2-2

Witte Leeuwen nemen een punt mee

Vanavond stond de wedstrijd tegen Helmond Sport op het programma, de nummer 19 van de ranglijst. De ziekenboeg was wat afgenomen in tegenstelling tot vorige week. Er waren nu maar 11 afwezigen… Tugarinov, Wolters en Akoy begonnen aan de aftrap. Voor laatstgenoemde betekende dit zijn basisdebuut voor de Witte Leeuwen.

Na een rustig begin was er in de twaalfde minuut pas de eerste mogelijkheid van de wedstrijd. Giovanni schoot namens de Witte Leeuwen van afstand richting doel maar zijn schot ging ruim naast. In dezelfde minuut is het ook de thuisploeg die van zich laat horen. Nadat een schot geblokt wordt, krijgen ze nog een mogelijkheid maar dat schot wordt door Vereijken naast gemikt.

Na een aantal pogingen van Wolters kwam in de 17e minuut een voorzet goed voor het doel en deze werd bij de eerste paal binnen gegleden door Smit. 0-1. En na een half uur spelen was het weer Wolters die vanaf de linkerkant een prima voorzet gaf en wederom belande de bal bij Smit. Helaas krijg de aanvaller zijn voet niet lekker tegen de bal waardoor zijn inzet naast het doel ging.

Telstar had de wedstrijd onder controle maar in de 32e minuut maakte het zichzelf onnodig moeilijk. Na een diepe pass van de thuisploeg kreeg een aanvaller vrije doortocht naar het doel waardoor Tugarinov aan de noodrem moest trekken. Rode kaart voor de verdediger en Telstar verder met 10 man. Helmond Sport rook bloed en ging vol op zoek naar de gelijkmaker. Ze kregen een aantal kansen maar El Ouazzane wist zijn doel schoon te houden. Helaas was het vlak voor rust toch raak. In de 42e minuut kwam de bal voor de voeten van Van Keilegom en die schoot vanaf de rand van het 16-meter gebied de bal knap langs El Ouazzane: 1-1.
 

RUST
 

Wolters en Akoy bleven achter in de kleedkamer en zij werden vervangen door Gemert en Dijkstra. Telstar zou een zware helft tegemoet gaan met een man minder dan de thuisploeg.

Helmond Sport bleef doordrukken en zoeken naar de opening om op voorsprong te komen. Telstar deed wel iets terug, o.a. via een schot van Fernandes maar het was vooral de thuisploeg die de mogelijkheden creëerde. Maar geheel tegen de verhouding in komt Telstar met 10 man op voorsprong in Helmond. In de 63e minuut komt de bal uit de kluts en via een teen van Smit bij Sven van Doorm die de bal in de korte hoek achter Havekotte schiet. 1-2. Na de voorsprong wordt Smit vervangen door Van Velzen.
 

Lang kon Telstar niet genieten van de voorsprong want in de 69e kwam Helmond Sport weer op gelijke hoogte. Goselink kon van dichtbij binnen tikken. Het kon nog alle kanten op in het SolarUnie Stadion. Van Velzen had na de gelijkmaker nog een grote kans op de 2-3 maar hij schiet de bal vlak voor het doel over.
 

Gelukkig weet de thuisploeg weinig kansen te creëren nadat het wel het betere van het spel heeft. In de slotfase komt Molenaar in het veld voor Giovanni. Helmond Sport gaat op zoek naar de 3-2 waardoor er ook meer ruimte komt voor de Witte Leeuwen. De storm die je zou verwachten op een team met 10 man valt mee waardoor de Witte Leeuwen een punt meenemen naar Velsen-Zuid. 2-2.

 

Opstelling Telstar:
El Ouazzane, Aktas, Fernandes, van Doorm, Zakir, Tugarinov, Vlijter, Smit(66 Van Velzen), Akoy(46 Gemert), Wolters(46 Dijkstra), Giovanni(86 Molenaar).

Naar boven