2-1

Telstar verzuimt meer te scoren en verliest in Den Haag

Andries Jonker had zijn elftal op twee posities gewijzigd t.o.v. de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht. Zakir en Bensabouh keerden terug in de basisopstelling ten koste van Kruiver en Vlijter. Laatstgenoemde speelt komend weekend met het Surinaams Elftal de verre uitwedstrijd tegen Thailand.

De thuisploeg begon fel aan de wedstrijd. Binnen vijf minuten hadden ze al twee schoten op doel gelost maar deze werden geblokt door de verdedigers van Telstar. Ook moest Koeman in actie komen door een schot uit de hoek te tikken met een knappe reflex. De tegenstander die vlak voor zijn neus stond, stond ook hinderlijk buitenspel dus mocht de bal erin zouden gegaan dan was het afgekeurd. Telstar kreeg hierna wat meer grip op de wedstrijd en kwam meer aan voetballen toe. In de 10e minuut kreeg Kökcü de eerste mogelijkheid voor de Witte Leeuwen. Hij kreeg de bal van Fernandes rond de penaltystip maar zijn schot ging net over het doel van Damen.

De thuisploeg had het meeste balbezit en bepaalde het spel maar op wat schoten van afstand na kon het geen potten breken. Koeman hoefde slechts een aantal maal in actie te komen. In de 28e minuut stuurde Fernandes Van Doorm alleen op het Haagse doel af maar de middenveld schoot recht op de doelman. Dat was een uitgelezen mogelijkheid op de 0-1. Tegen het einde van de eerste helft kreeg ADO weer het betere van het spel maar tot een uitgespeelde kans kwamen ze niet meer. Plet kreeg namens de Witte Leeuwen wel een 100% kans. Een voorzet van Kökcü kwam bij de 2e paal waar de aanvaller de bal voor het intikken had maar raakte de lat. Daar verzuimt Telstar om zichzelf te belonen na een prima eerste helft.

RUST

Al vroeg in de 2e helft kreeg de thuisploeg een strafschop. Aktas haalde Verheydt naar de grond in de 53e minuut en de spits faalde niet van 11 meter. 1-0 De aanvaller kon vlak daarna de voorsprong verdubbelen maar hij raakte de paal van dichtbij. Koeman zorgde er met een aantal prima reddingen voor dat Telstar in de wedstrijd bleef. ADO Den Haag was de tweede helft de bovenliggende partij en Telstar kwam niet meer gevaarlijk voor het doel. Maar uit het niets kwam het toch op gelijke hoogte via Plet. Doelman Damen werkte een voorzet verkeerd weg en via Aktas kwam de bal voor de voeten van Plet die simpel kon binnentikken. 1-1. Lang kon Telstar er niet van genieten want in de 86e minuut was het Catic die scoorde. Molenaar was net te laat met zijn sliding en Catic schoot de bal langs Koeman het doel in.

Telstar probeerde het nog in de slotfase maar de punten bleven in het Cars Jeans Stadion. Erg zonde, helemaal na die twee grote gemiste kansen in de eerste helft. Telstar had meer verdiend maar gaat met lege handen richting Velsen-Zuid. Volgende wedstrijd is zondag 27 maart tegen FC Emmen om 16.45u. De wedstrijd is LIVE te bekijken op ESPN

 

Opstelling Telstar:
Koeman, Molenaar, Aktas, Bensabouh, Fernandes(63. Giovanni), van Doorm, Plet, Overtoom(63 Dijkstra), Zakir(84 Kruiver), Kökcü(63 Vandermeulen), Wolters(71 Blackson)

Naar boven