Telstar komt laat op stoom, maar ziet doelman uitblinken

Telstar heeft vanavond de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht in mineur afgesloten. Telstar verloor op het eigen veld met 2-3, waar er zeker op het einde veel meer in had gezeten voor Telstar. Doelman de Keijzer mocht na afloop terecht gefeliciteerd worden met zijn uitblinkersrol. 
 

Telstar startte de wedstrijd dominant en leek er op gericht snel doel te gaan treffen. De Domstedelingen waren echter niet van plan hier aan mee te werken en hielden de gelederen gesloten en gokten op de tegenaanval. Dit bracht hen al snel succes toen Balk na nog geen 10 minuten de bal in de zestien kreeg en doelman Schendelaar in de korte hoek passeerde. Een valse start die Telstar al snel leek om te kunnen zetten in positieve energie. Van Doorm (schuiver) en van Velzen (schot) leken op weg naar doelpunten, maar ook zij zagen hoe Jong FC Utrecht na een kwartier via Hilterman zelfs op 0-2 kwam. De veel geprezen aanvaller krulde de bal via een Telstar been voorbij de kansloze Schendelaar. Telstar kon en moest in de achtervolging en werd enigszins geholpen toen de bal plots voor de voeten van Glynor Plet viel bij de corner. De spits toonde zich andermaal scherp en bracht Telstar terug in de wedstrijd. Het betekende echter nog niet dat doelman Schendelaar het rustiger aan kan doen, integendeel. In de slotfase moest hij tot twee keer toe optreden om een derde treffer te voorkomen.
 

In de tweede helft werd Telstar diverse malen gewaarschuwd voor het gevaar van de snelle aanvallers. Waar Schendelaar de eerste 1 op 1 nog de baas was, moest hij na een klein uur spelen toch ook toegeven. Hij werd van dichtbij verschalkt en Telstar keek tegen een 1-3 achterstand aan. Het was het signaal voor Andries Jonker om aanvallend te wisselen. De opportuniteit bracht Telstar al snel terug in de wedstrijd toen Gyliano van Velzen na 62 minuten plots de bal voor de voeten kreeg en van dichtbij de doelman passeerde. Telstar drukte Jong FC Utrech terug en leek meerdere malen dicht bij een gelijkmaker, maar de bal viel elke keer net verkeerd. In de slotfase was het overleven voor de gasten. Meerdere kluts situaties en schoten op doelman de Keijzer brachten hen aan het wankelen, maar telkens kwam de doelman als winnaar uit de strijd. In blessuretijd bracht de doelman tot tweemaal toe van dichtbij redding op een kopbal en een schot. Hij mocht er niet in, en zo verloor Telstar op eigen veld. 

Naar boven