Single Blog Title

This is a single blog caption

Oorwassing in Eindhoven

Na de 4-1 nederlaag vorige week in Waalwijk kreeg Telstar op de Herdgang weer een tik te verwerken. De Velsenaren werden door Jong PSV op alle fronten afgetroefd. Met als gevolg een ruime 6-0 nederlaag. Na nog geen half uur spelen kreeg Rodny Lopes Cabral een rode kaart en moesten de Velsenaren met z’n tienen verder.

Telstar begon nog alleraardigst aan het duel. In de 6e minuut, na een combinatie tussen Rodny Lopes Cabral en Gerson Rodrigues, werd Melvin Platje diep gestuurd. Doelman Yanick van Osch was net op tijd om de Velsense aanval onschadelijk te maken. Vier minuten later kopte Jerdy Schouten de bal recht in de handschoenen van Van Osch. Hierna was het Jong PSV dat de klok sloeg. Binnen drie minuten kwam het op een 2-0 voorsprong. In de 13e minuut liet Jasper van Heertum zich simpel in de luren leggen door Sam Lammers. De spits bood Albert Gudmundsson een niet te missen kans: 1-0. Drie minuten later zette Matthias Verreth de aanval zelf op en rondde deze zelf af: 2-0. Vanaf minuut 29 werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid. Telstar nam een vrije trap en leed balverlies. Jong PSV was er razendsnel uit. Rodny Lopes Cabral timede net over de middenlijn mis en probeerde zijn fout te herstellen. Op de rand van het strafschopgebied werd Donyell Malen door de verdediger een halt toegeroepen. Dit ging niet op geoorloofde wijze want het zetje in de rug van de aanvaller betekende een rode kaart voor de boosdoener en een penalty voor Jong PSV. Donyell Malen nam de strafschop zelf. Rody de Boer kreeg nog wel zijn handschoen tegen de bal maar niet voldoende: 3-0. Trainer/coach Mike Snoei keek het spel van zijn discipelen tien minuten aan en greep toen in. Mohamed Hamdaoui maakte plaats voor Donny van Iperen. Vlak voor rust liep Jong PSV verder uit. Donyell Malen ging binnendoor bij Melvin Platje en schoot de bal onberispelijk in de korte hoek: 4-0. Het laatste wapenfeit voor het rustsignaal van scheidsrechter Dieperink kwam van de schoen van Toine van Huizen. Zijn schot was hard, laag en kwam van ver. De bal werd een makkelijke prooi voor keeper Van Osch.

Na rust viel er weinig eer meer te behalen voor Telstar. In de 50e minuut werd Laros Duarte net voor het strafschopgebied gehaakt. De vrije trap werd door Dante Rigo feilloos raak geschoten: 5-0. Twee minuten later werd wederom Laros Duarte ten val gebracht. Bijna op dezelfde plek. Philippe Rommens nam plaats achter de bal. De redding van Rody de Boer mocht er zijn. In de 57e minuut was Melvin Platje dicht bij de eretreffer. De bal belandde op het dak van het Jong PSV-doel. Even later was ook Gerson Rodrigues dicht bij een doelpunt. Zijn schot werd net voordat de bal de doellijn zou passeren door Yanick van Osch gekeerd. In de 71e minuut zette Nikolai Laursen de eindstand op het scorebord. De invaller werd door Dirk Abels langs de zijlijn diep gestuurd. Hij kapte een tegenstander uit en schoot raak: 6-0. Twee minuten voor het einde van een zeer teleurstellende wedstrijd voor iedereen met een Telstarhart mocht Melvin Platje een vrije trap nemen. Zijn schot ging richting het vijandelijke doel maar werd op het allerlaatste moment van richting veranderd. De corner die hierop volgde leverde geen gevaar meer op.

Snel vergeten deze wedstrijd. En onze blik richten op het volgende duel. Maandag 27 november, 20.00 uur, is in het Rabobank IJmond Stadion koploper N.E.C. Nijmegen de volgende tegenstander. Tot dan!
STATISTIEKEN

Opstellingen
Jong PSV: 1. Yanick van Osch, 2. Bram van Vlerken, 3. Dirk Abels, 4. Jurich Carolina, 5. Marcel Ritzmaier (46e min. 18. Philippe Rommens), 6. Dante Rigo, 7. Albert Gudmundsson (68e min. 17. Dani van der Moot), 8. Laros Duarte, 9. Sam Lammers (68e min. 19. Nikolai Laursen), 10. Matthias Verreth en 11. Donyell Malen. Wel op de bank maar niet gespeeld: 12. Jaëll Hattu, 13. Karim Bannani, 14. Lennerd Daneels, 15. Joey Konings en 16. Mike van de Meulenhof.

Telstar: 1. Rody de Boer, 2. Rodny Lopes Cabral, 4. Jasper van Heertum, 5. Elso Brito, 6. Frank Korpershoek, 7. Gerson Rodrigues, 8. Mohammed Osman (75e min. 18. Anass Najah), 10. Jerdy Schouten (77e min. 15. Shaquill Sno), 11. Melvin Platje, 21. Toine van Huizen en 47. Mohamed Hamdaoui (39e min. 3. Donny van Iperen). Wel op de bank maar niet gespeeld: 14. Oussama Zamouri, 16. Sven van der Maaten, 18. Edo Knol, 19. Floris van der Linden en 23. Junior Toretta.

Scoreverloop
13e min. ​1-0 ​Albert Gudmundsson
16e min.​2-0​Matthias Verreth
29e min.​3-0​Donyell Malen (pen.)
41e min.​4-0​Donyell Malen
50e min.​5-0​Dante Rigo
71e min.​6-0​Nikolai Laursen

Arbitrage
scheidsrechter: de heer R. Dieperink
assistent-scheidsrechters: de heren R.F.A. van Vlokhoven en S.R. de Groot
vierde official: de heer R.H. Hensgens

Gele kaarten
35e min.​Marcel Ritzmaier
77e min.​Anass Najah
78e min.​Elso Brito

Rode kaart
29e min.​Rodny Lopes Cabral

Toeschouwers
506