Telstar wint van de koploper

Het zou een bijzondere avond worden in het BUKO Stadion. Zo vaak maak je het als club niet mee dat de bondscoach op de bank zit. In het kader van de loterij die Telstar organiseerde waarvan een deel van de opbrengst naar Spieren naar Spieren ging, zou Louis van Gaal samen met een assistent tijdens een wedstrijd op de bank zitten.
 

Vanavond was het zover en Telstar begon goed aan de wedstrijd. Al in de 1e minuut zette Telstar goed druk en speelde Lathouwers de bal slecht terug richting het doel van Jong AZ maar de doelman kon nog net op tijd ingrijpen. Na 8 minuten kreeg Blackson een kopkans en gelijk daarna was het Vandermeulen die op doel mocht schieten maar naast schoot. De Witte Leeuwen bleven aandringen en Rashaan Fernandes kon de 16 binnen dribbelen en voorgeven op Plet die de bal bij de eerste pijl kon binnen glijden. 1-0 voor Telstar. De wedstrijd werd hierna een beetje tam en pas in de 30e minuut kwam Telstar wat meer bij het doel toen een dieptepass van Zakir op Fernandes net te hard was. Ook Jong AZ kwam toen met een eerste poging richting doel maar de bal vloog over de Noordtribune heen.
 

RUST 1-0
 

Jong AZ kwam goed uit de startblokken en schoot ook de gelijkmaker binnen na twee minuten voetballen. Gelukkig voor Telstar stond de doelpuntmaker buitenspel en werd het doelpunt afgekeurd. Koeman had een rustige avond en moest pas in de 65e minuut voor het eerst in actie komen deze wedstrijd. Jong AZ kwam beter in de wedstrijd en was ook nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. In de 80e minuut moest Zakir geblesseerd het veld verlaten en kwam Liesdek het veld. Daarna kwam Blackson mooi door aan de linkerkant en gaf de bal voor op Van Velzen wiens schot geblokt werd. Telstar stond onder druk en kwam goed weg toen Koeman te laat kwam met de sliding en gelukkig alleen geel kreeg te zien. De vrije trap die daaruit kwam plukte hij dan weer netjes uit de kruising. In de blessuretijd moest Fernandes met kramp het veld verlaten en mocht Rein Smit nog even meedoen. Scheidsrechter Gansner floot kort daarna af voor het eindsignaal en daarmee bleven de 3 punten in het BUKO Stadion. Een prima prestatie tegen de koploper en een mooi einde aan een prachtige week mede dankzij Louis van Gaal.


Opstelling Telstar:
Koeman jr, Aktas, Blackson, Bensabouh, Fernandes(90 Smit), van Doorm, Plet, Overtoom, Vandermeulen, Dijkstra(65 Van Velzen), Zakir(80 Liesdek).

Naar boven