Single Blog Title

This is a single blog caption

Ook TOP Oss zonder punten naar huis

Telstar heeft de volle winst gepakt in het thuisduel tegen TOP Oss. De withemden krijgen een aantal goede kansen. Weer is Reda Kharchouch de matchwinner. In de 64e minuut ontvangt de topscorer de bal van Redouan El Yaakoubi en schiet vanaf de rand van het strafschopgebied zijn ploeg naar de drie punten.

Trainer/coach Andries Jonker heeft weer de beschikking over Charlie Gilmour en Elayis Tavsan. Zij ontbraken tegen SBV Excelsior vorige week. Beiden zaten één wedstrijd schorsing uit. Hun terugkeer in de basiself gaat ten koste van Rashaan Fernandes en Senne Lynen. Bij tegenstander TOP Oss heeft trainer/coach Klaas Wels niet de beschikking over doelman Ronald Koeman en verdediger Lorenzo Piqué. Beiden haken tijdens de warming-up geblesseerd af. Zij worden door Damien Perquis en Niels Fleuren vervangen.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Gansner laat het team van trainer/coach Klaas Wels zijn strijdwijze zien. Met z’n allen terug op eigen speelhelft en bij balverlies van Telstar gokken op een snelle counter. Deze speelwijze levert de Ossenaren geen zege op en ook geen gelijkspel. Pas na de 1-0 gaan ze zich meer op aanvallen richten maar echt gevaarlijk wordt het niet voor het doel van Sven van der Maaten. In de 13e minuut zet Ilias Bronkhorst de bal. Anass Najah kopt het leer naar Elayis Tavsan . De aanvaller kopt de bal naast het Osse doel. Negen minuten later wordt het ronde speeltuig vanuit de achterhoede op Reda Kharchouch gespeeld. Twee keer strandt hij op Damien Perquis. Eén minuut later zet Shayne Pattynama de bal voor. De kopbal van Ilias Bronkhorst verdwijnt in de handschoenen van doelman Perquis. Vier minuten verder is Reda Kharchouch dicht bij de openingstreffer. Zijn inzet verdwijnt voorlangs het doel van Damien Perquis. In de 37e minuut is daar de eerste en enige kans voor TOP Oss. Aanvoerder Rick Stuy van den Herik schiet uit de draai het leer in de handen van Sven van der Maaten. Zestig tellen later neemt Sven van Doorm een vrije trap. De kopbal van Benaissa Benamar wordt door Damien Perquis gevangen.

Ook na de verplichte rust blijft Telstar de aanval zoeken. Het wachten is op de openingstreffer. Kansen zijn er voor Anass Najah, Benaissa Benamar twee keer maar beiden schieten de bal in het zijnet. In de 64e minuut neemt Telstar de leiding. Vanaf de linkerflank zet Redouan El Yaakoubi de bal voor. Op de rand van de zestien ontvangt Reda Kharchouch het leer. Hij draait om zijn as, fopt met deze actie een drietal Ossenaren en schiet raak: 1-0. Acht minuten later probeert Elayis Tavsan het een keertje van afstand. De bal vliegt hard over het Osse doel. Glynor Plet is koud in het veld. Op de rechterkant is hij zijn directe tegenstander te slim af. Tikt het leder door naar Elayis Tavsan. Uit zijn voorzet schiet Reda Kharchouch het ronde speeltuig op de paal. Drie minuten later tikt Telstar ter hoogte van de middenlijn TOP Oss helemaal zoek. Uiteindelijk komt de bal naar Shayne Pattynama. De bal uit zijn voorzet wordt door zowel Glynor Plet als Reda Kharchouch gemist. In de 78e minuut krijgen de Ossenaren de tweede kans van de wedstrijd. Invaller Jason Bourdouxhe waagt een poging van afstand. Zijn inzet wordt door Sven van der Maaten uit de bovenhoek geplukt. Eén minuut verder is Elayis Tavsan dicht bij een doelpunt. De bal vliegt net aan over de lat. Weer één minuut later mag Philippe Rommens een vrije trap nemen. Van ver schiet hij de bal recht op het Velsense doel. Weer is keeper Van der Maaten het eindstation. In de 82e minuut is ook Glynor Plet dicht bij een tweede Velsense treffer. De bal wordt door Damien Perquis gevangen. Weer twee minuten later ontvangt Reda Kharchouch op de rand van het strafschopgebied de bal. Hij poort zijn directe tegenstander en schiet de bal op het Osse doel. Tijdens het schieten glijdt hij uit. De bal wordt een makkelijke prooi voor keeper Perquis. Met nog twee minuten zuivere speeltijd op de klok combineren Glynor Plet en Reda Kharchouch. Het schot van laatstgenoemde wordt gekraakt. De bal gaat over de achterlijn. Er volgen drie corners. De kopbal van Glynor Plet wordt door de Osse keeper over de lat getikt. De kopbal van Frank Korpershoek wordt gepakt. Dit waren de laatste feiten van het treffen tussen Telstar en TOP Oss. Na ruim 93 minuten vindt scheidsrechter Gansner het welletjes en fluit hij voor het einde van de wedstrijd.

STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 12. Sven van der Maaten, 4. Charlie Gilmour, 5. Redouan El Yaakoubi, 6. Frank Korpershoek, 7. Elayis Tavsan (90e min. 8. Senne Lynen), 9. Reda Kharchouch, 13. Ilias Bronkhorst (72e min. 29. Glynor Plet), 17. Sven van Doorm, 18. Benaissa Benamar, 21. Anass Najah en 25. Shayne Pattynama (86e min. 2. Shaquill Sno). Wel op de bank maar niet ingevallen: 1. Anthony Swolfs, 10. Melle Springer, 15. Rashaan Fernandes, 19. Richelor Sprangers en 20. Abdel El Ouazzane.

TOP Oss: 16. Damien Perquis, 5. Cas Peters, 6. Lion Kaak (74e min. 7. Enzo Stroo), 8. Rick Stuy van den Herik, 10. Philippe Rommens, 12. Dean van der Sluys (35e min. 23. Jason Bourdouxhe), 14. Olivier Rommens, 22. Niels Fleuren, 29. Cihat Celik (64e min. 25. Lars Hutten), 33. Henk Dijkhuizen en 34. Hennos Asmelash. Wel op de bank maar niet ingevallen: 9. Pieter Langedijk, 19. Sjoerd Overgoor en 21. Grad Damen.

Scoreverloop
64e min. 1-0 Reda Kharchouch

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer R.J.A. Gansner
Assistent-scheidsrechters: de heer A. Steeg en J.R. Waleveld
Vierde official: de heer J. Aaffouallah

Gele kaarten
24e min. Shayne Pattynama (zijn vijfde gele kaart, geschorst tegen Almere City FC)
71e min. Jason Bourdouxhe
79e min. Anass Najah

Toeschouwers
1.883