Single Blog Title

This is a single blog caption

Ook Almere City geen partij voor Telstar

Telstar heeft hele goede zaken gedaan. In een druk bevolkt Rabobank IJmond Stadion werd Almere City FC met 4-0 verslagen door doelpunten van Melvin Platje 2x, Andrija Novakovich en Mohammed Osman. De ploeg van trainer/coach Jack de Gier had totaal geen antwoord op de dadendrang van de withemden. Door dit resultaat eindigden de Velsenaren op de derde plaats in de eerste periode en staan ze vierde in de rangschikking.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de heer Van der Eijk trok Telstar het initiatief naar zich toe. Het leverde vrijwel direct kansen op voor Mohammed Osman en Andrija Novakovich. Eerstgenoemde schoot de bal vlak over de lat de staantribune in. De schietpoging van Andrija Novakovich strandde op de benen van doelman Chiel Kramer. In de 12e minuut kwam Telstar op voorsprong. Een dieptepass van Toine van Huizen werd door Melvin Platje op juiste waarde geschat. De aanvaller draaide weg bij een tegenstander en haalde uit: 1-0. Vijf minuten later verdween de naam van Melvin Platje in het boekje van de leidsman. Na een snelle counter van Almere City FC haakte hij pootje bij Arsenio Valpoort. De bal uit de vrije trap werd door Gaston Salasiwa over het doel van Rody de Boer geschoten. In de 18e minuut werd Mohammed Osman door Mohamed Hamdaoui in stelling gebracht maar zijn inzet werd een makkelijke vangbal voor Chiel Kramer. Na een half uur spelen leek Jeffrey Rijsdijk de gelijkmaker te scoren. Uit een prima voorzet van Leeroy Owusu schoot hij de bal in het zijnet. Twee minuten later stond de 2-0 op het scorebord. De bal uit een pass van Jerdy Schouten was voor Andrija Novakovich een koud kunstje om onder controle te brengen. De achtervolgers zagen alleen zijn hielen en de topscorer schoot zijn zevende doelpunt tegen de touwen: 2-0. Al voor rust leek Telstar op rozen te zitten.

In de tweede helft namen de roodhemden het eerste kwartier het initiatief van Telstar over. Tot grote kansen kwam het echter niet. In de 58e minuut had Melvin Platje zijn tweede treffer op zijn schoen. De redding van Chiel Kramer mocht er zijn. Zeven minuten later gooide Melvin Platje de wedstrijd definitief in het slot. Een diepe bal van achteruit werd door hem opgepikt. Via Andrija Novakovich kwam hij wederom aan de bal en liet hij doelman Kramer voor de derde keer volkomen kansloos: 3-0. Na deze treffer moest aan de andere kant van het speelveld Rody de Boer twee keer handelend optreden. De oud-Telstarspelers Gaston Salasiwa (van ver) en Calvin Mac-Intosch (vrije trap) zagen hun pogingen niet tot doelpunt gepromoveerd worden. Vijf minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd kreeg Telstar een penalty. Gevaarlijk spel van Calvin Mac-Intosch ten opzichte van Mohammed Osman in het strafschopgebied werd door scheidsrechter Van der Eijk beoordeeld met een directe vrije trap. Dus een penalty. Niet de gebruikelijke strafschopnemer Andrija Novakovich nam plaats achter de bal maar Mohammed Osman. De Syriër schoot de bal beheerst binnen: 4-0. In de resterende zeven minuten, inclusief drie minuten extra speeltijd, gebeurde er weinig meer. Na het laatste fluitsignaal vierden de spelers met de supporters een feestje. Voor de vierde zege op rij. Voor de derde plaats op de ranglijst. Voor de derde plaats in de eerste periode. Voor …..


STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 1. Rody de Boer, 2. Rodney Lopes Cabral, 4. Jasper van Heertum (66e min. 13. Donny van Iperen), 5. Elso Brito, 6. Frank Korpershoek, 8. Mohammed Osman, 9. Andrija Novakovich, 10. Jerdy Schouten, 11. Melvin Platje (77e min. 20. Shaquill Sno), 21. Toine van Huizen en 47. Mohamed Hamdaoui (87e min. 14. Oussama Zamouri). Wel op de bank maar niet gespeeld: 15. Edo Knol, 16. Sven van der Maaten, 17. Leo Johnson, 18. Anass Najah en 19. Floris van der Linden.

Almere City FC: 1. Chiel Kramer, 2. Kees van Buren, 3. Calvin Mac-Intosch, 5. Josef Kvida (60e min. 25. Khalid Tadmine), 8. Jeffrey Rijsdijk, 9. Dennis van der Heijden, 13. Leeroy Owusu (75e min. 6. Javier Vet), 14. Damian Mirani, 17. Arsenio Valpoort, 18. Ezra Walian (70e min. 24. Anass Ahannach) en 20. Gaston Salasiwa. Wel op de bank maar niet gespeeld: 4. Faris Hammouti, 15. Delvechio Blackson, 19. Silvester van der Water, 21. Roy Pistoor en 22. Mike Grim.

Scoreverloop
12e min. 1-0 Melvin Platje
33e min. 2-0 Andrija Novakovich
65e min. 3-0 Melvin Platje
86e min. 4-0 Mohammed Osman (pen.)

Arbitrage
scheidsrechter: de heer S. van der Eijk
assistent-scheidsrechters: de heren J. Balder en M.J.A. Osseweijer
vierde official: de heer S. Veekamp

Gele kaarten
17e min. Melvin Platje
48e min. Jasper van Heertum

Toeschouwers
2.549