hoekstra en D. Frijn
vierde official: de heer A. Bos

Gele kaart
71e min.​La’Vere Corbin-Ong

Toeschouwers
2.756