TOTO KNVB Beker

Voorbeschouwing Kozakken Boys - Telstar

Vanavond reizen de Witte Leeuwen naar Werkendam voor de wedstrijd tegen Kozakken Boys in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker. Bekerwedstrijden kunnen erg lastig zijn. Vooral tegen de teams uit de lagere divisies die zich graag willen bewijzen tegen de teams uit het betaalde voetbal. Het zal dus zeker geen gemakkelijke avond worden voor Telstar.

 

Kozakken Boys beleeft een zware start van het seizoen. Met slechts 9 punten uit 9 wedstrijden staat de ploeg uit Werkendam op de 16e plaats in de tweede divisie. De laatste drie wedstrijden werden verloren van respectievelijk AFC, Katwijk en Excelsior Maassluis. Maar dat zegt niks want er zit voldoende kwaliteit in de selectie. Met o.a. Rochdi Achenteh, Kaj Ramsteijn en Lars Hutten zit er ook flink wat betaald voetbal ervaring in het team.

 

Tevens treffen we 2 oud-spelers van Telstar: Leandro Resida & Elvio van Overbeek. Laatstgenoemde werd vorige week toegevoegd aan de selectie van trainer Rick Adjei nadat hij al een aantal weken meetrainde. Van Overbeek kwam in seizoen 2018-2019 driemaal als invaller in het veld bij Telstar. Van Overbeek ontbreekt nog wedstrijdritme dus de aanvaller zal hoogstwaarschijnlijk niet in actie komen. Leandro Resida speelde in seizoen 12-13 bij de Witte Leeuwen onder toenmalige trainer Marcel Keizer. De rappe buitenspeler kwam 25 wedstrijden in actie voor Telstar en speelde de seizoenen daaropvolgend voor Emmen, VVV en RKC waarna hij voor een buitenlands avontuur koos. Resida is nu bezig aan zijn eerste seizoen bij Kozakken Boys.

 

De wedstrijd van vanavond staat onder leiding van de heer Oostrom en zijn assistenten zijn de heren van Kampen en Fieret.

 

 

Resultaten laatste vijf seizoenen KNVB Beker:

 

20-21 1e ronde: Heracles – Telstar 3-0

19-20 1e ronde: Koninklijke HFC – Telstar 1-2, 2e ronde: Telstar – Ajax 3-4

18-19 1e ronde: AFC – Telstar 5-0

17-18 1e Ronde: VVSB – Telstar 4-1
16-17 1e ronde: JVC Cuijk – Telstar 1-3, 2e ronde: ADO Den Haag – Telstar 2-1

 

Naar boven