Jong PSV - Telstar 2-3

Telstar wint in Eindhoven

Telstar begon deze wedstrijd met twee wijzigingen in het basiselftal t.o.v. de wedstrijd tegen FC Volendam. Doelman Doornbusch keert terug in het team in plaats van de geblesseerde Abdel El Ouazzane. Yael Liesdek vervangt Rein Smit waardoor Rashaan Fernandes samen met Glynor Plet in de aanval start

Telstar is de ploeg met het meeste balbezit in het begin van de wedstrijd en komt flitsend uit de startblokken. Een aantal fraaie combinaties en acties leiden uiteindelijk tot de voorsprong. Via de rechterflank geeft Zakir de bal voor het doel welke bij Plet terecht komt die al in de 4e minuut de 0-1 binnen schiet. In de 13e minuut scoort Rashaan Fernandes de 0-2. De doelman van PSV red knap op een kopbal van Aktas maar in de scrimmage voor het doel geeft Fernandes het laatste tikje om de voorsprong van de Witte Leeuwen uit te breiden.

Verdediging staat als een huis en Jong PSV kwam er nauwelijks aan te pas. Maar gaandeweg de wedstrijd vorderde kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en kreeg het ook een aantal mogelijkheden. Ook Fernandes kreeg nog een grote mogelijkheid om zijn tweede treffer te maken van de avond maar zijn schot kwam helaas niet tussen de palen. Vlak voor rust krijgt Liesdek de eerste gele kaart van de wedstrijd.
 

RUST
 

Liesdek is in de rust achtergebleven in de kleedkamer en zijn vervanger werd Anthony Berenstein.
 

Telstar komt slecht uit de kleedkamer en is het spoort helemaal bijster in het begin van de tweede helft. Na 10 minuten is het raak voor de thuisploeg. Kjølø leek een overtreding te maken op Vandermeulen maar de scheidsrechter greep niet en hij schoot de Eindhovenaren weer terug in de wedstrijd. 1-2. Nog geen 5 minuten later weet de thuisploeg de stand gelijk te trekken. Saibari schiet op doel en zijn schot wordt van richting veranderd door Aktas en laat doelman Doornbusch kansloos. 2-2. Telstar krijgt het zwaar te voorduren want er worden ook nog twee goals afgekeurd van Jong PSV vanwege buitenspel. Andries Jonker brengt kort na de gelijkmaker Kökcü in het veld voor Cas Dijkstra. In de 70e minuut krijgt na Liesdek ook Fernandes de gele kaart te zien.
 

Na een het inbrengen van Niels van Wetten en Gyliano van Velzen weet Telstar zich weer te herpakken en in de 80e minuut schiet Kökcü zowaar Telstar op voorsprong. Hij krijgt de bal teruggelegd door van Van Velzen die het 16 meter gebied binnen dribbelt en Kökcü weet vanaf 9 meter zijn eerste treffer van het seizoen binnen te schieten. Jong PSV gaat in de laatste minuten vol voor de gelijkmaker maar het mocht niet meer baten. Telstar pakt de drie punten in Eindhoven en klimt naar de 12e plaats op de ranglijst.
 

Opstelling Telstar:
Doornbusch, Liesdek (46 Berenstein), Aktas, Bensabouh, Fernandes(84 El Ouardani), van Doorm(70 Van Velzen), Plet, Overtoom, Vandermeulen(70 Van Wetten), Dijkstra (67 Kökcü), Zakir.

 

 

Naar boven