Single Blog Title

This is a single blog caption

Ook cultclash prooi voor Telstar

Telstar is voor de derde keer op rij ongeslagen gebleven. Na zeges op Helmond Sport (4-2) en FC Oss (0-2) werd ook De Graafschap aan de zegekar gebonden. Makkelijk ging het allemaal niet, maar na ruim negentig minuten stond de eindstand van 2-1 op het scorebord.

Trainer/coach Michel Vonk had tegen de Superboeren uit Doetinchem nog altijd niet de beschikking over de geblesseerden Mohammed Ajnane, Blake Horton, Frank Korpershoek, Fabian Serrarens en Calvin Valies. Ook de geschorste Çağri Kodalak ontbrak in dit thuisduel. Van de vier nieuwelingen die Telstar vlak voor het afsluiten van de transferwindow aantrok, kregen Orhan Džepar en Naoyuki Yamazaki het vertrouwen van de Velsense oefenmeester. Bij tegenstander De Graafschap kon trainer/coach Jan Vreman geen beroep doen op de geblesseerden Youssef El Jebli, Tim Linthorst, Luis Pedro, Erik Quekel, Bryan Smeets en Bart Straalman. Wie er ook niet bij was in Velsen-Zuid was Tolgahan Çiçek. Vorige week was hij door de medische staf van de Doetinchemmers eindelijk fit verklaard en speelde hij direct en tegen de gemaakte afspraken in twee volledige interlands met Jong Turkije.

Voorafgaande aan dit duel werd op het veld van Tarik Tissoudali afscheid genomen. De aanvaller is momenteel geblesseerd en was uit Le Havre overgekomen om Telstar, in het bijzonder zijn ontdekker Cees Glas, en de supporters te bedanken voor twee fijne seizoenen in Velsen-Zuid met vele mooie momenten in de vorm van doelpunten en acties.

Telstar speelde tegen één van de beoogde kampioenskandidaten van de Jupiler League compact, zat fel op de tegenstander en gokte op een snelle counter bij balverlies van de Zebra’s. In de 3e minuut legde Piotr Parzyszek de bal prima terug op Anthony van den Hurk. De aanvaller mikte iets te hoog. Drie minuten later kwam op de rand van de zestien Guyon Philips aan de bal. Zijn lob scheerde over de te ver voor het doel staande Filip Bednarek en de lat. In de 25e minuut kreeg Lion Kaak een geweldige kans. Na goed voorbereidend werk van Andrew Driver schoot hij de bal in riante positie over het doel van Wesley Zonneveld. Eigenlijk uit het niets namen de bezoekers brutaal de leiding. Dit was in de 34e minuut toen Nathaniel Will een prima voorzet gaf. Met een kopbal zette Piotr Parzyszek zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. Twee minuten later had het zomaar 0-2 kunnen staan. Een pegel van diezelfde Piotr Parzyszek kreeg Wesley Zonneveld niet onder controle. In de rebound schoot Dean Koolhof ver naast. Zes minuten voor het rustsignaal van scheidsrechter Martens was Guyon Philips dicht bij de gelijkmaker. Uit een corner van Liban Abdulahi kopte de centrumspits de bal buiten het bereik van keeper Bednarek op de lat.

Bij aanvang van de tweede helft stonden bij de thuisclub twee nieuwe spelers binnen de krijtlijnen. Nieuwkomer Joël Donald en Jordy Tutuarima vervingen resp. Guyon Philips en Thomas van den Houten. Bij tegenstander De Graafschap had trainer/coach Jan Vreman zijn basiself weer het vertrouwen gegeven. Vier minuten na de hervatting van de tweede helft zette Oussama Zamouri een aanval op. Via een aantal withemden kwam uiteindelijk Naoyuki Yamazaki aan de bal. Zijn schot ging richting de korte hoek. Een roodhemd gooide zich voor de bal. Er restte voor Telstar slechts een hoekschop. In de 69e minuut kwam Telstar op gelijke hoogte. De thuisclub nam een corner. De Graafschap kreeg de bal het eigen strafschopgebied niet uit. Joël Donald tikte de bal op Oussama Zamouri. Zijn schot werd door Piotr Parzyszek licht getoucheerd en liet goalie Filip Bednarek kansloos: 1-1. Elf minuten voor tijd trapte Jordy Tutuarima de bal over de hele naar Stefano Lilipaly. De verdediger dacht niet na en haalde verwoestend uit. Via de onderkant van de lat tipte de bal achter de doellijn in de kruising, 2-1. Wat een doelpunt! De resterende dertien minuten, inclusief drie minuten extra, was het wederom billenknijpen bij de Velsense aanhang maar de zege werd knap over de eindstreep getrokken.
STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 1. Wesley Zonneveld, 4. Bryan Ottenhoff, 5. Thomas van den Houten (46e min. 15. Jordy Tutuarima), 9. Guyon Philips (46e min. 27. Joël Donald), 13. Benjamin van den Broek, 14. Liban Abdulahi, 17. Orhan Džepar, 21. Naoyuki Yamazaki, 23. Crescendo van Berkel, 25. Oussama Zamouri (82e min. 3. Toine van Huizen) en 26. Stefano Lilipaly. Wel op de bank maar niet gespeeld: 12. Donny van Iperen, 18. Edo Knol, 19. Floris van der Linden en 20. Boy de Jong.

De Graafschap: 1. Filip Bednarek, 2. Nathaniel Will, 4. Jan Lammers, 6. Lion Kaak (80e min. 11. Alexander Bannink), 8. Mark Diemers, 9. Piotr Parzyszek, 10. Dean Koolhof, 15. Andrew Driver, 17. Anthony van den Hurk (69e min. 20. Elvio van Overbeek), 22. Tim Keurntjes en 23. Sven Nieuwpoort. Wel op de bank maar niet gespeeld: 16. Jasper Heusinkveld, 27. Abdelilah El Malki, 36. Koen Huntelaar en 39 Marlon Versteeg.

Scoreverloop
34e min.​0-1 ​Piotr Parzyszek
69e min.​1-1​Oussama Zamouri
79e min​2-1​Stefano Lilipaly

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer R.W.M. Martens
Assistent-scheidsrechters: de heren R.M.A. Polman en N. van Kampen
Vierde official: de heer S.P.M. Teuben

Gele kaarten
40e min.​Lion Kaak
50e min.​Joël Donald
60e min.​Orhan Džepar

Toeschouwers
2.363