Vacature marketing & communicatie

Telstar is sinds 1963 de betaald voetbal club uit IJmuiden die momenteel uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie. In het BUKO Stadion te Velsen – Zuid, home of the White Lions, spelen De Witte Leeuwen en Jong Telstar mannen en vrouwen hun thuiswedstrijden. De mannelijke jeugd is ondergebracht bij partnerclub IJ.V.V Stormvogels in IJmuiden en de vrouwelijke jeugd is in samenwerking met partnerclub RKVV DSS te Haarlem. Telstar is meer dan voetbal, we zetten ons sociaal maatschappelijk in middels onze stichting Telstar Thuis in de Wijk en duurzaam middels onze stichting de Groene Leeuwen. Daarnaast organiseert Telstar meetings en events ed in het BUKO Stadion en in SHIP (sluis haven information point).
 

Bij de club deelt iedereen de volgende kernwaarden: strijdlustig, saamhorig, sympathiek en spraakmakend.

Visie: Telstar wil de eigenzinnige volksclub in de eredivisie zijn.

Missie: Wij zijn Betrokken en Onverschrokken. Wij zijn de Witte Leeuwen!

 

Als medewerker Marketing en Communicatie ben je onderdeel van het commercieel team van Telstar. Binnen het team ben je verantwoordelijk voor alle marcom zaken. Je zit achter de knoppen van alle social kanalen, de website, mailings naar gesegmenteerde doelgroepen, alle print zoals pagina in de krant, programmaboekjes, opstellingsformulier, presentatiegids, posters etc. en andere communicatie kanalen zoals business schermen, scorebord en andere uitingen bij derden.

 

Deze positie is echt een sleutelpositie binnen de club, de manier van communiceren moet goed aansluiten bij het imago van de club. Creativiteit, zelfspot en maatschappelijke waardes staan daarbij hoog in het vaandel. De club is in ontwikkeling, belangrijk is dat er geen onderdelen van de club onderbelicht worden. Denk aan alle onderdelen uit de intro hierboven. Via online marketing activiteit ben je de aanjager voor ticketverkoop, merchandise verkoop in de webshop, leads voor sponsoring en database verrijking.


Ook ben je verantwoordelijk voor de activaties vanuit partnerships. Zowel eigen partners van Telstar als partners vanuit de CED (keukenkampioen divisie). Je stuurt veel vrijwilligers en een stagiair aan en partners en leveranciers waar we mee samenwerken op marcom vlak. Op wedstrijdavonden zit je niet alleen achter de knoppen voor een live verslag van de wedstrijd, je bent ook persvoorlichter en woordvoerder namens de club.

 

Binnen het commercieel team wordt verwacht dat je meedenkt over alle commerciële mogelijkheden van de club. Er is veel vrijheid en ruimte voor creativiteit en het initiëren van ontwikkelingen en bijvoorbeeld leuke media campagnes. Je rapporteert direct aan de Commercieel Directeur en wordt onderdeel van een klein hecht team er alles aan doet om de missie van Telstar te volbrengen.

 

Activiteiten medewerker Marketing en Communicatie:

- Beheer en content creatie alle socials
- Onderhoudt en ontwikkeling website
- Grafisch vormgeven content
- Alle print en andere uitingen elders
- Database beheer en database verrijking acties
- Mailings en segmentatie
- Online marketing acties ticketing en merchandise verkoop
- Contentkalender vullen en afstemming verschillende kanalen
- Persvoorlichter
- Woordvoerder
- Partnerships activaties uitvoeren
- Doorontwikkelen marcom visie voor de club
- Huisstijl verder doorvoeren en ontwikkelen

 

Wat wij vragen:

- Minimaal HBO niveau
- Medewerker met enkele jaren ervaring, die handig is met het eigen maken van technische online systemen. En tegelijkertijd wat ervaring heeft en zelf kan inschatten welke communicatie wel en niet passend is.
- Een goeie pen is een must. Zowel correct en ABN als creatief en beeldend
- Gevoel voor het raken van de juiste snaar bij de verschillende doelgroepen
- Kennis van online marketing
- Handig met grafisch vormgeving zoals photoshop of canva
- Gestructureerd om kunnen gaan met contentkalender en repeterende communicatie momenten - Assertiviteit, zelfstarter, zelfsturend
- Beschikbaar op wedstrijdavonden
- Bij voorkeur woonachtig in de regio
- Affiniteit met voetbal
- Kennis van de club is een pré

 

Een medewerker die zich herkend in de kernwaarden van Telstar. Wij streven naar een zo divers mogelijk team op alle fronten. We moedigen iedereen aan te solliciteren en zijn erg nieuwsgierig naar je achtergrond.

 

Wat wij bieden:
Een veelzijdige baan in een dynamische omgeving in de Betaald voetbal branche. Veel vrijheid en mogelijkheden, bijna niets is te gek. Een marktconform salaris in de sportbranche. Pensioen, 24 vrije dagen, werktelefoon, laptop. Gezellige vrijmibo’s of apres match borrels en de mogelijkheid om gasten uit te nodigen voor wedstrijden
Graag zien we je levensverhaal en ervaring terug in een creatieve vlog. En een brief met daarin ambities en toekomstperspectief waaruit we een Telstariaanse schrijfstijl kunnen ontdekken.

 

Voor meer informatie omtrent deze vacature en sollicitatie neem contact op met Commercieel Directeur: Natascha van Grinsven – Admiraal natascha@sctelstar.nl / 06-30911994.

 

Deze vacature sluit 20 november. Acquisitie aan de hand van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

 

Naar boven