Het went nooit: Telstar incasseert wederom late tegentreffer

Een ezel stoot zich over het algemeen niet vaker aan dezelfde steen, maar bij de Witte Leeuwen gaat dit spreekwoord helaas niet op. Ook vandaag eindigde de thuiswedstrijd in de slotfase in mineur nadat het Telstar niet lukte de 2-1 voorsprong over de eindstreep te trekken. Het was voor Telstar niet de eerste keer dit seizoen, maar het zal nooit wennen.

Telstar startte de wedstrijd met de wetenschap dat het flink wat spelers moest missen. Trevor Doornbusch maakte zijn debuut voor de Witte Leeuwen en ook spelers als Farouq Limouri en Dan Adhead konden weer op speeltijd rekenen. Het was in de beginfase duidelijk even wennen voor de Witte Leeuwen. Het wat stroeve spel leverde nog weinig kansen op, maar ook jong PSV kende flink wat afwezigen. Het zorgde er voor dat het aanwezige publiek niet verwend werd in de beginfase. Het duurde tot de 27e minuut voor Telstar echt gevaarlijk werd en het leverde direct een doelpunt op. Robin Eindhoven werd diepgestuurd, maar stuitte nog op de doelman. Glynor Plet was meegeslopen en behendig passeerde hij de keeper toen de rebound voor zijn voeten viel. Lang kon Telstar niet genieten van de voorsprong. Het was Nigel Thomas die alleen voor de debuterende doelman Doornbusch verscheen. Hij was kansloop diens inzet en daarmee gingen Telstar en Jong PSV met 1-1 rusten.

De tweede helft was een stuk aantrekkelijker. Telstar was duidelijk van plan het initiatief naar zich toe te trekken, en zo geschiedde. Adshead, Plet en Fernandes waren een aantal keer dichtbij, maar de treffer bleef uit. Hoe mooi was het dat uitgerekend mister Telstar Frank Korpershoek in de 63e minuut Telstar op voorsprong kopte. Hij liet de doelman kansloos toen hij de corner binnenkopte. Het was het teken voor Jong PSV om een tandje bij te zetten. Het leverde bijna de gelijkmaker op, maar Doornbusch zag dat de spits van de Eindhovenaren een teenlengte tekort kwam om Telstar een tweede doelpunt te laten incasseren. De weg naar voren bracht Telstar ook ruimte in de tegenstoot. Kökcü schoot op de voeten van de doelman en Najah schoot de bal centimeters over. Dat waar iedereen al bang voor was. In de toegevoegde tijd viel een vrije trap van Jong PSV tussen alles en iedereen en in een ouderwetse scrimmage eindidgde de bal achter doelman Doornbusch. 2-2 en eeen kater, een hele grote. 

Naar boven