1-1

Terecht punt voor De Witte Leeuwen

Telstar heeft maandagavond de eerste competitiewedstrijd van seizoen 2022/2023 afgesloten met een gelijkspel. In Amsterdam waren de teams evenwichtig aan elkaar. Op en naast het veld stonden veel nieuwe namen bij Telstar. Met veel nieuwe spelers en een nieuwe trainer weet Telstar één punt mee te nemen uit Amsterdam. Waarbij Blommestijn de gevaarlijkste man was aan de kant van Telstar en ook de 0-1 scoorde.

 

Eerste helft
Met veel nieuwe namen trapt Telstar het seizoen 2022-2023 af. In de derde minuut scoort de laatste aanwinst van Telstar, Blommestijn, de 0-1 voor Telstar. Zo mag Blommestijn al na drie dagen zijn eerste goal bij Telstar vieren. De corner dient als een voorzet voor het eerste doelpunt van seizoen 2022-2023. Van dichtbij kopt de nieuweling hard via de lat. De bal ploft binnen en daarmee tekent hij voor zijn eerste goal van het seizoen. In de eerste tien minuten is er wat dreiging van Jong Ajax voor het doel van Koeman, maar er zijn geen concrete kansen omdat Telstar goed gegroepeerd staat. Alhoewel Telstar de openingstreffer maakt, is Jong Ajax in de beginfase de partij met het meeste balbezit. Telstar weet de bal met regelmaat te onderscheppen in het strafschopgebied van Jong Ajax, waardoor er veel ruimte ligt voor counters. Helaas lukt het Telstar niet om de voorsprong te vergroten omdat er voorin af en toe wat scherpte ontbreekt. Nog éénmaal is Blommestijn gevaarlijk als hij zich goed vrijspeelt aan de rechterkant. Zijn schot eindigt op de voeten van de doelman. 

 

Aan het einde van de eerste helft stapelen de kansen voor Jong Ajax zich op. Tot op zekere hoogte houdt Telstar het achter goed dicht. Totdat Telstar de bal niet goed wegwerkt. In de 41ste minuut scoort de Portugese Conceição de 1-1. Hij schiet de klutsbal van dichtbij achter doelman Koeman.

 

Tweede helft
Telstar begint met dezelfde elf namen aan de tweede helft. Blommestijn trapt de tweede helft gelijk af met twee kansen, waaronder een schot op de doelman van Jong Ajax en een geblokt schot. Aan de andere kant toont ook Jong Ajax zich scherp uit de kleedkamer. Het is Hansen die de bal kruislings schiet, maar gelukkig naast het doel. Telstar blijft brutaal en hoog druk zetten. Jong Ajax heeft er regelmatig moeite mee.

 

De gevaarlijkste man van het veld, Conceição, creëert een aantal kansen voor Jong Ajax maar weet gelukkig niet altijd een medestander te vinden in de zestien van de Witte Leeuwen. In de tweede helft sijpelt het niveau weg bij beide teams, maar beide teams hebben de kans op een overwinning nog niet uit hun hoofd gezet. Beide teams wisselen veel en bij Telstar maakt Liesdek zijn rentree na lang blessureleed. Ook Blackson is invaller en hij is het dichtste bij de voorsprong. Zijn kopbal gaat centimeters langs de verkeerde kant van de paal.

 

In de laatste 6 minuten extra tijd stijgt de spanning voor Telstar. Maar Telstar weet de tijd vol te spelen en de boel achterin dicht te houden door Koeman en zo één punt mee te nemen vanuit Amsterdam.

 

 

Telstar-PEC Zwolle
Aanstaande vrijdag komt Telstar weer in actie. Dan speelt Telstar haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen om 20:00 tegen PEC Zwolle in het BUKO Stadion. Wees erbij en koop tickets via: www.sctelstar.nl/kaartverkoop.

 

Jong Ajax - Telstar 1-1 (1-1)
3. Blommestijn 0-1
41. Conceição 1-1

 

Opstelling Jong Ajax
Kremers, Gooijer (66. Aertssen), Warmerdam (45. Jermoumi), Pierie, Baas, Regeer, Conceição (81. Martha), Fitz-Jim, Rasmussen, Hlynsson (81. Vos), Hansen (61. Van Axel Dongen)

 

Opstelling Telstar
Koeman, Apau, Bensabouh, Ainsalu (80. Van den Heerik), Plet (80. Soares), Overtoom (62. Seedorf), Kruiver (71. Liesdek), Blommestijn, Najah, Oude Kotte, Mulder (71. Blackson)

Naar boven