NAC - Telstar 2-2

Telstar knokt zich knap terug in Breda

Met ruim 10.000 supporters in het stadion was alles voor een prachtige voetbalavond aanwezig. Helaas hadden de Witte Leeuwen het lastig in de beginfase van de wedstrijd. De thuisploeg zette Telstar flink onder druk in de eerste 10 minuten. In de 18e minuut werd er een overtreding gemaakt op Rein Smit. Overtoom nam de vrije trap slecht waarna NAC kon uitbreken. Voormalig Witte Leeuw Ralf Seuntjens kon aan de rechterkant voorgeven op Kestens die de bal zo kon binnenschuiven: 1-0.

NAC zette door en kreeg nog een aantal kansen. In de 25e minuut kon Velanas doorlopen in het midden van het veld en wist de bal langs keeper Doornbusch te schuiven: 2-0. Telstar kreeg nog wel aan aantal mogelijkheden voor rust maar kon aanvallend geen potten breken.

Ruststand 2-0.
 

In de rust haalt Andries Jonker Cas Dijkstra eruit en voor hem in de plaats kwam Rashaan Fernandes. Telstar begon goed aan de tweede helft met schoten van Bensabouh en Fernandes. Na een kwartier spelen krijgt Seuntjens een grote kans op de 3-0 maar verzuimt te scoren. Vlak daarna is het Overtoom die namens de Witte Leeuwen vlak naast schiet. In de 68e minuut komt Gyliano van Velzen in het veld voor Rein Smit en nog geen tien minuten later is het raak. Fernandes komt in het 16 meter gebied en speelt Van Velzen in die gelijk raak schiet. 2-1.

Telstar speelt goed maar in de counter krijgt de thuisploeg ook een aantal grote kansen die gelukkig geen doel treffen. Een kwartier voor tijd gaan Blackson en Molenaar naar de kant en voor hen in de plaats komen Liesdek en debutant voor de Witte Leeuwen Ozgur Aktas. Telstar blijft aandringen en in de 77e minuut is het weer Fernandes die Van Velzen weet te vinden en de gelijkmaker binnen schiet.
 

Beide ploegen krijgen nog mogelijkheden waar de grootste voor de thuisploeg waren maar gelukkig konden de Witte Leeuwen stand houden en nemen een punt mee naar Velsen-Zuid.
 

Opstelling Telstar:
Doornbusch, Molenaar (75 Aktas), Blackson (75 Liesdek), Bensabouh, van Doorm, Plet, Beerenstein, Overtoom, Dijkstra (45 Fernandes), Zakir, Smit (68 van Velzen).

 

Naar boven