Single Blog Title

This is a single blog caption

“onze verantwoordelijkheid pakken”

Het zijn turbulente tijden die we momenteel met de hele wereld doormaken. Elk persoon, elke werkgever, elke werknemer, elke club, elke competitie. Iedereen zit momenteel in een onzekere fase, zo ook de Witte Leeuwen. De afgelopen dagen hebben de kranten volgestaan met de mogelijke gevolgen voor het betaalde voetbal in Nederland en club specifiek. Commercieel directeur Steef Hammerstein licht het een en ander toe.

“Ja, het zijn zeker onzekere tijden. Het zorgt natuurlijk voor een hoop zorgen omdat we totaal geen idee hebben waar wij aan toe zijn als club.” Start Steef Hammerstein zijn relaas. “Het stadion is tot en met 6 april even geen voetbalstadion. De spelers zullen er niet trainen en we zullen geen wedstrijden afwerken. Of we hiervan balen? Enorm, maar het is wel de realiteit. En die realiteit vertelde ons dat wij ons aan de adviezen gaan houden. Het is een situatie waar we met zijn allen inzitten en waar ook wij onze verantwoordelijkheid dienen te pakken.”

Een veelbesproken maatregel is het aanvragen van werktijdverkorting. Steef Hammerstein legt uit wat dit voor Telstar in kan houden. “Naast de voetballers hebben wij ook kantoorpersoneel wat nu veelal een stuk minder kan doen. De commerciële afdeling kan niet bij onze sponsoren langs, de horeca-activiteiten zijn in zijn totaliteit stilgelegd. Zomaar een aantal voorbeelden van medewerkers die vanuit huis een stuk minder kunnen. Daarom zijn wij blij met de optie om voor zowel spelers als andere medewerkers deze regel aan te vragen. Wij zitten nu midden in dat proces. Het zou de club ook financieel wat meer ruimte geven.” En die financiële ruimte, die is nodig. “Het niet spelen van wedstrijden, het niet hebben van feesten en partijen in onze ruimtes en het niet kunnen binnenhalen van nieuwe sponsoren. Het heeft een enorme impact op de financiële huishouding van de club. Het effect is momenteel niet te voorspellen. Zolang er nog geen duidelijkheid is over het wel of niet spelen, met of zonder publiek etc. Daar is het de komende periode op wachten” verzucht Steef Hammerstein met enige wanhoop in zijn stem. “Buiten de financiële strop is het natuurlijk sportief ook enorm vervelend. Telstar is nog altijd volop in de race voor de plekken die recht geven op nacompetitie.”

En nu? Steef Hammerstein heeft er ook niet direct antwoord op. “Het is afwachten. De komende dagen wordt er veel vergaderd over de mogelijkheden en onmogelijkheden. Ook wij zullen intern bekijken wat er allemaal mogelijk is. De komende zomer staat onder andere in het teken van de aanpassingen aan de Oost-tribune. Uiteraard blijft dit nog altijd op de planning staan, maar er moet wel goed gekeken worden hoe reëel het straks nog is als deze crisis lang blijft voortduren, maar dat zijn gedachten voor de lange termijn. Voor nu is het belangrijk dat we ons met zijn allen houden aan de opgelegde maatregelen en eenheid tonen.”. Ook Steef Hammerstein is niet doof voor genoemde initiatieven. “Ja daar kijken wij zeker naar. Het zal geen geheim zijn dat een club als Telstar geen enorm vangnet heeft als het om geld gaat. Wel weten wij dat er een grote achterban is die enorm met ons meeleeft. Wij kijken momenteel naar bijvoorbeeld een vervroegde start voor de verkoop van seizoenkaarten, of andere vormen waarbij crowdfunding niet kan worden uitgesloten. Maar momenteel vind ik wel dat wij pas op de plaats dienen te maken voor bijvoorbeeld de ziekenhuizen en andere zorginstellingen waar nu de volledige focus op moet.”

Steef Hammerstein tot besluit. “Ik denk dat het nu belangrijk is eenheid te tonen. Niet alleen bij de club, maar overal. De minister president zei het al, en ik sluit mij er graag bij aan: denk goed om elkaar. Hou je aan de maatregelen, denk om je gezondheid en die van anderen. Het is een crisis die wij met zijn allen dienen te bezweren. Tot slot wil ik graag namens de club dank uitspreken aan alle medewerkers in de zorg en andere belangrijke ondernemingen die momenteel het land draaiende houden, onze zieken verzorgen en zich ten koste van zichzelf het snot voor de ogen werken. Wij zien het, maar bovenal zullen wij het nooit vergeten!”