Telstar pakt het volle pond tegen Helmond

Telstar heeft zichzelf vanavond weten te belonen na een wedstrijd vol strijd en passie. In het eigen BUKO stadion werd Helmond Sport met 2-1 verslagen. Telstar knokte zich terug na een achterstand en pakte daarmee de eerste driepunter van het seizoen.

 

De billen van de gemiddelde supporter hadden het plastic nog niet getoucheerd of Telstar kon de eerste mogelijkheid van de wedstrijd bijschrijven. Glynor Plet tikte de bal richting het doel, maar er zat te weinig snelheid aan om het doelman Havekotte lastig te maken. Ondanks de goede start voor de Witte Leeuwen was het Helmond Sport die de score opende. Eerst was het Kaars die alleen op doelman Koeman afging. Hij stuitte nog op de doelman, maar niet veel later zag Koeman van Hove op zich afkomen. De linksback faalde niet en zette de gasten op een 0-1 voorsprong. 

 

Telstar had na de openingsgoal veel balbezit, maar wist zelden tot grote kans te komen. Seedorf bleek een constante plaag voor de verdediging. Zo wist hij bijna Plet te bedienen met een voorzet, maar de bal ging net over de ervaren spits heen. Vlak voor het rustsignaal kende Telstar zowel ups als downs. Eerst was er het uitvallen van Liesdek. De verdediger raakte eerder geblesseerd aan zijn arm en moest helaas de strijd staken. En toch was er ook het positieve want Blommestijn ontsnapte aan de verdediging van Helmond. Alleen voor de doelman toonde hij andermaal aan ijskoud te zijn en hij scoorde de gelijkmaker op een belangrijk moment.

 

In de tweede helft bepaalde Telstar veelal het spel. Het begon al met Bensabouh die eerst zijn tegenstander trakteerde op een panna, en direct daarna zijn voorzet op de lat zag eindigen. Het was een startschot voor Telstar om voor het eigen publiek vol voor de overwinning te gaan. Plet was eenmaal dichtbij toen hij voor zijn man kroop. Helaas raakte hij de bal compleet verkeerd waardoor de doelman de bal makkelijk uit de lucht kon plukken. Seedorf bleef strooien met mooie passes en voorzetten. Een aantal keer kwam Helmond goed weg toen Telstar een haar en/of teenlengte tekort kwam om op voorsprong te komen. 

 

Telstar bleef aandringen en Apau kwam de zestien in. Een tackle die op de bal leek werd door de arbiter gezien als overtreding: penalty Telstar! Een koud kunstje voor Glynor Plet die de doelman, ondanks dat de doelman in de goede hoek dook, diezelfde doelman kansloos liet. Een terechte voorsprong voor de Witte Leeuw die zichzelf beloonde na een goede fase in de wedstrijd. 

 

De slotfase kenmerkte zich met name door de spanning. Helmond Sport drong aan, wisselde aanvallend maar de Witte Leeuwen achterin gaven geen krimp en wisten de vele aanvallende intenties van Helmond Sport te pareren. Aan de andere kant leek Telstar er een aantal keer goed uit te komen, maar het maakte voorin een aantal keer de verkeerde keuzes waardoor de beslissing uitbleef. Telstar hield stand en trok daarmee de zege over de streep.

 

Volgende week donderdag (!) is De Graafschap de tegenstander in het BUKO studio. Komt allen!

 

Naar boven