TELSTAR EN HELMOND SPORT IN EVENWICHT

Het 1-1 gelijkspel geeft een juiste afspiegeling van het duel in Helmond. Telstar heeft de tweede helft het beste van het spel, Helmond Sport de eerste helft. De thuisclub komt in de eerste helft op voorsprong. In de tweede helft kopt Shayne Pattynama de gelijkmaker achter keeper Van Gassel.

 

De eerste vijf minuten komt Telstar over de rechterflank twee keer door. De bal uit deze twee voorzetten komen niet aan bij de spitsen Glynor Plet en Gyliano van Velzen. In de 11e minuut is daar de eerste dreiging van de Helmonders. De Telstardefensie voorkomt een vroege achterstand door de bal over de achterlijn te schieten. Twee minuten later schiet Anthony Berenstein de bal uit een vrije trap in de voeten van een Helmonder. Uiteindelijk komt Karim Loukili aan de bal. De aanvaller schiet de bal recht in de handschoenen van Jasper Schendelaar. In de 15e minuut maakt Lance Duijvestijn een overtreding op Ilias Bronkhorst. De bal uit de vrije trap van Welat Cagro verdwijnt in de handen van Stijn van Gassel. Zes minuten verder probeert Lance Duijvestijn het van afstand. De bal wordt een prooi voor Jasper Schendelaar. Zestig tellen later gaat keeper Van Gassel in de fout. Hij twijfelt met het uittrappen van de bal. Glynor Plet zit er tussen. Via zijn lichaam verdwijnt de bal naast het doel. Even later lijkt Jelle Goselink de openingstreffer te scoren. Het doelpunt vindt geen doorgang want de spits staat buitenspel. In de 31eminuut speelt Ilias Bronkhorst de bal naar Daniel Adshead. De huurling van Norwich City FC schiet op doel. Stijn van Gassel pak de bal in twee keer vast. Twee minuten later is het aan de andere kant van het speelveld raak. Boyd Reith kan de bal ongehinderd voorzetten. Lance Duijvestijn schiet raak: 1-0. Deze treffer zat er aan te komen. Telstar is Telstar niet. Vlak voor rust speelt Gyliano van Velzen de bal naar Tom Overtoom. Buiten de zestien schiet hij de bal op het Helmonder doel. Keeper Van Gassel is attent en vangt de bal. Dit is het laatste wapenfeit van de eerste helft.

In de tweede helft tapt Telstar uit een ander vaatje. De betere kansen zijn voor de Velsenaren. Al is de eerste kans voor de thuisclub. Lance Duijvestijn lijkt op weg naar de 2-0. Redouan El Yaakoubi staat in de baan van zijn schot en voorkomt de tweede treffer van Lance Duijvestijn. In de 55eminuut mag Redouan El Yaakoubi het middenveld oversteken. Zijn schot wordt van richting veranderd en verdwijnt net naast de paal. Vijf minuten later vinden er drie wisselingen bij Telstar tegelijkertijd plaats. Daniel Adshead, Anthony Berenstein en Tom Overtoom worden naar de kant gehaald. Dit trio wordt door Rashaan Fernandes, Ozan Kökcü en Anass Najah vervangen. In de 62eminuut speelt Redouan El Yaakoubi de bal diep op Ozan Kökcü. Stijn van Gassel is op tijd zijn doel uit en pakt de bal op. Eén minuut later trekt Boyd Reith maar weer eens mee ten aanval. Uit zijn voorzet kopt Karim Loukili de bal ruim naast. Even later geeft Karim Loukili de bal mee aan Jelle Goselink. De redding van Jasper Schendelaar op zijn inzet mag er zijn. In de 69e minuut komt Telstar op gelijke hoogte. Uit een hoekschop van Welat Cagro kopt Shayne Pattynama de gelijkmaker in: 1-1. Zeven minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd is Frank Korpershoek dicht bij de 1-2. Uit een corner van Welat Cagro onderschept Stijn van Gassel de bal met één hand. De Velsense aanvoerder schiet over. Na deze kans staat de wedstrijd in het teken van een drietal wissels. Twee aan de kant van de thuisclub. Bij Telstar wordt Shayne Pattynama door Redouan Taha vervangen. Geel is er nog voor Welat Cagro. Er gebeurt niets meer voor beide doelen. Beide ploegen dienen zich tevreden te stellen met één punt na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Hensgens.

 

STATISTIEKEN

 

Opstellingen

Helmond Sport: 1. Stijn van Gassel, 2. Guus Joppen, 3. Maxim de Bie, 4. Alec van Hoorenbeeck, 5. Dean van der Sluijs, 10. Karim Loukili, 11. Lance Duijvestijn (84e min. 9. Jordy Thomassen), 12. Arno van Keilegom (87e min. 17. Juul Respen), 15. Sander Vereijken (77e min. Gaétan Bosiers), 19. Jelle Goselink en 44. Boyd Reith. Wel op de bank maar niet gespeeld: 6. Jeff Stans, 8. Orhan Džepar, 20. Joel Roeffen, 21. Robin Mantel en 22. Rowen Koot.

 

Telstar: 1. Jasper Schendelaar, 2. Ilias Bronkhorst, 5. Redouan El Yaakoubi, 6. Frank Korpershoek, 9. Glynor Plet, 10. Daniel Adshead (60e min. 7. Rashaan Fernandes), 11. Anthony Berenstein (60e min. 21. Anass Najah), 18. Gyliano van Velzen, 25. Shayne Pattynama (90e min. +2 15. Redouan Taha), 26. Tom Overtoom (60e min. 30 Ozan Kökcü) en 28. Welat Cagro. Wel op de bank maar niet gespeeld: 16. Niels van Wetten, 17. Trevor Doornbusch, 20. Abdel El Ouazzane, 27. Roscello Vlijter en 45. Lesley Bakker.

 

Scoreverloop

33e min. 1-0 Lance Duijvestijn

69e min. 1-2 Shayne Pattynama

 

Arbitrage

Scheidsrechter: de heer Hensgens

Assistent-scheidsrechters: de heren Osseweijer en Weever

Vierde official: de heer Hardeman

 

Toeschouwers

0

 

 

Naar boven