Telstar start vierde periode met uitstekende zege

Telstar is de vierde periode uitstekend gestart. In het eigen BUKO Stadion speelde de ploeg van Andries Jonker een uitstekende wedstrijd en was de 3-1 winst een terechte, maar zonder horten of stoten ging het niet.

De wedstrijd was slechts een paar minuten oud toen Telstar een flinke tik te verwerken kreeg. Voormalig Witte Leeuw Fabian Serrarens kreeg de bal door het centrum van de defensie heen en met een lage inzet kon hij doelman Schendelaar verschalken. Alle intenties om zo goed mogelijk van start te kunnen gaan konden in de prullenbak. Het betekende echter niet dat Telstar bij de pakken neer ging zitten. Het rechtte de rug en de weg naar voren werd direct ingezet. Plet en Overtoom waren beide dicht bij een doelpunt, maar zagen de bal óf naast gaan of doelman Hoekstra de bal keren. Aan de andere kant wist de verdediging Roda JC ver van het doel af te houden, maar moest het waakzaam blijven voor counters.

Toch duurde het tot de slotminuut van de eerste helft alvorens ook Telstar een plek op het scoreformulier wist te bereiken. Het was wederom youngster Cas Dijkstra die een belangrijke goal maakte. Dit keer verschalkte hij de doelman met een bekeken kopbal na de voorzet van Anthony Berenstein. Een ideaal moment zo vlak voor de kop thee.

Na rust zette het spelbeeld zich voort. Telstar bleef het initiatief houden en ging op zoek naar een, op dat moment, verdiende voorsprong. Het was Gyliano van Velzen die het dichtste bij een doelpunt was. Met een fantastische voetbeweging zette Fernandes de aanvaller voor de doelman. In een korte ruimte probeerde hij voorbij de doelman te gaan, maar deze wist zich tijdig te herstellen en kon zo de bal van de voeten van van Velzen plukken. Voor Telstar het startsein om de druk op te voeren over met name de vleugels. Het was dan ook niet verwonderlijk dat juist een voorzet aan de basis lag van de 2-1. Van dichtbij toonde Glynor Plet zich een ware killer en hij scoorde zijn 14e doelpunt van het seizoen.

Telstar bleef het initiatief houden en ook de aanvallende wissels van Andries Jonker maakte het dat Telstar zijn eigen spel kon spelen. Toch werd de spanning steeds groter naarmate het eindsignaal in de buurt kwam wegens eerdere ervaringen. Uitgerekend in die extra speeltijd leek Roda JC op gelijke hoogte te komen, maar een fantastische save van Jasper Schendelaar zorgde er voor dat Telstar de voorsprong wist te behouden. Minuten later brak Telstar uit na een corner waarbij doelman Hoekstra mee naar voren ging. Een koud kunstje voor Kökcü om de bal in het lege doel te werken na een indrukwekkende sprint. Hij tekende voor de 3-1 en daarmee de einstand.

Wil jij als echte Telstarrrrrrfan weten waar je de wedstrijden kan kijken? Op de nieuwe website van Voetbal Vandaag kan jij elke dag zien welke voetbal wedstrijden er vandaag spelen! Vraag jij je af of er voetbal op tv is? Bezoek dan nu www.voetbalvandaag.nl!

Naar boven