Voorbeschouwing PSV - Telstar

Vanavond wacht de zware wedstrijd in Eindhoven voor een plek bij de laatste acht in de TOTO KNVB Beker. De Witte Leeuwen trappen om 18.45u af tegen de koploper van de Eredivisie: PSV.
 

De vorige twee wedstrijden van Telstar in het bekertoernooi werden allebei pas beslist in de verlenging. Eerst was het een zware wedstrijd in Werkendam tegen Kozakken Boys. Daar bracht Plet Telstar via een strafschop op voorsprong maar kwam de thuisploeg in de blessuretijd op gelijke hoogte. Gelukkig was daar Overtoom die in de eerste helft van de verlenging raak schoot en zo de Witte Leeuwen naar de tweede ronde schoot.

In die tweede ronde kwam Spakenburg op bezoek in het BUKO Stadion. Telstar kwam op voorsprong via Zakir maar voormalig Witte Leeuw Floris van der Linden zette de gelijkmaker op het scorebord. Van Velzen en Blackson breidden de voorsprong uit en Telstar leek naar een redelijk makkelijke overwinning uit te lopen. Niets was minder waar want de Spakenburgers veerde op, scoorde twee keer en kreeg zelfs in de blessuretijd de beste kansen om de overwinning binnen te slepen. Gelukkig viel de treffer niet en stelde Telstar de zege veilig in de verlenging via Molenaar en Fernandes. Eindstand 5-3.
 

PSV werd vanwege haar Europese verplichtingen vrijgesteld voor de eerste ronde van het bekertoernooi en trof Fortuna Sittard in de tweede ronde. Door goals van Ritsu Doan werd er redelijk makkelijk met 2-0 gewonnen. Telstar speelde in seizoen 13-14 ook tegen PSV in het bekertoernooi. Toen zette Matusiwa de Witte Leeuwen op voorsprong maar werd er via Jozefzoon en drie keer Locadia alsnog verloren met 4-1.

Vanavond zullen de Witte Leeuwen uiteraard alles uit de kast halen om het de Eindhovenaren zo lastig mogelijk te maken. Wellicht dat PSV de wedstrijd tegen Ajax van a.s. zondag belangrijker vind en een aantal sterspelers rust geeft. En als Telstar op de top van zijn kunnen speelt dan is er van alles mogelijk vanavond. Er gebeuren de gekste dingen in het bekertoernooi.
 

Volg de wedstrijd via onze accounts op Twitter & Instagram of bekijk de wedstrijd LIVE via ESPN!

Naar boven