Telstar ziet zege wegglippen

Het beloofde een lastige avond te worden in het Yanmar Stadion te Almere. Niets was minder waar. Na een enorm spannende eerste helft stond er 0-1 op het scorebord na een doelpunt van Plet. In de tweede helft zette Almere City een tandje bij. In de allerlaatste seconden van de wedstrijd wist Balker de bal toch nog achter Schendelaar te krijgen waardoor de wedstrijd eindigde in 1-1.

In de eerste helft ging het in eerste instantie gelijk op tussen de twee ploegen. Plet profiteerde al vroeg in de wedstrijd van een kostbare fout in de verdediging van Almere City. De bal belandde zo voor de voeten van onze topscorer die deze buitenkans verzilverde: 0-1. Almere City begon daarna steeds meer aan te zetten. Bij vlagen werd het zeer druk voor het doel van Schendelaar. Zo waren Kaandorp en Hammouti dicht bij een doelpunt. Uiteindelijk zochten beide teams met een 0-1 tussenstand de kleedkamers op.

In de tweede helft was het tegenhouden voor Telstar. Almere City kwam fel uit de startblokken en zette constant druk voor het doel van de Witte Leeuwen. Dat resulteerde in een aantal hectische momenten voor het doel van Jasper Schendelaar. Een doelpunt bleef echter uit. Na vijftien minuten kwam het stormachtige offensief van Almere City ten einde. Uiteindelijk begon Telstar toch meer terug te zakken om de 0-1 voorsprong te behouden. Almere City bleef de bal in het bezit houden en tot en met de laatste minuut zou het vechten voor de drie punten worden. Er werden constant kansen gecreƫerd door de thuisploeg. Na lang volhouden brak de blessuretijd aan. Deze bedroeg vier minuten. In de 96e minuut was het dan toch raak voor Almere City. Balker wist de bal langs Jasper Schendelaar te krijgen waardoor er slechts een punt overbleef in Almere. Zuur maar terecht gezien het spelbeeld. Eindstand 1-1.

 

Naar boven