2-2

Telstar pakt een punt in blessuretijd

 

Na twee afgelastingen mochten de Witte Leeuwen eindelijk weer een competitiewedstrijd spelen. TOP Oss, de nummer 12 van de ranglijst, kwam op bezoek in Velsen-Zuid.

Er was weinig actie in de openingsfase. Enige wapenfeit kwam van Rein Smit met een kopbal die ruim voorlangs ging in de zesde minuut. Telstar had wel het betere van het spel maar tot echte grote kansen kwam het niet. In de 20e minuut kreeg Telstar een cadeautje van een verdediger van TOP Oss. Hij verkeek zich op de bal waardoor Smit vrije doortocht kreeg naar het doel. Het werd hem nog lastig gemaakt maar hij wist de bal het doel in te prikken. 1-0.

Na een half uur spelen moest Koeman voor het eerst handelend optreden. Hij kreeg een hard schot van dichtbij vol op de vuisten waarna het gevaar weer was geweken. Kort daarna kreeg Giovanni het op zijn heupen. Hij wist met een fraaie passeeractie zijn man voorbij te gaan maar helaas ging zijn schot daarna net over.

Toch zette Sanches in de 42e minuut de gelijkmaker op het bord. Margaritha was Aktas te slim af en wist vanaf de linkerkant de bal over Koeman heen te wippen. Sanches kon daarna de bal makkelijk bij de 2e paal binnen glijden.

 

RUST

TOP Oss schoot uit de startblokken. Eerst werd uit een corner van dichtbij hoog over geschoten en in de aanval daarna kopte Tejan gevaarlijk in. Gelukkig wist Koeman de bal knap over het doel te tikken. De wedstrijd ging daarna redelijk gelijk op tot in de 59e minuut toen Fernandes de bal verloor waarna TOP Oss er gevaarlijk uit kon komen. Tejan speelde zich vrij en de bal ging via een been van Telstar in de korte hoek bij Koeman. 1-2. Andries Jonker wisselde een aantal maal maar de mogelijkheden bleven van de bezoekers komen. Pas in de 76e minuut kreeg Telstar weer een kans. Dijkstra schoot de bal van de rechterkant via de handen van Alblas naast het doel. Vijf minuten later werd Anwar Bensabouh het veld binnen gebracht. Na maandenlange blessureleed maakte hij weer zijn rentree bij de Witte Leeuwen. De bezoekers kregen daarna nog wel een reuzekans op de 1-3. Ze kwamen met 2 man op het doel van Koeman af maar het harde schot spatte uiteen op de lat.

De wedstrijd leek als een nachtkaars uit te gaan. De Witte Leeuwen probeerden met man en macht te scoren maar de bal kwam maar niet lekker voor het doel. Totdat Bensabouh in blessuretijd de bal oppikte aan de linkerzijde. Hij dribbelde knap naar binnen en krulde de bal prachtig in de verre hoek. Een knappe goal en na zo’n lange tijd in afwezigheid was het Anwar van harte gegund.

Uiteindelijk toch een punt voor de Witte Leeuwen.

 

Opstelling Telstar:
Koeman, Molenaar, Aktas, Fernandes(68 Overtoom), Van Doorm(83 Akoy), Van Velzen(62 Plet), Dijkstra, Vlijter, Smit(68 Kruiver), Wolters(83 Bensabouh), Giovanni

 

Naar boven