1-0

Witte Leeuwen winnen van de Schapekoppen

De Witte Leeuwen mochten voor de 2e keer deze aan de bak in het BUKO stadion. Vanavond stond de wedstrijd tegen de Schapekoppen op het programma. De openingsfase was erg tam van beide kanten. Het meeste balbezit was voor Telstar die langzaamaan naar het doel van FC Dordrecht toe kroop. In de 7e minuut werd de eerste kans van de wedstrijd genoteerd. Kökcü kwam voor het doel via een slimme steekbal van Fernandes maar hij stuitte op de doelman die goed uitkwam. Vijf minuten later kwam Plet een teenlengte te kort toen hij een schot van Fernandes probeerde binnen te tikken.

FC Dordrecht kreeg na een kwartier voetballen haar eerste kans. Een vrije trap op ongeveer 20 meter werd goed geschoten maar de bal ging via de vingertoppen van Koeman tegen de paal. Daarna stuiterde de bal via het lichaam van Koeman het strafschopgebied uit. Telstar werd na dit moment wakker geschud want daarna begon het steeds meer aan te dringen en hing de 1-0 in de lucht. Plet was dichtbij met een kopbal die uit de hoek werd getikt door Bossin. Kort na deze kans was er een prachtige voorzet van Kruiver die door Plet acrobatisch werd geraakt maar de bal werd ruim voor de lijn weggehaald door een verdediger van Dordrecht. Ook Fernandes schoot nog hard voorlangs maar de 1-0 kon nog niet genoteerd worden.

RUST

Beide teams beginnen ongewijzigd aan de tweede helft en het spelbeeld is hetzelfde als in de eerste helft. Ook nu heeft Telstar veelal het balbezit en is het naarstig op zoek naar de treffer. In de 59e minuut neemt Kökcü de bal eens op de slof en zijn pegel spat uiteen op de lat. Nog geen minuut later geeft Wolters een piekfijne voorzet op het hoofd van Plet maar de spits kopt recht in de handen van de doelman. Een kwartier voor tijd was het dan eindelijk raak voor de Witte Leeuwen. Eerst raakte Van Doorm nog de lat maar de aanval daarna kwam er weer een afgemeten voorzet op het hoofd van Plet die deze keer knap binnenkopte via de paal. 1-0.

Na de treffer kreeg Telstar nog voldoende mogelijkheden om de score uit te breiden maar de Witte Leeuwen maakten het zichzelf onnodig moeilijk. Giovanni en Fernandes haalden uit maar Bossin wist de bezoekers nog in leven te houden. In de slotfase probeerden FC Dordrecht het via hoge ballen maar echt gevaarlijk werden ze niet.

Scheidsrechter Timmer trok maar liefst vijf minuten extra speeltijd bij maar na zes wedstrijden zonder overwinning kon de ploeg van Andries Jonker eindelijk weer drie punten bij schrijven.

 

Opstelling Telstar:
Koeman, Molenaar, Aktas, Fernandes, van Doorm, Plet, Overtoom(81 Giovanni), Kökcü, Vlijter, Kruiver(62 Zakir), Wolters(62 Blackson).

Naar boven