2-5

Tweede nederlaag van de week


De opstelling was ongewijzigd t.o.v. de vorige wedstrijd tegen Jong Ajax. Beide ploegen gingen in het BUKO Stadion gelijk op in de beginfase en het was Cas Dijkstra die de score opende in de 11e minuut. Hij kreeg de bal via een lob van Fernandes, nam de bal aan op zijn bovenbeen en haalde met links uit. De bal verdween in de verre hoek langs de doelman. 1-0. Daarna was het de beurt voor Excelsior want de Witte Leeuwen kwamen er niet meer aan te pas. Al in de 17e minuut werd de stand gelijk getrokken door Dallinga. Een minuut later leken de bezoekers op voorsprong te komen maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.  In de 33e minuut krijgen de bezoekers een cadeau van scheidsrechter Manschot. Doornbusch is eerder bij de bal dan de aanvaller van Excelsior maar hij vergeet de bal. Aktas schiet de bal weg maar blijkbaar heeft Doornbusch de aanvaller geraakt: strafschop en gele kaart voor de doelman. Dallinga weet het buitenkansje te benutten en schiet de 1-2 binnen. En binnen het minuut maakte Dallinga zijn hattrick. Duku passeerde Zakir op fraaie wijze op de achterlijn en gaf de bal over de grond voor op de aanvaller en die wist makkelijk binnen te schieten. 1-3. Vlak voor de rust kwam Telstar nog een keer gevaarlijk voor het doel maar de volley van Van Doorm werd van de doellijn gehaald door een verdediger van de bezoekers.

 

RUST


Jonker grijpt in tijdens de rust en brengt Liesdek in het veld voor Blackson. Maar het maakt weinig verschil want weer is het Dallinga die goed uit de kleedkamer komt en na 4 minuten al de 1-4 binnen schiet in de korte hoek. Telstar kan weinig potten breken de tweede helft. Liesdek krijgt in de 57e minuut de gele kaart nadat hij de doorgebroken Duku neerhaalt. De vrije trap wordt door Baas genomen en verdwijnt via de vingertoppen van Doornbusch in het doel. 1-5. In de 65e minuut komen Kökcü en Van Wetten in het veld voor Dijkstra en Van Doorm. De bezoekers vonden de voorsprong wel prima en Telstar kreeg de ruimte om te voetballen. Telstar kreeg een aantal kanssen via Fernandes en Plet. Ook Molenaar en Smit komen nog in het veld en laatstgenoemde weet nog de eer te redden en hij schiet in de rebound de 2-5 binnen. Het mocht allemaal niet meer baten en de Witte Leeuwen verloren daarmee voor de tweede keer deze week.

 

Opstelling Telstar:
Doornbusch, Aktas, Blackson(45 Liesdek), Fernandes, van Doorm(Van Wetten), Plet, Berenstein, Overtoom(77 Smit), Vandermeulen(80 Molenaar), Dijkstra (65 Kökcü), Zakir.

 

Naar boven