Telstar weet zich met een punt eindelijk te belonen

 

Telstar heeft vanmiddag een knap punt weten over te houden aan de ontmoeting met NEC in Nijmegen. Na een saaie eerste helft, waarin NEC wel op voorsprong kwam, knokte Telstar zich in de tweede helft terug en mag het achteraf wellicht zelfs nog het gevoel hebben dat er wellicht meer in zat.

 
De eerste helft van de ontmoeting tussen NEC en Telstar kenmerkte zich door het aftastende spel van beide elftallen. Het gehavende Telstar, wat de laatste week twee flinke tikken te verwerken kreeg, wapende zich prima tegen de aanvallers van NEC en gaf weinig tot niets weg. In de tegenstoot probeerde Telstar gevaarlijk te worden via de snelle aanvallers voorin. Het bleef echter bij een aantal speldenprikken via Liesdek en Plet. Hoe effectief was de thuisploeg toen het bij de eerste de beste mogelijkheid vlak voor rust op voorsprong kwam. De bal via tussen basisdebutant Lesley Bakker en voormalig Witte Leeuw Elayis Tavsan in en bij de eerste paal was doelman Schendelaar geklopt: niets weggeven en toch een 1-0 achterstand voor de Witte Leeuwen. Even leek Telstar snel terug te slaan, maar de harde schuiver van Vandermeulen was een prooi voor de doelman. 
 
In de tweede helft kwam Telstar sterk en geconcentreerd uit de kleedkamer. NEC werd achteruit gedrukt en via onder andere Liesdek en Bakker werden de zijkanten veelvuldig vrijgespeeld. Het was centrale verdediger El Yaakoubi die het dichtst bij de gelijkmaker was. Hij combineerde zichzelf het veld over. Zijn schot van afstand leek hoog in het doel te eindigen, maar doelman Branderhorst had een prachtige redding nodig om El Yaakoubi van het scoren af te houden. Echter had hij niet op Glynor Plet gerekend. De spits knikte de toegekende corner prima binnen in de lange hoek en daarmee beloonde hij de Witte Leeuwen voor het getoonde lef. Het was echter nog niet genoeg voor Telstar want, mede door aanvallende wissels, leken de Witte Leeuwen op zoek naar meer. Vincent Regeling was dichtbij een voorsprong toen hij een corner inkopte. Hij zag de, wederom, uitblinkende doelman zijn inzet uit de hoek ranselen. Ook Plet en Eindhoven kregen nog de mogelijkheid de Witte Leeuwen op voorsprong te schieten, maar zij zagen tweemaal de verdedigers op het laatste moment de bal opruimen. 
 
Toch zorgde de slotfase voor, wederom, spannende momenten voor het doel van Telstar. Het opportunistische spel van de Nijmegenaren bracht Okita van dichtbij vrij voor doelman Schendelaar, maar laatstgenoemde reageerde uiterst scherp en voorkwam daarmee een tweede treffer. Ook even later kwam hij als winnaar uit de strijd toen vlak voor hem de bal via de hoek naar het doel ging. Schendelaar kon de bal makkelijk opvangen.
 
Het bezorgde Telstar een punt en daarmee een terechte beloning voor het vertoonde spel van vanmiddag.

 

Naar boven