1-3

Mooie avond in het BUKO stadion

De Witte Leeuwen kwamen goed uit de startblokken deze laatste thuiswedstrijd. Giovanni kwam al in de 2e minuut vrij voor de doelman maar schoot in de korte hoek tegen de benen van de doelman. Dat zou wat beloven!

Niets was minder waar want in de 7e minuut kwamen de bezoekers op voorsprong. De eerste de beste mogelijkheid was gelijk raak. Lottin dribbelde het strafschopgebied in en per ongeluk rolde de bal zachtjes vanaf de zijkant voorbij Elouazzane. Sanches Fernandes was er als de kippen bij om de bal binnen te tikken: 0-1.

Telstar met het balbezit maar geen kansen. Na een kwartier weer een schot van Sanches Fernandes maar makkelijk gepakt door Elouazzane. De rest van de eerste helft kabbelde voort en speelde zich voornamelijk op het middenveld af. Beide teams creëerden nauwelijks kansen en er viel weinig te genieten deze helft.

 

RUST

Tweede helft begon met 1 wijziging. Zakir bleef achter in de kleedkamer en zijn vervanger was Kruiver. Net als in de eerste helft kreeg Telstar weer snel een goede mogelijkheid. In de 48e minuut kwam de bal via een steekpass voor de voeten van Fernandes. De aanvaller bedacht zich geen moment en haalde hard uit. Helaas kwam de bal recht op de doelman af die kon wegstompen. De Witte Leeuwen konden maar met moeite echte kansen creeeren. In de 63e minuut stuurde Fernandes met een fraaie steekpass zijn teamgenoot Kokcu weg. De middenvelder kwam helaas net te kort om de bal goed te raken waardoor de doelman makkelijk kon ingrijpen.

In de 72e minuut kreeg de goed invallende Kruiver een mogelijkheid. Hij kon vanaf rand 16 op doel schieten maar helaas mikte hij recht in de handen van de doelman. In de 80e minuut viel de gelijkmaker van Fernandes. Een kopbal van Van Velzen werd prachtig uit de hoek getikt door doelman Houweling maar in de rebound was het Fernandes die binnen schoot. 1-1. Lang kon Telstar niet genieten van de voorsprong want nog geen vijf minuten later kwamen de bezoekers weer op voorsprong. Ikeshita verraste Elouazzane van afstand door de bal over de grond hard in de hoek te schieten 1-2. En in de 87e minuut kwam zelfs de 1-3 op het scorebord. In de korte hoek ging de bal via de handen van Elouazzane tergend langzaam het doel in 1-3.

De Witte Leeuwen probeerden nog de aansluiting te vinden maar het mocht niet meer baten. Een nederlaag in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen en daarmee daalde Telstar naar plek 19 op de ranglijst….


Opstelling Telstar:
El Ouazzane, Molenaar, Aktas, Blackson, Bensabouh(76 Akoy), Fernandes, van Doorm, Overtoom(62 Dijkstra), Zakir(46 Kruiver), Kökcü(76 Van Velzen) , Giovanni

Naar boven