Single Blog Title

This is a single blog caption

Offday in Volendam: 3-0

Marja Korbee·dinsdag 15 maart 2016
Telstar had in Volendam tegen de plaatselijke FC een complete off-day. Er was geen beleving, geen strijd en geen passie te bekennen. En dat ruim negentig minuten lang. Met als gevolg een 3-0 nederlaag.

FC Volendam was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Telstar had totaal niets in te brengen. De Velsenaren mogen van geluk spreken dat het slechts bij 3-0 bleef. Binnen twee minuten prijkte de 1-0 op het scorebord. Balverlies van Benjamin van den Broek ging hieraan vooraf. Bert Steltenpool wist wel raad met dit geschenk, 1-0. Binnen zestien minuten werd het 2-0. Slordig spel van de withemden bracht Jack Tuijp aan de bal. Ook hij scoorde, 2-0. Dit werd ook de ruststand. Namens het team van trainer/coach Michel Vonk kregen Marko Maletić en Tarik Tissoudali nog wel een mogelijkheid maar beide aanvallers hadden het vizier niet op scherp staan.

Bij aanvang van de tweede helft bleef Edo Knol in de kleedkamer achter. Op het middenveld werd hij door Mohammed Ajnane vervangen. Dan verwachten de meegereisde Telstarsupporters dat de withemden uit een ander vaatje zouden tappen en zich terug in de wedstrijd zouden knokken. Niet dus. In de zestigste minuut werd het zelfs 3-0. Weer leed Telstar balverlies. Nu was het invaller Raoul Esseboom die optimaal profiteerde, 3-0. In de slotfase kreeg de Velsense ploeg nog wat mogelijkheden, maar deze waren niet aan Rafael Uiterloo, Mohammed Ajnane, Tarik Tissoudali en Dustin Mijnders besteed. Na ruim 92 minuten floot de heer Lindhout af voor het einde van een eenzijdige wedstrijd en dropen de Telstarspelers met de staart tussen de benen af richting de kleedkamer nadat ze hun eigen supporters eerst nog voor hun komst bedankt hadden.

STATISTIEKEN

FC Volendam: 1. Hobie Verhulst, 2. Sofian Akouili, 3. Henny Schilder, 4. Erik Schouten, 5. Daan Klinkenberg, 6. Kees Kwakman (46e min. 14. Raoul Esseboom), 7. Elson Hooi, 8. Dylan Mertens, 9. Bert Steltenpool, 10. Jack Tuijp (84e min. 15. Jordy Hilterman) en 11. Gyliano van Velzen (72e min. 18. Kevin van Kippersluis). Wel op de bank maar niet ingevallen: 12. Johan Keizer, 13. Gerry Vlak, 16. Jeroen Verhoeven en 17. Soufiane Laghmouchi.
Telstar: 20. Wesley Zonneveld, 4. Bryan Ottenhoff, 5. Thomas van den Houten, 7. Fabian Serrarens, 8. Tim Keurntjes, 9. Marko Maletić (68e min. 11. Rafael Uiterloo), 13. Benjamin van den Broek (84e min. 19. Dustin Mijnders), 15. Jordy Tutuarima, 17. Tarik Tissoudali, 18. Edo Knol (46e min. 10. Mohammed Ajnane) en 26. Stefano Lilipaly. Wel op de bank maar niet ingevallen: 21. Liban Abdulahi, 29. Donovan Deekman en 30. Blake Horton.

Scoreverloop
02e min. 1-0 Bert Steltenpool
16e min. 2-0 Jack Tuijp
60e min. 3-0 Raoul Esseboom
Arbitrage
Scheidsrechter: de heer A. Lindhout
Assistent-scheidsrechter: de heren R. Bexkens en R. Langeland
Vierde official: de heer C. Ruperti
Gele kaart
64e min. Mohammed Ajnane
Toeschouwers
3.579