Telstar komt klappen uit eerste helft niet te boven

Telstar heeft de goede opmars niet kunnen voortzetten in Doetinchem. De Graafschap is een maatje te groot voor de ploeg van trainer/coach Andries Jonker. Door doelpunten van Joey Konings en Ralf Seuntjens in het eerste bedrijf wint de thuisclub met 2-0.
 

In de 6e minuut laat Telstar zich voor de eerste keer voor het doel van Rody de Boer zien. Na goed voorbereidend werk van Gyliano van Velzen kopt Yaël Liesdek de bal naast het doel. Negen minuten later is het aan de andere kant van het speelveld wel raak. Joey Konings tikt na een goede aanval de bal tegen de touwen: 1-0. In de 21e minuut is Rashaan Fernandes dicht bij de gelijkmaker. Een verre ingooi van Ilias Bronkhorst wordt door Sebastian Soto doorgekopt naar Rashaan Fernandes. De aanvaller staat vrij om de gelijkmaker te scoren. Hij schiet hoog over. Twee minuten verder passt Gyliano van Velzen de bal op Sebastian Soto. De spits zet voor. Net voordat een Telstarspeler kan inschieten werkt een Zebra de bal weg. Rond het half uur schiet Daniel Adshead de bal op het doel. Het leer wordt onderweg van richting veranderd. Rody de Boer is bij de les en tikt de bal over de lat. De corner die hierop volgt wordt door Welat Cagro in het volle strafschopgebied geschoten. Gyliano van Velzen mikt te hoog. Weer twee minuten later speelt Welat Cagro de bal naar Gyliano van Velzen. Hij geniet van veel vrijheid maar schiet ruim naast. Even later probeert Welat Cagro het met een afstandsschot. De bal wordt een prooi voor Rody de Boer. Vijf minuten voor het rustsignaal komt de thuisclub op 2-0. Telstar krijgt de bal niet weg uit het eigen strafschopgebied. Ralf Seuntjens profiteert daar optimaal van en schiet vanaf de rand van de zestien raak: 2-0.
 

Na rust heeft Telstar weinig in te brengen. De Graafschap is heer en meester aan de bal. De Zebra’s krijgen een aantal grote kansen maar gescoord wordt er niet meer. Vooral Ralf Seuntjens is aardig voor zijn oude werkgever. De spits krijg een aantal kansen maar faalt in de afwerking. Ook invaller Camiel Neghli is dicht bij een treffer maar hij stuit op Jasper Schendelaar.
 

STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 1. Jasper Schendelaar, 2. Ilias Bronkhorst, 5. Redouan El Yaakoubi, 7. Rashaan Fernandes (80e min. 15. Redouan Taha), 9. Glynor Plet, 10. Daniel Adshead (80e min. 11. Anthony Berenstein), 12. Sebastian Soto (90e min. +1 27. Roscello Vlijter) 18. Gyliano van Velzen (69e min. 26. Tom Overtoom), 21. Anass Najah (80min. 23. Cas Dijkstra), 28. Welat Cagro en 43. Yaël Liesdek.
 

Wel op de bank maar niet gespeeld: 6. Frank Korpershoek, 16. Niels van Wetten, 20. Abdel El Ouazzane en 33. Shaquille Eendracht.
 

De Graafschap: 1. Rody de Boer, 2. Julian Lelieveld, 3. Jasper van Heertum (86e min. 30. Milan Hilderink), 4. Ted van de Pavert, 5. Jordy Tutuarima, 6. Elmo Lieftink, 9. Ralf Seuntjens, 19. Rick Dekker, 21. Toine van Huizen, 22. Danny Verbeek (82e min. 29. Camiel Neghli) en 25. Joey Konings (80e min. 18.Johnatan Opoku).


Wel op de bank maar niet gespeeld: 7. Sven Blummel, 8. Jesse Schuurman, 16. Nick van den Dam, 24. Roland Baas, 28. Hamza Bouihrouchane en 32. Guus Vaags.
 

Scoreverloop
15e min.              1-0              Joey Konings
40e min.              2-0              Ralf Seuntjens
 

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer M. Pérez
Assistent-scheidsrechters: de heren C. Schaap en M. Ketting
Vierde official: de heer R. Vereijken
 

Gele kaarten
24e min.              Rick Dekker
44e min.              Anass Najah
66e min.              Ilias Bronkhorst
68e min.              Redouan El Yaakoubi
 

Toeschouwers
0

 

Naar boven