Telstar niet opgewassen tegen PEC

Telstar is haar thuisreeks van dit seizoen slecht begonnen. Tegen degradant en titelkandidaat PEC Zwolle kwam Telstar geen moment in de wedstrijd door een vroege achterstand. Het zorgde er voor dat er voor de supporters van de Witte Leeuwen weinig te genieten viel. 


Het zat er vanaf het begin niet in voor de Witte Leeuwen. De wedstrijd was nog geen minuut oud toen Taha de kans kreeg de eerste van de avond te scoren. Zijn inzet vloog nog naast het doel van Koeman. Nog geen twee minuten later was het alsnog raak. Landu wist ditmaal doelman Koeman wel te verschalken. De druk van de gasten die bloed roken bleef aan. Nog voor de eerste tien minuten voorbij waren wist PEC een tweede treffer op het scorebord te zetten. Vellios profiteerde van apathisch optreden van de verdediging bij het uitverdedigen van een vrije trap. Hij is als eerste bij de bal en wipt hem over doelman Koeman heen. Telstar kan in de achtervolging.

 

Telstar leek kort de schroom een beetje van zich af te gooien. Duels werden gewonnen en de weg naar voren werd ingezet. Toch bleven de gasten gevaarlijk in de tegenstoot met een aantal snelle en lage voorzetten. Doelman Koeman kon een aantal keer erger voorkomen door goed handelend op te treden. Toch kon ook hij niet voorkomen dat Landu zijn tweede van de avond kon maken. Waar iedereen de vlag omhoog verwachtte bleef deze naar beneden. De aanvaller ziet Koeman op zich afkomen en weet de doelman behendig te passeren: 0-3. Een keiharde ruststand. 


De ruststand was reden genoeg voor Mike Snoei om hard in te grijpen in de rust. Dijkstra, Liesdek en Seedorf vervangen Kruiver, Overtoom en Ainsalu. Het lijkt direct effect te hebben als Seedorf een goede schietkans krijgt en Liesdek een voorzet net niet goed voor de voeten van één van de aanvallers krijgt. Reden genoeg voor PEC om even een tandje bij te zetten. Een aantal gevaarlijke uitbraken zorgt er voor dat Koeman constant op zijn hoede moet zijn. Anders dan de eerste helft kan Telstar er nu, al is het sporadisch, er aanvallend ook wat tegenover stellen. Blommestijn krijgt een goede kopkans en Seedorf ziet zijn inzet geblokt worden.
 

Toch was het uiteindelijk PEC Zwolle die zal terugkijken op een geslaagde tweede helft. In de 65e minuut tonen zij zich scherper als de corner blijft hangen. Van dichtbij weet Görlach de bal in het Witte Leeuwen doel te werken en daarmee zet hij de stand op 0-4. Daarmee wordt ook het beetje goede gevoel van de tweede helft weggedrukt. Het is het teken voor PEC om nog een tandje bij te zetten. Het resulteert in een aantal goede kansen waarbij Apau en Koeman erger weten te voorkomen. Toch kunnen zij de vijfde treffer niet voorkomen als, wederom, een corner van dichtbij wordt binnengewerkt. Dit keer is het van den Belt die vrij mag inkoppen. Zijn doelpunt zorgt voor de 0-5 en daarmee ook de eindstand.

 

Naar boven