Telstar komt net tekort in Tilburg

Telstar heeft vanavond een mooi voetbalgevecht uitgevochten met Willem II. De degradant kende een slechte seizoenstart en wist daarom dat het in een goedgevuld Koning Willem II Stadion goed voor de dag moest komen tegen de Witte Leeuwen. In een gelijkopgaande wedstrijd trok Willem II alsnog aan het langste eind: 2-1. Bij Telstar zal het gevoel overblijven dat er vanavond meer in had gezet. 

 

Waar trainer Mike Snoei aangeeft dat Telstar voor ploegen als Willem II de zogeheten luis in de pels dient te zijn, daar pakten de spelers dit goed op in de beginfase. Het wat nerveus ogende Willem II had zichtbaar moeite met de felle Witte Leeuwen. Het resulteerde in een beginfase waarin Telstar de eerste kansen kreeg. De grootste was er voor huurling Blommestijn. Hij werd goed vrijgespeeld, maar moest iets naar links uitwijken. Daardoor moest hij vanuit een moeilijke hoek schieten. Zijn inzet ging wel richting doel, maar hobbelde voorlangs. Niet veel later was het Bensabouh die de Tilburgse defensie wederom waarschuwde. Zijn schot van afstand had veel effect, maar net teveel (of te weinig) effect om onder de lat te komen. De bal ging over de kruising heen.

 

Een teken voor de Tricolores om het heft in handen te nemen. Het duurde echter tot de 18e minuut alvorens ook Willem II haar eerste kans kon bijschrijven. Koeman zag de aanvaller op zich afkomen, maar Oude Kotte voorkwam met de ultieme tackel een schot op doel. Koeman moest even later alsnog optreden toen een schot van afstand hem dwong de bal over zijn doel te boksen. Het gevaar bleef even aan want nog voor het half uur voorbij was, was het de Leeuw die dichtbij een treffer was. Hij leek de bal binnen te glijden maar kwam centimeters tekort. 

 

Net op het moment dat de storm wat leek te liggen kwamen de gastheren alsnog op voorsprong. De afgesloten vrije bal vanaf de linkerkant viel voor de voeten van Verreth. Zijn volley werd door alles en iedereen gemist en eindigde achter de kansloze doelman Koeman. Daarmee bracht hij de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Een voorsprong die tot de rust behouden werd. 

 

De tweede helft kende een start die herkenbaar was aan de eerste helft. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd en creƫren allebei mogelijkheden. De eerste is voor Telstar als Blommestijn zich goed vrij speelt op de rechterkant. Hij heeft tijd om een goede voorzet af te leveren, maar in zijn zoektocht naar Plet eindigt de bal in de handen van de doelman. Ook de thuisploeg liet zich zien met een goede combinatie in de zestien, maar de bal eindigde in het zijnet.

 

Na 57 minuten is het oppassen als Schouten van dichtbij kan koppen, maar Koeman weet de bal makkelijk te pareren. Zijn snelle spelhervatting bereikt Seedorf die op zijn beurt met een prachtige pass Glynor Plet vrij voor de doelman zet. Hij weet deze met een bekeken lobje te passeren en zet daarmee de gelijkmaker namens Telstar op het bord.

De fase na het doelpunt kenmerkt zich met name door de vele wissels aan beide kanten. Zowel Kevin Hofland als Mike Snoei grijpen in en brengen flink wat nieuwe krachten het veld in. Het komt het spel niet ten goede terwijl Willem II naarstig op zoek is naar een hernieuwde voorsprong. Telstar weet de vele aanvallende intenties gemakkelijk te pareren, maar komt alsnog op achterstand. Het lijkt een kopie van het eerste doelpunt wanneer Svensson een afvallende bal uit de vrije trap voor zijn voeten krijgt en in de korte hoek doel treft. Een hernieuwde voorsprong voor de gastheren en Telstar moet in de achtervolging. 

 

Trainer Mike Snoei brengt een aantal verse krachten en met wat tactische omzettingen hoopt hij de druk op Willem II op te voeren. Eenmaal is Telstar dichtbij als Koeman met een fantastische uittrap Kruiver weet te bereiken. De bal valt voor invaller Smit maar zijn schot wordt gekraakt waarna de doelman redding kan brengen. De daarop volgende minuten ligt het spel veel stil door de vele blessurebehandelingen aan Willem II zijde. Pas in de allerlaatste seconden krijgt Telstar de ultieme kans op de gelijkmaker als een corner voor de voeten van Soares valt. Hij schiet veel te wild en hoog over het doel. Het laatste wapenfeit en daarmee gaat Telstar zonder punten terug naar Velsen-Zuid.

 

Naar boven