Voorbeschouwing Telstar - Spakenburg

Vanavond strijden de Witte Leeuwen in eigen huis voor een plek bij de laatste 16 in de TOTO KNVB Beker. Tegenstander is Spakenburg, de nummer 12 van de zogenaamde Jacks League, de tweede divisie.
 

De Witte Leeuwen snakken weer naar een overwinning. De laatste overwinning dateert van 26 oktober toen er in de eerste ronde van de beker in de verlenging werd gewonnen van Kozakken Boys. Daarna volgden er vier nederlagen en drie gelijke spelen in competitieverband. Andries Jonker moet het vanavond doen zonder aanvoerder Glynor Plet die na zijn rode kaart in de vorige bekerwedstrijd een schorsing uitzit. Ook Ronald Koeman jr, Tom Overtoom en Niels van Wetten zijn er niet bij vanwege blessures.
 

Spakenburg kent ook een lastig seizoen tot op heden en wist slechts vier keer te winnen in dertien wedstrijden waarvan twee keer in de laatste twee wedstrijden. Er werd daarnaast vier keer gelijkgespeeld en zes keer verloren. Vanwege de tegenvallende resultaten werd begin november de samenwerking met trainer Eric Meijers beeindigd. Sindsdien staan Chris de Graaf en Jochem Twisker aan het roer bij de “Blauwen”. Spakenburg won in de eerste ronde met 3-0 van FC Dordrecht.
 

Bij Spakenburg treffen we twee oud-spelers van de Witte Leeuwen: Floris van der Linden en Robin Eindhoven. Laatstgenoemde vertrok begin dit seizoen naar Spakenburg en werkt momenteel aan zijn herstel na een enkelbreuk. Hij zal dus niet op het veld verschijnen vanavond. Van der Linden hoogstwaarschijnlijk wel. Hij is momenteel topscorer in de tweede divisie met 12 doelpunten in 12 wedstrijden.
 

Beide teams kwamen elkaar in seizoen 08-09 ook tegen in de tweede ronde van de KNVB Beker. Toen won Telstar in Spakenburg met 0-1 door een vroeg doelpunt van Marien Willemsen. De Witte Leeuwen strandde in de derde ronde door een 0-3 nederlaag tegen FC Groningen.
 

Laten we hopen dat het vanavond een mooie wedstrijd gaat worden en dat de Witte Leeuwen zich bij de laatste zestien zullen voegen in het bekertoernooi.
 

Volg de wedstrijd LIVE op kanaal 2 van ESPN.

Naar boven