Telstar mist stootkracht om koploper pijn te doen

Telstar is met 3-1 onderuit gegaan tegen koploper SC Cambuur in Leeuwarden. Na een slechte eerste 35 minuten herstelt Telstar zich in het verloop van de eerste helft. Dit spel wordt in de tweede helft voortgezet. De stootkracht in de aanval blijft beperkt. Vlak voor rust en bij een 2-0 achterstand scoort Rashaan Fernandes de aansluitingstreffer.

De koploper krijgt in de 2e minuut de eerste kans. Jasper Schendelaar moet direct handelend optreden. Hij maakte met een reflex met zijn voet het schot van Ragnar Oratmangoen onklaar. Negen minuten later prijkt de 1-0 wel op het scorebord. Doke Schmidt stuurt Jarchinio Antonia diep. Uit zijn voorzet schiet Robin Maulun hard raak: 1-0. Twee minuten later trekt Telstar ten aanval. De bal uit een voorzet van de rechterkant wordt door zowel Glynor Plet als Rashaan Fernandes gemist. Zestig tellen later komt Telstar goed weg. De bal wordt niet goed uit de verdediging weg gewerkt. De 2-0 blijft nog uit. Vijf minuten later is het wel 2-0. Het uitverdedigen gaat niet goed. Daarna is er miscommunicatie in de defensie. SC Cambuur profiteert hiervan optimaal. Met een subtiele stiftbal verrast en toont Robert Mühren zijn klasse. Doelman Schendelaar is kansloos: 2-0. In de 25e minuut voorkomt Welat Cagro een derde Friese treffer. De middenvelder verandert de inzet van Ragnar Oratmangoen van richting. De bal verdwijnt over de achterlijn. Zes minuten later probeert Robin Maulun het van afstand. Zijn schot wordt gekraakt. De bal uit de hoekschop die hierop volgt wordt door Jasper Schendelaar gevangen. Twee minuten verder verrast Doke Schmidt zijn ploeggenoten, trainers en supporters. Met een pirouette speelt hij zich vrij. Hij legt de bal af op Ragnar Oratmangoen. Zijn inzet wordt door Jasper Schendelaar gekeerd. In de rebound schiet van dicht bij Giovanni Korte de bal hoog over het doel. In de slotfase van de eerste helft zet Vincent Regeling de bal voor. Glynor Plet ontvangt de bal. De aanvoerder tikt het leder door naar Rashaan Fernandes. Hij schiet de bal in het zijnet. Eén minuut later is het wel raak. De steekpass van Redouan El Yaakoubi op Rashaan Fernandes is al geweldig. Het doelpunt van Rashaan Fernandes mag er zeker ook zijn: 2-1.

 

Direct na aanvang van de tweede helft moet Jasper Schendelaar weer zijn talenten tonen. Het vlammende schot van Robert Mühren keert hij met zijn vuisten. Drie minuten later waagt Redouan El Yaakoubi een afstandsschot. Zijn inzet verdwijnt hoog over het Leeuwarder doel. Even later heeft Shayne Pattynama de bal voor het inschieten. Hij wordt in de zestien door Rashaan Fernandes vrij voor het doel gezet. Echter hij maait over de bal heen. Hij laat zo de kans op de gelijkmaker liggen. Telstar is goed bezig maar moet wel op de thuisclub letten. Zo ook in de 54e minuut. Robert Mühren speelt de bal naar Giovanni Korte. Weer komt Jasper Schendelaar als winnaar uit de strijd. Eén minuut later is ook hij kansloos op de inzet van Jarchinio Antonia. In de 62e minuut maakt Farouq Limouri ongelukkig hands. Van zo’n 25 meter waagt Robert Mühren een doelpoging. Zijn inzet vliegt ruim naast. In de 75e minuut vuurt Jamie Jacobs op het Velsense doel. Zijn schot gaat net naast. Twee minuten later staat Redouan Taha plots vrij voor het vijandelijke doel. Hij schiet de bal richting de korte hoek. Doelman Stevens is alert en pakt de bal in twee keer vast. In de drie minuten extra tijd probeert Telstar nog een tegentreffer te produceren. Een verre uittrap van keeper Schendelaar bereikt Glynor Plet. Na het sprintduel met een Fries heeft hij niet meer de kracht om hard uit te halen. Even later kopt Robin Eindhoven de bal net naast het Cambuurdoel. Niet veel later fluit de heer Manschot voor het einde van de wedstrijd. 

 

 

STATISTIEKEN


Opstellingen
SC Cambuur: 1. Sonny Stevens, 3. Calvin Mac-Intosch, 4. Erik Schouten, 5. Doke Schmidt, 6. Mees Hoedemakers (46e min. 2. Jasper ter Heide), 7. Issa Kallon (27e min. 11. Giovanni Korte), 16. Alex Bangura (79e min. 24. David Sambissa), 20. Robin Maulun, 21. Robert Mühren, 26. Ragnar Oratmangoen (79e min. 22. Delano Ladan) en 27. Jarchinio Antonia (70e min. 8. Jamie Jacobs). Wel op de bank maar niet gespeeld: 9. Maarten Pouwels, 12. Pieter Bos, 15. Joris Kramer, 19. Sven Nieuwpoort en 23. Brett Minnema.

 

Telstar: 1. Jasper Schendelaar, 4. Farouq Limouri (67e min. 11. Anthony Berenstein), 5. Redouan El Yaakoubi, 7. Rashaan Fernandes, 9. Glynor Plet, 10. Daniel Adshead (67e min. 15. Redouan Taha), 13. Vincent Regeling, 16. Niels van Wetten (46e min. 23. Cas Dijkstra), 25. Shayne Pattynama, 30. Ozan Kökcü (78e min. 12. Robin Eindhoven) en 28. Welat Cagro (46e min. 26. Tom Overtoom). Wel op de bank maar niet gespeeld: 17. Trevor Doornbusch, 18. Gyliano van Velzen, 20. Abdel El Ouazzane, 21. Anass Najah, 27. Roscello Vlijter en 39. Marwan El Ouardani.


Scoreverloop
11e min. 1-0 Robin Maulun
19e min. 1-1 Robert Mühren

44e min. 2-1 Rashaan Fernandes
55e min. 3-1 Jarchinio Antonia

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer J. Manschot
Assistent-scheidsrechters: de heren M. Kucukerbir en M. Ribbink
Vierde official: de heer L. Timmer

Gele kaarten:
58e min. Daniel Adshead
74e min. Redouan El Yaakoubi
81e min. Doke Schmidt
89e min. Vincent Regeling

Toeschouwers
0

Naar boven